Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Vergeten betalingen te doen binnen de betalingstermijn

Je kunt te maken krijgen met de boetes in de lijst met boetes van de belastingdienst. Aangezien boetes echter per geval worden bepaald, neem je contact op met je belastingconsulent voor verdere richtlijnen. Ga hiervoor als volgt te werk:


 1. Klik op Bericht belastingconsulent of bel de belastingconsulent.
 2. Stel je belastingconsulent ervan op de hoogte dat je de deadline hebt gemist. Je belastingconsulent zal je gegevens verstrekken over de verschuldigde btw, de boete en het rentetarief.
 3. Voer de btw-betaling uit aan de belastingdienst, zoals hieronder beschreven:

  Btw-betaling aan het Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland, Polen en Tsjechië:

  Maak de btw-betaling over naar de bankrekeningnummers die zijn verstrekt voor de belastingdienst van het betreffende land. Je ziet de bankrekeninggegevens door op Download de betaalinstructies te klikken

  Btw-betaling in Spanje:

  Je moet een lokale bankrekening hebben in Spanje. Maak de btw-betaling vanaf je Spaanse bankrekening over naar de het bankrekeningnummer dat vermeld staat voor de belastingdienst van Spanje. Je ziet de bankrekeninggegevens door op Download de betaalinstructies te klikken.

  Btw-betaling in Frankrijk:

  Je moet automatische incasso instellen voor de belastingdienst voor de btw-betalingen. Je btw-betalingen worden elke maand automatisch van de rekening afgeschreven.

  Zorg ervoor dat je voor alle btw-betalingen aan de belastingdienst het juiste referentienummer opgeeft tijdens de overschrijving zoals beschreven in de betalingsinstructies.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates