Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Fulfillment-instellingen voor bestellingen

De functie Fulfillment-instellingen voor bestellingen bestaat uit twee secties: Adres en Algemene fulfillment-instellingen. In het gedeelte Adres wordt je standaardverzendlocatie vermeld waarmee rekening wordt gehouden bij het berekenen van je bezorgingsbelofte. Je kunt je standaardverzendlocatie bijwerken in het gedeelte Standaardverzendadres in Verzendinstellingen door een nieuw verzendadres toe te voegen of een bestaand adres als standaard in te stellen. In het gedeelte Algemene fulfillment-instellingen kun je weekenden inschakelen als werkdagen en de uiterste besteltijdstippen bijwerken.

Algemene fulfillment-instellingen

Algemene fulfillment-instellingen worden door Amazon gebruikt om de bezorgingsbelofte voor je verzendregio's te bepalen in handmatige sjablonen waarin je verzendtijden handmatig configureert voor je verzendregio's.

Werkdagen en uiterste besteltijdstippen

Je kunt je werkdagen en uiterste besteltijdstippen bekijken en bewerken onder Algemene fulfillment-instellingen.

Werkdagen

Maandag tot en met vrijdag wordt beschouwd als verplichte werkdagen. Daarnaast kun je zaterdag of zondag activeren als optionele werkdagen. We houden rekening met je instellingen bij het berekenen van je Verwachte verzenddatums. Als een weekenddag is geactiveerd, ben je verplicht je bestellingen ook op zaterdag of zondag te verzenden (zoals door jou ingesteld), met uitzondering van feestdagen. We zullen de beloften voor volgende dag bezorgd aan klanten laten zien voor gemaakte bestellingen met premiumverzending en, als het een werkdag is, ben je verplicht om bestellingen op dezelfde dag te verzenden voor alle bestellingen die vóór het uiterste tijdstip worden ontvangen. Voor bestellingen met standaardverzending wordt de Verwachte verzenddatum berekend op basis van de verwerkingstijd die je hebt ingesteld. Als je bijvoorbeeld zaterdag hebt geactiveerd als een werkdag en een standaardverwerkingstijd van 1 dag hebt ingesteld, moet je voor een bestelling die je op vrijdag ontvangt, uiterlijk op zaterdag 23.59 uur verzenden. Als je zaterdag niet hebt geactiveerd als een werkdag, is je verwachte verzenddatum maandag.

Notitie: De bezorgingsbelofte aan de klant is een combinatie van verwerkingstijd en verzendtijd. Door je verwerkingstijd te verkorten, kun je je klanten ook een eerdere bezorgtijd beloven.

Zo schakel je voor alle verzendopties zaterdag of zondag of beide dagen als werkdag in:

  1. Ga in Seller Central naar Instellingen en klik op Verzendinstellingen.
  2. Zoek onder Algemene verzendinstellingen het gedeelte Fulfillment-instellingen voor bestellingen en klik op Bewerken.
  3. Zoek onder Algemene fulfillment-instellingen naar Werkzaamheden in het weekend en schakel het vakje in voor werkzaamheden op zaterdag of zondag.
  4. Klik op Opslaan.

Notitie: Het inschakelen van zaterdag of zondag als werkdag onder Algemene fulfillment-instellingen heeft invloed op alle producten en alle verzendopties. Het inschakelen van werkzaamheden in het weekend is optioneel. Dit betekent niet dat de bestelling in het weekend moet worden bezorgd, maar dat je de bestellingen moet overhandigen aan je transportdienst voor verzending. Als werkzaamheden in het weekend zijn ingeschakeld, worden deze dagen meegeteld voor je verwachte verzenddatum.
Belangrijk: Neem voordat je werkzaamheden in het weekend inschakelt contact op met je voorkeurstransportdiensten en bevestig dat ten minste één transportdienst in het weekend zendingen kan ophalen vanaf je magazijnadres. Zorg er ook voor dat de verzendmethoden die je kiest door je transportdiensten worden ondersteund als de verwachte verzenddatum in een weekend valt.
Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates