Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Overzichtsgegevens bekijken voor je wereldwijde bedrijfsactiviteiten

Deze indicatorbalk geeft een overzicht van de belangrijkste gegevens van je bedrijf op alle Amazon-marketplaces waar je verkoopt. Als je geen informatie ziet voor een of meerdere van je marketplaces, kun je de marketplace(s) toevoegen via het dashboard Wereldwijd verkopen.

Je kunt elke indicator op de balk selecteren om meer gegevens te bekijken en toegang te krijgen tot aanvullende informatie. Hoewel de meeste indicatoren elke keer dat je de pagina vernieuwt worden bijgewerkt, kunnen updates voor sommige indicatoren tot een uur duren.

Klik op elke indicator op de balk om meer gegevens te bekijken en aanvullende informatie te verkrijgen. De meeste indicatoren worden elke keer dat je de pagina vernieuwt bijgewerkt; updates voor sommige indicatoren kunnen echter tot een uur duren.

Verkoop

De indicator Verkoop geeft je totale omzet in de afgelopen zeven dagen weer op alle marketplaces waar je verkoopt. Je kunt ook per marketplace een grafiek van je omzet bekijken voor een bepaalde periode, waarbij je de gewenste periode kunt selecteren (vandaag tot nu toe of 7, 15 of 30 dagen). Standaard worden in de grafiek alle marketplaces weergegeven waar je verkoopt, maar je kunt het selectievakje naast elke marketplace in- of uitschakelen om te kiezen welke je wilt weergeven.

Als je op meerdere marketplaces verkoopt, kun je de valuta selecteren waarin je je verkoop wilt bekijken.

Notitie: Wisselkoersen en valutaconversies zijn uitsluitend ter informatie bedoeld. Wisselkoersen kunnen veranderen en in de geschatte verkoopcijfers zijn mogelijk geen belastingen of kosten verwerkt die van toepassing zijn op je verkopen.

Je kunt ook het aantal eenheden zien dat je in de geselecteerde periode hebt verkocht. Als je meer informatie wilt over je omzet in een bepaalde marketplace, klik je op het verkoopbedrag om naar het Dashboard voor verkoop te gaan.

Bestellingen

De indicator Bestellingen geeft het totale aantal in behandeling zijnde of niet-verzonden bestellingen weer voor alle marketplaces waar je verkoopt, ongeacht of de bestellingen door jou of door Amazon zijn uitgevoerd.

Als je op twee of meer marketplaces verkoopt, kun je op de indicator klikken om voor elke marketplace het aantal in behandeling zijnde en niet-verzonden bestellingen te bekijken.

Als je meer informatie wilt over bestellingen in een marketplace, klik je op het aantal in bestelling zijnde of niet-verzonden bestellingen om naar Bestellingen beheren te gaan.

Berichten koper

De indicator Berichten koper geeft het totale aantal berichten weer die je de afgelopen zeven dagen hebt ontvangen en waarop je nog niet hebt gereageerd. Ook wordt aangegeven hoeveel berichten al 24 uur of langer op een reactie wachten.

Klik op het aantal berichten om berichten van kopers te bekijken en hierop te reageren.

Accountstatus

De indicator Status verkoper geeft aan of je verkopersaccount in gevaar is of is opgeschort omdat je prestatiedoelen niet hebt gehaald of niet hebt voldaan aan het Amazon-beleid.

Als je op twee of meer marketplaces verkoopt, geeft de indicator de status Opgeschort weer als je een account hebt dat is opgeschort in een van deze marketplaces, of In gevaar als je een account op een van deze marketplaces hebt dat risico loopt. Je kunt op de indicator klikken om je accountstatus op elke afzonderlijke marketplace te bekijken.

Als je meer informatie wilt over de status van je account in een marketplace, klik je op de desbetreffende marketplace om naar het Dashboard voor accountstatus te gaan.

Feedback van klanten

De indicator Feedback van klanten toont de tevredenheid van kopers met je service voor alle marketplaces waar je verkoopt.

Als je op twee of meer marketplaces verkoopt, klik je op de indicator om de feedback van elke afzonderlijke marketplace te bekijken.

Als je meer informatie wilt over je feedback van klanten voor een specifieke marketplace, klik dan op die marketplace om naar de Feedbackbeheerder te gaan.

Percentage Winnen van de Buy Box

Het percentage Winnen van de Buy Box geeft de gemiddelde tijd weer dat je productvermeldingen door klanten werden bekeken in de Buy-Box voor alle marketplaces waar je verkoopt. De Buy Box is de optie op een productpagina waar klanten het aankoopproces kunnen starten door items toe te voegen aan hun winkelwagen.

Als je op twee of meer marketplaces verkoopt, kun je op de indicator klikken om het percentage Winnen van de Buy Box voor elke afzonderlijke marketplace te bekijken.

Als je meer informatie wilt over het percentage Winnen van de Buy Box voor een specifieke marketplace, klik je op de desbetreffende marketplace om naar het Pricing Dashboard te gaan.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates