Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Validatie van de minimum- en maximumprijs

Wanneer je begint met een prijsaanpassing voor een SKU, past Automatische prijsstelling de basisvalidatieregels toe op je minimum- en maximumprijs (optioneel) om ervoor te zorgen dat je prijs niet te hoog of te laag wordt. Als je geen maximumprijs hebt ingesteld, beschermt Automatische prijsstelling namens jou het vertrouwen van klanten door ervoor te zorgen dat je aanbiedingen niet aanzienlijk hoger zijn geprijsd dan recente prijzen, zodat je aanbiedingen in aanmerking blijven komen voor de aanbevolen aanbieding (Buy Box). Onze validatieregels omvatten het volgende:

  • Validatie van de minimumprijs: De minimale itemprijs moet hoger zijn dan de minimale verwijzingsvergoedingen voor de productcategorie. Meer informatie over Amazon-kosten.
  • Validatie van de maximumprijs: De maximale itemprijs moet lager zijn dan 6 keer de recente verkoopprijs van het ASIN of € 200, als dat hoger is. Als de recente verkoopprijs van een ASIN bijvoorbeeld € 10 bedraagt, moet de maximumprijs lager zijn dan € 200. Als de recente verkoopprijs van een ASIN € 50 bedraagt, moet de maximumprijs lager zijn dan € 300 (€ 50 x 6). Als je maximumprijs buiten de validatieregel voor de maximumprijs valt, krijg je de maximaal toegestane prijs voor je SKU te zien.

    Als je maximale prijs lager is dan 2 keer je huidige prijs, zul je in de meeste gevallen geen fout met betrekking tot de maximumprijs zien. Als je prijs bijvoorbeeld € 100 is en je maximumprijs € 550,99, zou je geen fout met betrekking tot de maximumprijs moeten zien.

Je kunt je SKU aanbieden voor meer dan of minder dan de validatieregels voor Automatische prijsstelling toestaan door je prijs handmatig in te stellen via Prijzen beheren of feeds. Als je je minimum- en maximumprijzen handmatig instelt op een van deze twee manieren, zijn de regels voor Automatische prijsstelling niet van toepassing.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates