Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Veelgestelde vragen over Automatische prijsstelling

Hoelang duurt het voordat Automatische prijsstelling van kracht wordt?

Voor regels die je al hebt gemaakt, worden prijsupdates meestal binnen een kwartier verwerkt, maar dit kan onder bepaalde omstandigheden langer duren. Als je een nieuwe regel maakt of een regelparameter wijzigt, kan het tot 1 uur duren voordat alle SKU-codes die aan de regel zijn toegewezen opnieuw zijn geprijsd volgens de nieuwe parameters.

Waarom verschijnen sommige van mijn SKU-codes niet in het venster SKU-codes bewerken?

Bij Automatische prijsstelling worden alleen actieve SKU-codes in je catalogus weergegeven. Als een SKU inactief is, wordt deze niet weergegeven in Automatische prijsstelling. Selecteer Voorraad en vervolgens Voorraad beheren om je inactieve productvermeldingen weer te geven.

Ik heb Automatische prijsstelling ingesteld voor een SKU, maar nu zie ik die niet bij Automatische prijsstelling. Waar is mijn SKU?

Bij Automatische prijsstelling worden alleen actieve SKU-codes in je catalogus weergegeven. Je SKU is mogelijk inactief omdat deze niet op voorraad is of omdat er sprake is van een mogelijke prijsfout.

Als je SKU inactief is, zal deze opnieuw verschijnen wanneer de SKU opnieuw wordt geactiveerd (bijvoorbeeld wanneer de voorraad weer is aangevuld).

Je minimumprijs en Je maximumprijs (optioneel) zijn van toepassing als waarborg voor je prijs wanneer er een minimum- en maximumprijs aanwezig zijn. Als je geen maximumprijs hebt ingesteld, beschermt Automatische prijsstelling namens jou het vertrouwen van klanten door ervoor te zorgen dat je aanbiedingen niet aanzienlijk hoger zijn geprijsd dan recente prijzen, zodat je aanbiedingen in aanmerking blijven komen voor de aanbevolen aanbieding (Buy Box). Als je handmatig een item onder Je minimumprijs of boven Je maximumprijs prijst, beschermt Amazon je bedrijf door de aanbieding te onderdrukken (niet weer te geven). Hierdoor wordt je SKU inactief vanwege een mogelijke prijsfout.

Als je items wilt bekijken die door prijsfouten worden onderdrukt, selecteer je Prijzen en vervolgens Meldingen over prijsfouten verhelpen.

Voer de volgende stappen uit om Je minimumprijs en Je maximumprijs toe te voegen:

  1. Selecteer Prijzen en vervolgens Prijzen beheren.

    of

    Selecteer Voorraad en vervolgens Voorraad beheren.

  2. Selecteer Voorkeuren.
  3. Controleer Je minimumprijs en Je maximumprijs.
  4. Selecteer Wijzigingen opslaan.
Notitie: Wanneer je Je minimumprijs of Je maximumprijs bewerkt via Prijzen beheren of Voorraad beheren, wordt Automatische prijsstelling toegepast op je nieuwe prijs.

Hoeveel kost Automatische prijsstelling?

Automatische prijsstelling is inbegrepen in het Professioneel verkoopplan.

Hoe kan ik zien wat mijn prijs op dit moment is voor een SKU die Automatische prijsstelling heeft?

Je kunt de huidige prijs voor een SKU met Automatische prijsstelling zien op elk scherm waar de SKU en Je prijs worden weergegeven. Dit zijn onder andere de schermen Voorraad beheren, Prijzen beheren, Automatische prijsstelling en Zakelijke rapporten.

Ik heb mijn prijs geautomatiseerd om de Buy Box te verslaan; waarom heb ik de Buy Box niet gewonnen?

Door je prijs te verlagen maak je meer kans op de Buy Box, maar je moet ook voldoen aan eisen op het gebied van prestaties, zoals beschikbaarheid van voorraad, fulfillment en klantenservice. Lees meer over hoe je in aanmerking komt voor de Buy Box.

Mijn prijs is veranderd; waarom zie ik die prijs niet op de productpagina?

Prijsupdates worden meestal binnen een kwartier verwerkt, maar dit kan onder bepaalde omstandigheden langer duren. Als de prijswijziging niet binnen de gestelde periode heeft plaatsgevonden, neem je contact op met de Ondersteuning voor verkopers voor extra hulp.

Hoe beheer ik de toegang tot Automatische prijsstelling voor gebruikers in mijn account?

Je kunt bepalen wie in je bedrijf toegang heeft tot Automatische prijsstelling. Ga vanuit je verkopersaccount naar Instellingen en vervolgens naar Gebruikersmachtigingen. Zoek de gebruiker en selecteer Bewerken. Onder Prijzen kun je instellen dat die gebruiker toegang heeft tot Automatische prijsstelling.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates