Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Wat gebeurt er met mijn prijs als…

Prijzen automatisch veranderen binnen de minimum- en maximumprijzen (optioneel) die je instelt. Als je geen maximumprijs hebt ingesteld, beschermt Automatische prijsstelling namens jou het vertrouwen van klanten door ervoor te zorgen dat je aanbiedingen niet aanzienlijk hoger zijn geprijsd dan recente prijzen, zodat je aanbiedingen in aanmerking blijven komen voor de aanbevolen aanbieding (Buy Box). Om je te helpen begrijpen hoe Automatische prijsstelling werkt, geeft deze tabel aan wat er onder bepaalde omstandigheden met je regel of prijs gebeurt.

Gebeurtenis Resultaat
Ik stel een regel in voor een prijs die hoger of lager dan de Buy Box is. Daarna win ik de aanbevolen aanbieding (Buy Box) Je regel stopt met prijsaanpassingen zodra je de prijs van aanbevolen aanbieding (Buy Box) aanbiedt. Als er meerdere aanbevolen aanbiedingen zijn (meerdere Buy Box), stopt je regel ook met prijsaanpassingen als jouw product een van de aanbevolen aanbiedingen is.
Ik stel een regel in voor een prijs die hoger of lager dan de laagste prijs is en daarna is mijn prijs de laagste

Je regel zorgt ervoor dat jouw vooraf bepaalde verhoging onder de op één na laagste prijs blijft. Als de op één na laagste prijs bijvoorbeeld stijgt van € 20 naar € 22 en je de regel hebt ingesteld dat je € 0,50 onder de laagste prijs blijft, verandert je prijs naar € 21,50.

De prijs van de aanbevolen aanbieding (Buy Box) of laagste prijs daalt ver onder mijn minimumprijs (mijn regel is bijvoorbeeld € 0,10 onder de prijs van de aanbevolen aanbieding (Buy Box) en mijn minimumprijs is € 20. De prijs van de aanbevolen aanbieding is € 19)

Je prijs zal je minimumniveau bereiken. Als je regel bijvoorbeeld zorgt dat je € 0,10 onder de aanbevolen aanbieding (Buy Box) blijft en je minimumprijs € 20 is, blijft jouw prijs € 20 als de aanbevolen aanbieding (Buy Box) daalt tot € 19.

Een andere verkoper en ik gebruiken allebei Automatische prijsstelling en hebben allebei prijsregels voor hetzelfde ASIN

Je prijs wordt berekend naar het uiteindelijke niveau dat wordt bepaald door jouw regel en de regel van de andere verkoper. Stel dat jij en de andere verkoper beide de regel 'Blijf € 0,10 onder de laagste prijs' hanteren en dat jouw minimumprijs € 10,00 is en die van de andere verkoper € 10,50. In plaats van talrijke prijswijzigingen met kleine verschillen te veroorzaken, verandert jouw prijs in € 10,40 en wordt die van de andere verkoper € 10,50.

Ik ben de enige verkoper op een ASIN en ik implementeer een regel voor een aanbevolen aanbieding (Buy Box) of laagste prijs Je prijs verandert pas als er een relevante aanbieding op het ASIN is.
Ik verwijder mijn minimum- of maximumprijs via een andere methode, zoals een feed-upload, Prijzen beheren of Voorraad beheren, of ik werk mijn minimum- of maximumprijs bij tot een ongeldig bedrag Je prijsregel wordt onderbroken voor die SKU en je prijs blijft gelijk aan de laatste prijs die bekend was voordat de prijsregel werd onderbroken. Als je de regel opnieuw wilt starten, ga je naar Automatische prijsstelling, selecteer je de regel en selecteer je Hervatten om de regel voor de SKU opnieuw te starten.
Ik stop met de prijsaanpassing van een SKU Je prijs blijft gelijk aan de laatste automatisch aangepaste prijswaarde totdat je de prijsregel hervat, of je de prijs wijzigt via een andere methode, zoals feeds, Prijzen beheren of Voorraad beheren.
Ik verwijder een prijsregel Je prijzen blijven gelijk aan de laatste automatisch aangepaste prijswaarde totdat je ze wijzigt via een andere methode, zoals feeds, Prijzen beheren of Voorraad beheren.
Ik verander een regel en sla deze op De prijs van alle SKU-codes die aan die regel zijn gekoppeld, wordt aangepast volgens de nieuwe logica. Dit proces kan tot 1 uur in beslag nemen.
Ik wijs een gebruikte SKU toe aan een regel voor een aanbevolen aanbieding (Buy Box)

De prijs van je SKU verandert niet. Automatische prijsstelling ondersteunt momenteel de gebruikte aanbevolen aanbieding (Buy Box) niet.

Ik wijs een SKU toe aan een regel voor de aanbevolen aanbieding (Buy Box) of laagste prijs, maar ik heb geen maximumprijs ingesteld omdat die optioneel is (mijn regel is bijvoorbeeld om € 0,10 onder de aanbevolen aanbieding te blijven en mijn minimumprijs is € 20,00. De prijs van de aanbevolen aanbieding is € 50,00)

Je prijs wordt ingesteld op basis van je regelparameters. In dit voorbeeld is je prijs £ 49,90.

Je stelt een regel in om je prijs aan de laagste prijs aan te passen, waarbij je minimumprijs is ingesteld op € 10 en je maximumprijs is ingesteld op € 20. Je prijs is € 13 en de op een na laagste prijs is € 16. De referentieprijs is € 18. Automatische prijsstelling verandert je prijs in € 16, wat overeenkomt met de laagste prijs en binnen je minimum- en maximumprijslimieten valt.
Je stelt een regel in om je prijs aan de laagste prijs aan te passen, waarbij je minimumprijs is ingesteld op € 10 en je maximumprijs is ingesteld op € 20. Je prijs is € 13 en de op een na laagste prijs is € 16. De referentieprijs is € 22. Automatische prijsstelling verandert je prijs in € 16, wat overeenkomt met de laagste prijs en binnen je minimum- en maximumprijslimieten valt.
Je stelt een regel in om je prijs aan de laagste prijs aan te passen, waarbij je minimumprijs is ingesteld op € 10 en je maximumprijs is ingesteld op € 20. Je prijs is € 13 en de op een na laagste prijs is € 16. De referentieprijs is € 15. Automatische prijsstelling verandert je prijs in € 15, wat overeenkomt met de laagste prijs en binnen je minimum- en maximumprijslimieten valt.
Je stelt een regel in om je prijs aan de laagste prijs aan te passen, waarbij je minimumprijs is ingesteld op € 10 en je maximumprijs is ingesteld op € 20. Je prijs is € 13 en de op een na laagste prijs is € 15. De referentieprijs is € 9. Automatische prijsstelling verandert je prijs in € 10, wat overeenkomt met de laagste prijs en binnen je minimum- en maximumprijslimieten valt.
Je stelt een regel in om je prijs aan de laagste prijs aan te passen, waarbij je minimumprijs is ingesteld op € 150 en je maximumprijs is ingesteld op € 200. Je prijs is € 160 en de laagste prijs is € 15. De referentieprijs is € 20. Automatische prijsstelling stelt je prijs in op € 150 om je de beste kans te geven om binnen je minimumprijslimiet de Aanbevolen aanbieding te worden. Aangezien de prijs echter aanzienlijk hoger is dan recente prijzen, bestaat het risico dat de aanbieding niet in aanmerking komt voor de aanbevolen aanbieding of zelfs wordt gediskwalificeerd overeenkomstig het Marketplace Fair Pricing Policy.
Ik gebruik Internationale productvermeldingen maken (BIL) om prijzen te synchroniseren tussen marketplaces en ik gebruik Automatische prijsstelling op de source marketplace

Je geautomatiseerde prijswijziging in de source marketplace wordt gesynchroniseerd met je target marketplaces. Stel je bijvoorbeeld voor dat je BIL hebt ingesteld om een prijs van de source marketplace van Duitsland te synchroniseren met de target marketplace van Frankrijk en dat je de regel 'Buy Box evenaren' instelt op de SKU in Duitsland. Als je geautomatiseerde regel je prijs in Duitsland wijzigt van € 18,99 in € 17,99, wordt je prijs voor Frankrijk ook gewijzigd van € 18,99 in € 17,99.

Ik gebruik Internationale productvermeldingen maken (BIL) om prijzen te synchroniseren tussen marketplaces en ik gebruik Automatische prijsstelling op de target marketplace Je geautomatiseerde prijswijziging in de target marketplace verbreekt je BIL-verbinding op die SKU in die target marketplace, net als wanneer je de prijs in je target marketplace wijzigt via Voorraad beheren. Als je bijvoorbeeld BIL instelt om een prijs van de source marketplace van Duitsland te synchroniseren met de target marketplace van Frankrijk en je de regel Buy Box evenaren' instelt op de SKU in Frankrijk, zal SKU je prijswijzigingen niet meer synchroniseren vanuit Duitsland wanneer je prijs verandert in Frankrijk. Je kunt opnieuw synchroniseren door de SKU te verwijderen uit Automatische prijsstelling en vervolgens de SKU uit je BIL-uitsluitingslijst te verwijderen.
Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates