Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Een prijsregel maken

Met een prijsregel wordt vastgesteld wanneer er een geautomatiseerde prijswijziging plaatsvindt. Je kunt bijvoorbeeld een regel maken waarmee je prijs altijd EUR 0,10 onder de prijs van de Buy Box blijft, of een regel waarmee je prijs altijd EUR 1,00 boven de laagste marketplace-prijs met hetzelfde fulfillment-kanaal blijft.

Voer de volgende stappen uit om een prijsregel te maken:

 1. Klik op de startpagina Automatische prijsstelling op Aan de slag. Als je al een prijsregel hebt gemaakt en een andere regel wilt maken, klik dan op de startpagina op Een nieuwe prijsregel maken.
 2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst het type regel dat je wilt maken. Je kunt SKU-codes in je regel vergelijken met de Buy Box-prijs of de laagste prijs, of een regel maken op basis van verkochte eenheden.
 3. Voer een regelnaam in. Deze naam moet kort, maar beschrijvend genoeg zijn om voor later gebruik te kunnen onthouden; bijvoorbeeld "Zelfde prijs als Buy Box” of "Regel feestdagenaanbieding". Klik op Doorgaan naar selectie van marketplace(s).
 4. Schakel het selectievakje in voor de marketplace waarvoor je de regel wilt toepassen. Klik op Opslaan en doorgaan om regelparameters te selecteren.
  Je moet de volgende stappen 5 tot 9 herhalen voor elke marketplace die je in stap 4 hebt geselecteerd.
 5. Definieer de prijsactie die je wilt automatiseren. Als je Scherpe Buy Box of Scherpe laagste prijs in stap 2 hebt geselecteerd, kun je ervoor kiezen om de Buy Box-prijs of Laagste prijs te volgen, of hieronder of -boven te gaan zitten.
 6. Definieer het bedrag waarmee je de automatische prijsactie wilt activeren, hetzij als een bedrag of een percentage.
  Notitie: Je moet een minimumwaarde van ten minste 1% of EUR 0,10 invoeren; het maximale percentage dat je kunt invoeren is 90%.
 7. Selecteer filters voor je regel door de selectievakjes naast elke filteroptie in te schakelen. Met behulp van filters kun je de typen aanbiedingen identificeren die je wilt vergelijken. Alle regels voor Automatische prijsstelling zijn van toepassing op aanbiedingen met dezelfde ASIN en productstaat. Andere voorbeelden van filters kunnen zijn: vergelijken met enkel FBA-aanbiedingen, of vergelijken met enkel aanbiedingen van verkopers met een verkoperbeoordeling die niet meer dan 5% afwijkt van je eigen beoordeling, of hoger.
 8. Als je je gemaakte regelfuncties wilt bevestigen, lees je het Regeloverzicht voor definitieve bevestiging. Dit overzicht wordt weergegeven onder de filters en geeft aan wat je regel doet.
 9. Wanneer je klaar bent met één marketplace, klik je op Deze regel opslaan en wordt je regel opgeslagen. Als je meerdere marketplaces voor deze regel hebt geselecteerd, vouw je het venster voor de volgende marketplace uit en herhaal je stappen 5 tot en met 9 totdat je regelparameters hebt geselecteerd voor elke marketplace die in stap 4 is geselecteerd.

Wanneer je klaar bent, klik je op Doorgaan naar SKU-selectie om naar de volgende stap te gaan. Totdat je SKU-codes aan je regel toewijst, wijzigt Automatische prijsstelling geen prijzen voor je SKU-codes.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates