Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Persoonlijke elektrische mobiliteitsapparaten (e-mobiliteit)

Het beleid van Amazon vereist dat persoonlijke elektronische mobiliteitsapparaten (e-mobiliteit) die via de Amazon-website worden verkocht, voldoen aan gespecificeerde certificeringsnormen. Als je deze producten op Amazon wilt verkopen, moet je een aanvraag indienen door het volgende te verzenden naar eu-e-mobility@amazon.co.uk:

 • Bedrijfsnaam
 • ID verkoper/leverancier
 • E-mailadres
 • Telefoonnummer
 • De EU-marketplaces waar je je ASIN-codes vermeldt
 • Een lijst met ASIN-codes waarvoor je de aanvraag om te verkopen indient.

Dien voor een zo snel mogelijke verwerking één aanvraag per reeks-ASIN/variatie/modelnummer in. Geef voor elk ASIN of modelnummer dat je wilt vermelden, afbeeldingen van het echte product of de verpakking ervan op. Het volgende moet te zien zijn:

 1. CE-markering
 2. Naam en adres van de fabrikant in de EU of het geregistreerd handelsmerk
  • EG-conformiteitsverklaring. Wij accepteren alleen verklaringen van fabrikanten in de EU of de officiële EU-importeur van de producten.
  • (Alleen voor hoverboards) Een certificaat of testrapport van een erkend laboratorium waarin wordt bevestigd dat je product is getest volgens de normen in de volgende tabel.

Product Certificeringsvereiste
Hoverboards

EG-conformiteitsverklaring

+

UL 2272 - opmerking: Ondanks dat dit certificaat niet wettelijk verplicht is volgens de EU-wetgeving, is het wel verplicht volgens het Amazon-beleid voor de verkoop van hoverboards

Andere persoonlijke e-mobiliteitsapparaten EG-conformiteitsverklaring

Op de pagina Europe Compliance Solutions vind je een lijst met externe consultants die je kunnen helpen met vragen over wettelijke vereisten.

Belangrijk: Er kunnen lokale wettelijke beperkingen zijn in het land van verkoop met betrekking tot het gebruik van bepaalde persoonlijke e-mobiliteitsapparaten door klanten op wegen, voetpaden, fietspaden of in andere gebieden. Wees zorgvuldig met foto's en productbeschrijvingen op de productpagina, zodat mogelijk illegaal gebruik door klanten op wegen, voetpaden, fietspaden of in andere gebieden niet wordt aangemoedigd.

Bovendien geldt het volgende:

 • Producten kunnen alleen als e-bike, e-fiets, elektrische fiets of pedelecs worden beschreven, als ze pedalen hebben.
 • E-bikes en pedelecs mogen niet meer dan 250 W vermogen hebben OF de maximumsnelheid van 25 km/u overschrijden.
 • Producten kunnen alleen als e-scooters worden beschreven, als ze geen stoel hebben.
 • E-scooters mogen niet de vermogen- en snelheidslimieten overschrijden die zijn vastgesteld door de lokale wetgeving, volgens onderstaande tabel:

Italië Spanje Frankrijk Duitsland VK Nederland Polen Zweden Turkije
E-scooters/elektrische scooters maximaal vermogen tot 500 W niet van toepassing niet van toepassing tot 500 W tot 500 W tot 400 W niet van toepassing tot 250 W niet van toepassing
maximale snelheid

tot 25 km/u

***Opmerking: producten moeten zijn uitgerust met een snelheidsregelaar

tot 25 km/u tot 25 km/u tot 20 km/u

Tot 15,5 mijl/u of

tot 25 km/u

tot 25 km/u tot 20 km/u tot 20 km/u tot 25 km/u

Persoonlijke elektrische mobiliteitsapparaten omvatten de volgende producttypen:

Hoverboards

Een hoverboard is een zelfrijdende elektrische tweewieler die wordt aangedreven door een ingebouwde accu. Een hoverboard heeft twee wielen met een plank ertussen, waarop de rijder staat en zich in evenwicht houdt. De gebruiker verplaatst zijn/haar gewicht om het apparaat in de gewenste richting te verplaatsen. Er zit geen stuur op zelfaangedreven tweewielers.

Monorovers/elektrische eenwielers

Een monorover of een elektrische eenwieler is een zelfrijdend elektrisch apparaat dat wordt aangedreven door een ingebouwde accu. Het heeft één of twee wielen in het midden, met aan weerszijden kleine voetsteunen waar de rijder op kan staan. De gebruiker verplaatst zijn/haar gewicht om het apparaat in de gewenste richting te verplaatsen. Er zit geen stuur op zelfaangedreven tweewielers.

Elektrisch skateboard (e-skateboard)

Een elektrisch skateboard heeft vier wielen en is uitgerust met een accu met een aandrijfsysteem om rijders te helpen met extra aandrijving tijdens het rijden. Een elektrisch skateboard kan een afstandsbediening hebben, die de rijder tijdens het gebruik in handen kan houden om het apparaat te bedienen.

Elektrische step (e-scooter)

Een elektrische step is een e-mobiliteitsapparaat zonder zitplaats. Het apparaat is bedoeld voor persoonlijk vervoer en komt in een aantal verschillende vormen voor, waaronder opvouwbare steps en steps met een standaard.

E-mopeds en aangedreven e-bikes

Berijdbare steps met zadel (mopeds) hebben twee of drie wielen en een maximumsnelheid van minder dan 45 km/u. Gemotoriseerde e-bikes hebben een elektromotor en trapondersteuning, met een maximumsnelheid van maximaal 25 km/u. Beiden worden gebruikt voor persoonlijk vervoer.

Zelfbalancerend persoonlijk vervoer

Een zelfbalancerend transportmiddel kan één of twee wielen hebben. Deze apparaten worden aangedreven door een oplaadbare accu. De gebruiker verplaatst zijn/haar gewicht om in balans te blijven. Veelvoorkomende voorbeelden van zelfbalancerende transportmiddelen zijn producten van het merk Segway en het merk OneWheel.

Elektrische fiets (e-bike, e-fiets)

Een elektrische fiets, ook wel een e-bike genoemd, is een tweewieler die wordt gebruikt voor persoonlijk vervoer. Deze fietsen lijken op een normale fiets, maar hebben een accu en stroomvoorziening om de rijder te helpen met extra aandrijving bij het rijden over verhoogd of ruw terrein.

Elektrische driewieler (e-trike, e-driewieler)

Een elektrische driewieler is gelijk aan een elektrische fiets, maar dan met een extra wiel.

Elektrische vierwielers

Een vierwieler is een licht elektrisch voertuig op vier wielen met een maximumsnelheid van maximaal 45 km/u en wordt gebruikt voor persoonlijk vervoer.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates