Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Overzicht van bulkverwerking van vastzittende voorraad

Dit overzicht fungeert als een voorraadladerbestand dat is gevuld met je vastzittende voorraad. Je kunt dit bestand gebruiken met de pagina Producten toevoegen via uploaden om je productvermeldingen met vastzittende voorraad in bulk te verwerken. Vastzittende voorraad verwijst naar je FBA-voorraad in onze fulfillment centers zonder een actieve aanbieding op de Amazon-website.

Individuele verkopers: deze functie is beschikbaar voor verkopers met Professionele verkoopplannen.

Het overzicht bevat alleen productvermeldingen met leverbare voorraad en een aanbevolen actie voor Wijzigen in FBA, Opnieuw aanbieden, of Een productvermelding maken. Het overzicht bevat geen productvermeldingen waarvoor de aanbevolen actie Een verwijderingsopdracht maken is. Om deze reden komt je Overzicht van bulkverwerking van vastzittende voorraad mogelijk niet overeen met het Overzicht van vastzittende voorraad.

Raadpleeg de Hulp-pagina Instructies voor de Voorraadlader voor algemene richtlijnen voor het gebruik van voorraadladerbestanden.

Een overzicht van bulkverwerking van vastzittende voorraad genereren en informatie bijwerken

Notitie: Om te voorkomen dat er in Seller Central een overzicht wordt weergegeven met 'Geen gegevens beschikbaar', moet je ervoor zorgen dat je de marketplace hebt gekozen waar je product wordt vermeld

Vraag om aan de slag te gaan een download aan om een Overzicht van bulkverwerking van vastzittende voorraad te genereren. Nadat je het tekstbestand hebt gegenereerd, open je het met behulp van een spreadsheetprogramma en werk je productvermeldingen als volgt bij:


 1. Zorg ervoor dat alle productvermeldingen zijn voltooid.

  Mogelijk vind je een aantal productvermeldingen met ontbrekende prijs- of staatinformatie. Om deze productvermeldingen in te schakelen, moet je de velden 'staat' en 'prijs' invullen.

  Veldnaam Definitie Geaccepteerde waarden
  item-condition Een numerieke waarde die de staat van het product aangeeft. Dit veld is verplicht.
  Notitie: Niet elke staat is beschikbaar voor alle categorieën. Zie de Richtlijnen voor productstaat voor meer informatie over de productstaat die je in je productcategorie kunt gebruiken.
  Soorten productstaat:
  • 1 = Tweedehands - Als nieuw
  • 2 = Tweedehands - Zeer goed
  • 3 = Tweedehands - Goed
  • 4 = Tweedehands - Acceptabel
  • 5 = Verzamelobject - Als nieuw
  • 6 = Verzamelobject - Zeer goed
  • 7 = Verzamelobject - Goed
  • 8 = Verzamelobject - Acceptabel
  • 9 = Niet gebruikt
  • 10 = Gereviseerd
  • 11 = Nieuw
  price Prijs per item in de valuta van de marketplace waar je het product aanbiedt. Voeg geen valutasymbool toe. Dit veld is verplicht. Je moet een prijs opgeven om het product beschikbaar te maken voor verkoop op Amazon. Numerieke waarde groter dan nul (0,00)
 2. Verwijder producten die je niet via Fulfillment by Amazon wilt verkopen.

  Als je een productvermelding hebt, maar het is een product dat je zelf verwerkt, is geen van je FBA-voorraad voor dat product beschikbaar voor verkoop. Als je zelf en via FBA bestellingen voor dit product wilt verwerken, heb je twee afzonderlijke productvermeldingen nodig, één voor elke methode.

  Het overzicht vult automatisch de fulfillment-center-id in met een waarde, die ervoor zorgt dat alle productvermeldingen FBA zijn zodra het overzicht is verwerkt. Als je een productvermelding niet naar FBA wilt converteren, verwijder je deze waarde.

Voorraadbestand opslaan

Nadat je klaar bent met het aanpassen van de gegevens van je productvermeldingen, volg je de onderstaande stappen om een voorraadbestand te maken dat je naar Amazon kunt uploaden.


 1. Sla je werk op. We raden je aan een back-up te maken en ter referentie een datum toe te voegen aan de bestandsnaam.
 2. Zorg ervoor dat het werkbladtabblad dat je gegevens bevat actief is.
 3. Selecteer Opslaan als in je spreadsheetprogramma en kies Tekst (door tabs gescheiden) of door tabs gescheiden waarden (afhankelijk van het spreadsheetprogramma dat je gebruikt, kunnen namen variëren).
Notitie: Mogelijk zie je een waarschuwing dat de geselecteerde bestandsindeling geen meerdere werkbladen ondersteunt of dat deze functies bevat die niet compatibel zijn met de geselecteerde bestandsindeling. Selecteer in beide gevallen Ja om door te gaan met opslaan.

Je voorraadbestand uploaden

Nadat je je voorraadbestand hebt opgeslagen, upload je het door naar de pagina Producten toevoegen via uploaden te gaan.

Ga als volgt te werk om het bestand te uploaden:


 1. Klik op Producten toevoegen via uploaden onder Voorraad.
 2. Klik op het tabblad Je voorraadbestand uploaden.
 3. Gebruik in de sectie Bestand uploaden de vervolgkeuzelijst Bestandstype en selecteer Voorraadladerbestand.
 4. Klik in de sectie Bestand uploaden op Bladeren en selecteer het tekstbestand dat je eerder hebt gemaakt.
 5. Nadat je het bestand hebt geselecteerd, klik je op Uploaden.
 6. In een statusveld wordt bevestigd dat je bestand is ontvangen.

De uploadresultaten controleren

Ons systeem maakt en plaatst de verwerkingsstatus en het overzicht op het tabblad Uploadstatus controleren op de pagina Producten toevoegen via uploaden.

Als productvermeldingen niet zijn geactiveerd vanwege fouten, klik je op de link Je verwerkingsoverzicht downloaden om het bijbehorende verwerkingsoverzicht te downloaden. Gebruik dit overzicht om fouten in het bestand dat je hebt geüpload te vinden en op te lossen. Wanneer je klaar bent om het bewerkte bestand te uploaden, ga je terug naar de pagina Voorraadbestand uploaden en upload je het bestand opnieuw.

Meer informatie over het nakijken van een Verwerkingsoverzicht.

Notitie: Er zijn omstandigheden waarin bepaalde productvermeldingen niet worden verwerkt, waaronder:

 1. Er zijn vermeldingsbeperkingen op het product, de staat en/of de categorie. Mogelijk kom je niet in aanmerking om het product te vermelden. Raadpleeg voor meer informatie onze pagina Producten waarvoor beperkingen gelden voor FBA.
 2. Het product kan gevaarlijk stoffen bevatten. Je kunt het Overzicht van voorraadstatus downloaden voor de status gevaarlijke stoffen van elke voorraad die zich al in een Amazon fulfillment center bevindt, of de mobiele Amazon-verkopersapp (beschikbaar voor iOS en Android) gebruiken om gevaarlijke stoffen en andere beperkingen voor individuele ASIN-codes te identificeren.
 3. In andere gevallen waarin het product nog steeds vastzit nadat het uploaden is verwerkt, neem je contact op met de Ondersteuning voor verkooppartners.
Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates