Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

In aanmerking komende producten voor pan-Europese FBA

Pan-Europese FBA wordt pas actief voor een product nadat je een actieve FBA-aanbieding hebt gemaakt op alle Europese Amazon-marketplaces die worden vermeld zoals vereist op de Pan-Europese FBA-pagina Je voorraad beheren in je Verkopen via Amazon-account en wanneer al deze aanbiedingen aan dezelfde voorraadgroep zijn gekoppeld. Algemeen betekent dit dat je een actieve aanbieding moet hebben in de Amazon-stores van het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje, ongeacht welke landen je hebt ingesteld voor voorraadplaatsing. Alle producten en aanbiedingen zijn onderworpen aan de volgende geschiktheidscriteria:

 • Om te kunnen genieten van de programmavoordelen, moet je actieve productvermeldingen hebben voor in aanmerking komende producten voor ALLE vereiste marketplaces.
 • Producten moeten in aanmerking komen voor grensoverschrijdende bezorging in Europa. Hier volgen enkele voorbeelden van producten die om deze reden niet in aanmerking komen, maar deze lijst is niet volledig: voedingsmiddelen en dranken, medicijnen en gevaarlijke stoffen.
 • Producten moeten worden verkocht in elke Europese Amazon-marketplace die als vereist wordt vermeld op de pagina Pan-Europese FBA Je voorraad beheren en mogen niet onderworpen zijn aan wettelijke, nalevings-, compatibiliteitsbeperkingen en operationele beperkingen. (Voorbeeld: Stekkeritems moeten mogelijk voldoen aan de wettelijke vereisten voor de ene marketplace, maar zijn mogelijk verboden op een andere marketplace.) ASIN-codes moeten zijn ingeschreven bij FBA en op alle Amazon Europe-marketplaces die als vereist worden vermeld op de pagina Pan-Europese FBA Je voorraad beheren.
 • Als een product niet in een bepaalde marketplace bestaat of als de koopbaarheid wordt uitgeschakeld (bijvoorbeeld als er nieuwe lokale beperkingen worden ingevoerd), hoef je dat product niet in dat land te vermelden om in aanmerking te komen voor pan-Europese FBA. Als de productvermelding echter wordt gemaakt door een andere verkoper of door het automatisch maken van productvermeldingen, zijn producten pas beschikbaar voor pan-Europese FBA als je producten aanbiedt op alle marketplaces waar dat ASIN bestaat.
 • Alle FBA-aanbiedingen voor hetzelfde ASIN moeten worden gekoppeld aan dezelfde voorraadgroep, d.w.z. ze moeten dezelfde FNSKU hebben. Als pan-Europese FBA-aanbiedingen alleen vereist zijn op enkele van de Europese Amazon-marketplaces, moeten alleen de vereiste aanbiedingen aan dezelfde voorraadgroep zijn gekoppeld, terwijl een aanbieding op een andere Europese Amazon-marketplace(s) moet zijn gekoppeld aan een andere voorraadgroep, d.w.z. deze moet een andere FNSKU hebben. (Voorbeeld: Als de producten zowel de Europese stekkerversie als de Britse stekkerversie hebben, moet de Britse versie op Amazon.co.uk worden vermeld onder een andere FNSKU). Als je verschillende MSKU-codes hebt gebruikt, volg je hieronder de stappen in de sectie MSKU-codes uitlijnen.
 • Alle FBA-aanbiedingen moeten voor producten zijn die in nieuwe staat verkeren.
 • Alle eenheden voor een ASIN in één voorraadgroep moeten worden geëtiketteerd of zonder etiket worden aangegeven. Voorraad kan niet op de ene marketplace zonder etiket worden weergegeven en op de andere zijn geëtiketteerd.
 • Vermengde voorraad moet voor alle vijf de Europese marketplaces een EAN/UPC-streepjescodes hebben. De vermengingen kunnen lokaal plaatsvinden in één land (binnenlands vermenging) of grensoverschrijdend in de EU (grensoverschrijdende vermenging). Ga voor meer informatie naar Voorraad vermengd zonder etiket met de streepjescode van de fabrikant.
 • ASIN-codes worden niet vermengd in fulfillment centers in verschillende landen. ASIN-codes die op één marketplace worden vermengd, kunnen echter in aanmerking komen voor pan-Europese FBA.
 • Je kunt voor hetzelfde product een zelfverzonden aanbieding en een pan-Europese FBA-aanbieding hebben. Je kunt echter geen FBA-aanbieding en een pan-Europese FBA-aanbieding voor hetzelfde product hebben.

De geschiktheid van een ASIN kan van tijd tot tijd veranderen en ASIN-codes die zijn ingeschreven voor pan-Europese FBA kunnen als niet in aanmerking komend worden aangemerkt. Je kunt de huidige status van een ASIN bekijken door naar de pagina Pan-Europese FBA-voorraad te gaan of de pan-Europese-geschiktheidseisen te downloaden: Overzicht FBA-ASIN-codes.

Notitie: Als je producten waarvoor beperkingen gelden via pan-Europese FBA wilt verkopen, moet je goedkeuring hebben om de producten op alle vijf de Europese marketplaces te verkopen. Leer hoe je een aanvraag kunt indienen.

Zorg er bij het verzenden van voorraad voor dat je voldoende eenheden verzendt om voldoende voorraad aan te houden om al je aanbiedingen te kunnen verzenden.

Notitie: Eenheden zijn beschikbaar voor verkoop terwijl ze van het ene naar het andere fulfillment center in Europa worden verzonden, en klanten krijgen een toekomstige verzenddatum te zien.

Ontdek hoe je een product toevoegt en productvermeldingen maakt.

MSKU-codes uitlijnen

Als je verschillende MSKU-codes hebt gebruikt, volg je deze stappen om ze uit te lijnen voor inschrijving:

 1. Selecteer een van de MSKU-codes van de ASIN-codes die voor je gehele voorraad zal worden gebruikt. We raden de MSKU aan waarvoor de meeste voorraad beschikbaar is.
 2. Verkoop of verwijder al je voorraad van de andere FNSKU-codes en vul ze niet meer aan.
  Notitie: Als je deze voorraad op verschillende marketplaces verwijdert, betaal je alleen de binnenlandse verwijderingskosten.
 3. Stuur alle toekomstige eenheden van het ASIN naar Amazon met behulp van de MSKU die je bij stap 1 hebt ingesteld.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates