Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Pan-Europese FBA-ASIN-registratie

Om de voordelen van het pan-Europese FBA-programma te kunnen ontvangen, moeten je ASIN-codes worden ingeschreven. Je kunt de status van je producten op elk gewenst moment bekijken op de pagina Pan-Europese FBA-voorraad in Seller Central.

Verkopers die meerdere landen hebben ingeschakeld voor voorraadplaatsing, hebben nu elk ASIN dat aan de volgende criteria voldoet, automatisch ingeschreven voor het pan-Europese FBA:

  • Het ASIN wordt vermeld als in aanmerking komend voor pan-Europese FBA-voorraad op de pagina Pan-Europese FBA.
  • De verkoper heeft een actieve aanbieding voor het ASIN in elk van de Europese Amazon-marketplaces die worden vermeld als vereist voor pan-Europese FBA: amazon.de, amazon.fr, amazon.it en amazon.es.
  • Elk van de EU-aanbiedingen is gekoppeld aan dezelfde voorraad als Fulfillment by Amazon (VK-voorraad wordt apart verwerkt).

De eerste automatische inschrijving van je relevante ASIN-codes in het pan-Europese FBA duurt ongeveer 24 uur. Daarna wordt elk nieuw ASIN dat voldoet aan de criteria voor automatische inschrijving, binnen ongeveer 15 minuten ingeschreven voor pan-Europese FBA.

Notitie: Vanaf september 2021 bevat het pan-Europese FBA-programma drie nieuwe store-opties: amazon.nl, amazon.se en amazon.pl. Het blijft optioneel om aanbiedingen in deze stores te vermelden. Je bent niet verplicht om meer vermeldingen te maken dan de hierboven vermelde vereisten voor vermeldingen om pan-Europese FBA-voordelen te ontvangen.

Als je een ASIN dat voldoet aan de criteria voor automatische inschrijving van pan-Europese FBA wilt uitsluiten, ga je naar de pagina Voorraad beheren in Seller Central en deactiveer je de aanbieding op de marketplace of marketplaces waar je het product niet wilt verkopen.

De status Inschrijving eindigt binnenkort en de respijtperiode

Er zijn twee redenen dat een product de status 'Inschrijving eindigt binnenkort' heeft met een respijtperiode van 14 dagen op de pagina 'Pan-Europese FBA-voorraad:

  • Voor het product ontbreken er een of meer actieve aanbiedingen op de vereiste marketplaces in Europa. Als je de voordelen van het pan-Europese FBA wilt blijven ontvangen, moet je ervoor zorgen dat je een actieve aanbieding hebt voor elke vereiste marketplace vóór de vervaldatum die in het statusoverzicht wordt weergegeven.
  • De status van de productgeschiktheid is gewijzigd van in aanmerking komend naar niet in aanmerking komend. De geschiktheid voor ASIN kan van tijd tot tijd veranderen en ASIN-codes die zijn ingeschreven voor pan-Europese FBA kunnen door Amazon als niet in aanmerking komend worden aangemerkt.

Tijdens de respijtperiode blijft Amazon je voorraad grensoverschrijdend overzetten tussen Europese fulfillment centers op het Europese vasteland en blijf je de fulfillment-kosten betalen die van toepassing zijn op lokale voorraad. Als de respijtperiode verloopt en je het probleem met de productvermelding niet hebt opgelost, betaal je de kosten voor fulfillment over de grens. Als je het probleem oplost voordat de respijtperiode verloopt, wordt je product automatisch hersteld naar de ingeschreven status.

Je ontvangt ook een e-mail waarin je wordt geïnformeerd over het aantal producten waarvoor de inschrijving binnenkort eindigt.

Notitie: Voorraad wordt niet verwijderd uit een fulfillment center tenzij je een verwijderingsopdracht aanmaakt om de voorraad te laten verwijderen of naar je terug te sturen. Om voorraad uit fulfillment centers in heel Europa te verwijderen, zie Voorraad verwijderen (overzicht).

Pan-Europese FBA-ASIN-codes kunnen worden verwijderd uit elk fulfillment center op het Europese vasteland en in rekening worden gebracht als binnenlandse verwijdering als ze worden geretourneerd naar je home-marketplace als deze zich binnen de EU bevindt. Voor meer informatie over de verwijderingskosten, zie de pagina Prijzen voor Fulfillment by Amazon .

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates