Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Accounts samenvoegen

Door accounts samen te voegen creëer je een uniforme verkoopervaring in alle internationale stores van Amazon en kun je je zakelijke activiteiten eenvoudiger beheren en schalen. Je kunt ook toegang krijgen tot tools die voorheen beperkt waren tot één enkel land, en korting op de abonnementskosten voor het Professionele verkoopplan.

Controleren of je al samengevoegde accounts hebt

Je samengevoegde accounts worden vermeld in de storeschakelaar in de bovenste navigatiebalk van Seller Central. Als je accounts hebt die daar niet worden vermeld, kun je ze samenvoegen met behulp van de onderstaande instructies.

Als je al in meerdere landen of regio's verkoopt en je deze accounts wilt koppelen:


 1. Meld je aan bij Seller Central en klik op Accounts voor wereldwijde verkoop in het vervolgkeuzemenu Instellingen.
 2. Klik op het tabblad Accounts samenvoegen op de pagina Accounts voor wereldwijde verkoop.
 3. Volg de aanwijzingen op de pagina en selecteer alle accounts die je wilt samenvoegen.
 4. Wanneer je wordt gevraagd om opnieuw in te loggen, voer je het e-mailadres en het wachtwoord in voor het andere account dat je wilt samenvoegen.
 5. Zodra je inlogt, zie je een voorbeeld van de pas samengevoegde accounts.
 6. Klik op Bevestigen en samenvoegen, accepteer de algemene voorwaarden en klik nogmaals op Bevestigen en samenvoegen.

Registreren om in een nieuwe regio te verkopen en het account samenvoegen

Als je in een nieuw land of nieuwe regio wilt verkopen:


 1. Meld je aan bij Seller Central in een land of regio waar je al verkoopt en selecteer Wereldwijd verkopen in het vervolgkeuzemenu Voorraad.
 2. Klik op het tabblad van het land of de regio waar je je wilt registreren.
 3. Klik op Registreren voor het land of de regio waar je wilt verkopen.
 4. Als je wordt gevraagd om opnieuw in te loggen, gebruik je het e-mailadres en wachtwoord voor de regio waar je al verkoopt.
 5. Voltooi de registratie door - indien gevraagd - aanvullende gegevens op te geven. De nieuwe landen waar je je hebt geregistreerd om te verkopen, worden automatisch samengevoegd wanneer je klaar bent.

Beleid voor het samenvoegen van accounts

Van alle verkopers wordt verwacht dat ze zich houden aan het volgende beleid bij het samenvoegen van hun accounts. Het samenvoegen van accounts is permanent. Nadat je je accounts hebt samengevoegd, kun je de samenvoeging niet meer ongedaan maken.

 • Je kunt alleen accounts waarvan jij de eigenaar bent samenvoegen.
 • Voeg geen accounts samen als je een oplossingsaanbieder, webagentschap of integrator bent die het account beheert. Raadpleeg in plaats daarvan de accounteigenaar en laat hem of haar deze actie rechtstreeks ondernemen. Na het samenvoegen kan de samenvoeging van accounts niet meer ongedaan worden gemaakt.

Abonnementskosten voor Professionele verkoopplannen voor samengevoegde accounts

Om je te helpen je activiteiten uit te breiden, bieden we je de mogelijkheid om tegen een sterk gereduceerde prijs in meerdere landen te verkopen. Als je je accounts samenvoegt, zijn je maandelijkse kosten een van de volgende, afhankelijk van welke lager is1:

 • de som van de abonnementskosten voor elk land waarin je actieve productvermeldingen hebt; of
 • het equivalent van USD $ 39,99 per maand

Als je bijvoorbeeld samengevoegde Professionele verkoopplannen hebt in India (geen abonnementskosten) en Mexico (abonnementskosten MXN 600/USD 30,43) en actieve productvermeldingen in beide stores hebt, betaal je abonnementskosten gelijk aan USD 30,43 per maand, die op je Mexico-account worden gefactureerd als MXN 600. Als je samengevoegde accounts voor professionele verkoopplannen aanhoudt in de VS (abonnementskosten USD 39,99), Europa (abonnementskosten € 39/USD 45,94) en Japan (abonnementskosten ¥ 4.900/USD 44,18) en in alle drie actieve productvermeldingen hebt, betaal je het equivalent van USD 39,99, dat op je Amerikaanse account wordt gefactureerd als USD 12,09, op je Europese account als € 11,79 en op je Japanse account als ¥ 1482.

Je abonnementskosten worden evenredig verdeeld over elk land of elke regio waarin je een actieve productvermelding hebt en afzonderlijk in elke lokale valuta in rekening gebracht.2 De verlaagde kosten worden automatisch toegepast als je al in meerdere landen verkoopt met je samengevoegde accounts. Je kunt de korting op je kosten bekijken in het gedeelte Transactiegegevens van je Betaaloverzicht. Als je in meerdere landen verkoopt, maar dit niet doet met samengevoegde accounts, volg je de bovenstaande stappen om ervoor te zorgen dat je in aanmerking komt voor deze aanbieding.

Regio/land Maandelijkse abonnementskosten per land3 Abonnementskosten samengevoegd account
Verenigde Staten USD 39,99 Niet meer dan het equivalent van USD $ 39,99
Canada CAD 29,99
Mexico MXN 600
Brazilië BRL 19
Europa GBP 25, EUR 39, SEK 410 of PLN 165,91
Verenigd Koninkrijk
Duitsland
Frankrijk
Italië
Spanje
Nederland
Zweden
Polen
Turkije Geen kosten
India Geen kosten
Japan JPY 4.900
Australië AUD 49,95
Verenigde Arabische Emiraten Geen kosten
Saoedi-Arabië Geen kosten
Singapore Geen kosten
Totaal Tot USD $ 217,784

1 De verwijzingsvergoeding, FBA-kosten, verkoopcommissie en andere kosten zijn nog steeds van toepassing.

2 Het bedrag kan variëren op basis van de wisselkoersen die van kracht zijn wanneer de maandelijkse kosten worden berekend, maar zal nooit meer bedragen dan het equivalent van USD 39,99 tegen de geldende wisselkoers, exclusief belasting (behalve voor Brazilië en Mexico). Buitenlandse transactiekosten kunnen in rekening worden gebracht door je bank of creditcardmaatschappij en zijn niet inbegrepen in de bovenstaande bedragen.

3 Met andere actuele kostenpromoties is wellicht geen rekening gehouden.

4 De schatting is gebaseerd op de geldende wisselkoersen op 17 mei 2021.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates