Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Percentage geldige trackingnummers (Valid Tracking Rate, VTR)

Klanten van Amazon rekenen erop dat ze kunnen achterhalen waar hun bestellingen zijn en wanneer ze deze kunnen verwachten. Het Percentage geldige trackingnummers is een prestatiestatistiek die deze verwachtingen weerspiegelt.

Als je het 95%-doel van Amazon niet haalt voor deze statistiek, leidt dit momenteel niet tot opschorting van je verkoopaccount. Maar het kan wel leiden tot negatieve feedback of claims. Dit kan van invloed zijn op de status van je verkoopaccount.

Je percentage geldige trackingnummers bekijken

Klik in het menu Prestaties op Accountstatus en zoek het gedeelte Verzendprestaties om je percentage geldige trackingnummers te vinden.

Hoe je trackingnummers toevoegt

Voor het toevoegen van een trackingnummer aan een bestelling, selecteer het menu Bestellingen en klik op Bestanden met betrekking tot bestelling uploaden.

Hoe we je percentage geldige trackingnummers berekenen

We berekenen het percentage geldige trackingnummers door het aantal pakketten dat je verzendt met een geldig trackingnummer te delen door het totaal aantal pakketten dat je hebt verzonden en bevestigd.

Als je bijvoorbeeld een zending voor 200 pakketten hebt bevestigd en 190 van die pakketten een geldig trackingnummer hadden, is je percentage geldige trackingnummers 95% (190 ÷ 200 = 0,95 of 95%).

Notitie: Trackingnummers worden alleen als geldig beschouwd als daarvoor minstens één transportdienstscan is geregistreerd.

We berekenen een percentage geldige trackingnummers in stappen van 7 dagen en 30 dagen. Het overzicht gebruikt de toegezegde bezorgdatum om te bepalen welke bestellingen worden opgenomen in de statistiek. Voor je percentage geldige trackingnummers geldt een vertraging van twee weken. Zo hebben de gegevens voldoende tijd om statistisch relevant te zijn.

Overzicht van percentage geldige trackingnummers aanvragen

Voor het bekijken van een overzicht van alle pakketten die je hebt verzonden en bevestigd, en de pakketten die een geldig trackingnummer per categorie bevatten, ga als volgt te werk:


  1. Selecteer Accountstatus in het menu Prestaties.
  2. Klik op Gegevens bekijken op het tabblad Bezorgprestaties, en klik op Percentage geldige trackingnummers.
  3. Klik op Overzicht downloaden.

Het kan 72 uur duren voordat updates te zien zijn in het overzicht en de statistiek.


Percentage geldige trackingnummers (Valid Tracking Rate, VTR)


Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates