Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Batterijen verpakken

Op deze pagina leer je hoe je batterijen op de juiste manier kunt voorbereiden om ze tijdens het volledige fulfillmentproces te beschermen.

Belangrijk: Als je niet voldoet aan de vereisten voor FBA-producten betreffende voorbereiding, veiligheid en productbeperkingen, kan dit resulteren in de weigering van de voorraad bij het Amazon Fulfillment Center, verwijdering of retournering van de voorraad, blokkering van toekomstige zendingen naar het fulfillment center of kosten die in rekening worden gebracht voor ongeplande services.

Droge batterijen moeten goed verpakt zijn, zodat ze veilig kunnen worden opgeslagen en voorbereid voor verzending. Zorg ervoor dat de batterijen in de verpakking zijn vastgezet om te voorkomen dat batterijpolen in contact komen met metalen (inclusief andere batterijen). Batterijen mogen niet verlopen of beschadigd zijn en als ze met meer in een verpakking worden verkocht, moeten de vervaldatums zichtbaar zijn op de verpakking. Deze verpakkingsrichtlijnen omvatten batterijen die samen in een verpakking en in multi-packs worden verkocht.

Definitie van droge batterijen

Droge batterijen zijn hermetisch afgesloten en bevatten doorgaans metaal (geen lood) en/of koolstof als elektroden (bv. alkalinebatterijen). Deze batterijen worden meestal gebruikt voor draagbare stroomtoepassingen. De oplaadbare (en sommige niet-oplaadbare) types hebben alkalische elektrolyten op basis van gel (in plaats van zuur) waardoor de batterijen moeilijk waterstof of zuurstof kunnen genereren wanneer ze overladen worden. Hierin verschillen ze van droge (lekvrije) batterijen. Droge batterijen die specifiek vallen onder een andere vermelding in de ADR (de Europese Overeenkomst betreffende het internationale vervoer van gevaarlijke goederen over de weg) moeten worden vervoerd overeenkomstig de voorschriften die op die vermelding van toepassing zijn. Nikkel-metaalhydridebatterijen die in bepaalde hoeveelheden per vaartuig worden vervoerd, vallen bijvoorbeeld onder een andere vermelding (zie Batterijen, nikkel-metaalhydride, UN3496).

Notitie: Lithiumbatterijen hebben hun eigen voorschriften en richtlijnen, en deze pagina is niet bedoeld voor dit type batterijen.

Gerelateerde richtlijnen:

Vereisten voor lithiumbatterijen of producten die lithiumbatterijen bevatten

Producten met vervaldatums etiketteren

Toegestane verpakkingsmaterialen (harde verpakking):

 • Originele verpakking van de fabrikant
 • Dozen
 • Hard plastic

Verboden verpakkingsmaterialen (behalve bij gebruik in aanvulling op toegestane harde verpakkingen):

 • Zakken met ritssluiting
 • Krimpfolie

Verpakkingsrichtlijnen

Doen... Niet doen...
 • Zorg ervoor dat je verpakte batterijen een valtest van 125 cm op een hard oppervlak kunnen doorstaan zonder te beschadigen. Bij een valtest moet het product vijf keer vallen:
  • Plat op de onderkant
  • Plat op de bovenkant
  • Plat op de langste zijde
  • Plat op de kortste zijde
  • Op een hoek
 • Zorg ervoor dat opnieuw verpakte batterijen in een doos of hard-plasticverpakking zitten die veilig is verzegeld.

  Als multi-packbatterijen zijn verzegeld in de originele verpakking van de fabrikant, is er geen extra doos nodig en hoeven de batterijen niet verder te worden verzegeld. Als de batterijen opnieuw worden verpakt, is een verzegelde doos of hard-plasticverpakking vereist.

  Volg voor lithiumbatterijen de toepasselijke voorschriften zoals aangegeven in Vereisten voor lithiumbatterijen of producten die lithiumbatterijen bevatten.

 • Batterijen verzenden die los kunnen raken van/in de verpakking.
 • Batterijen verzenden op een manier waarop de batterijpolen met elkaar in contact kunnen komen.
 • Batterijen verzenden die alleen bij elkaar worden gehouden door een ritszak, krimpfolie of andere niet-harde verpakkingen.

Gebundelde eenheden

Multi-packbatterijen die als set worden gebundeld en verkocht, moeten voldoen aan de vereisten die zijn vermeld op de Hulp-pagina Vereisten voor verpakking en voorbereiding. De bundel moet in zijn geheel ook voldoen aan de vereisten voor harde verpakkingen, zoals hieronder beschreven.

Definitie van harde verpakkingen

Een harde verpakking voor batterijen wordt gedefinieerd als een of meer van het volgende:

 • Originele verpakking van hard plastic of blisterverpakkingen.
 • Opnieuw verpakte batterijen die zijn vastgezet in een doos die met tape of krimpfolie is afgesloten. Batterijen mogen niet in de dozen rollen en de batterijpolen mogen elkaar niet raken.
 • Opnieuw verpakte batterijen die zijn vastgezet in hard plastic dat met tape of krimpfolie is afgesloten. De batterijpolen mogen elkaar in de verpakking niet raken.
Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates