Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Wat is de verwachte bezorgdatum (Estimated Delivery Date, EDD)?

EDD is de datum waarop de klant naar verwachting de bestelling kan ontvangen. We berekenen deze datum op basis van de verwerkingstijd (verzending voorbereiden), en verzendtijd (hoe lang het pakket onderweg is).

Het is belangrijk om nauwkeurige schattingen in te voeren voor de verwerkings- en verzendtijd zodat klanten weten wat ze kunnen verwachten.

Hoe bereken ik de verwerkingstijd?

De verwerkingstijd (of doorlooptijd tot verzending) is de tijd vanaf het moment dat de klant een bestelling plaatst, tot het moment dat deze wordt overgedragen aan de bezorgdienst. Er zijn twee manieren om deze schatting te geven.

  • Als je de tool Een product toevoegen gebruikt, voer je in het veld Verwerkingstijd in hoeveel dagen je nodig hebt om het product voor te bereiden voor de verzending nadat een klant een bestelling heeft geplaatst.
  • Als je een Sjabloon voorraadbestand gebruikt, voer je in de kolom Doorlooptijd tot verzending in hoeveel dagen je nodig hebt om het product voor te bereiden voor de verzending nadat een klant een bestelling heeft geplaatst.
Notitie: Als je geen waarde invoert in het veld Verwerkingstijd, wordt automatisch de instelling Standaard verwerkingstijd gebruikt. Je kunt je huidige Standaard verwerkingstijd bekijken op het tabblad Algemene verzendinstellingen van de pagina Verzendinstellingen.

Hoe bereken ik de verzendtijd?

De verzendtijd is de tijd tussen het moment waarop de bezorgdienst de bestelling ontvangt en het moment dat de klant deze ontvangt. Dit wordt berekend op basis van de transportdiensten (Royal Mail, DHL enzovoort) en de verzendkosten die je kiest.

De werkelijke bezorgdatum is het moment dat de klant de bestelling ontvangt. De transportdienst zal Amazon alleen op de hoogte stellen van de werkelijke bezorgdatum als je een geldig trackingnummer opgeeft tijdens het bevestigen van de bestelling.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates