Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Overschakelen naar een individueel verkoopplan

Overschakelen naar een individueel verkoopplan

Je kunt je account downgraden van een professioneel verkoopplan naar een individueel verkoopplan als je geen maandelijkse abonnementskosten wilt betalen.


 1. Klik op de pagina Gegevens verkopersaccount in het gedeelte Je services aan de linkerkant op Beheren.
  Notitie: Als je de optie om je verkoopplan te wijzigen niet ziet, moet je mogelijk andere accounts sluiten. Raadpleeg hieronder Accounts waarvoor een professioneel verkoopplan is vereist voordat je naar de volgende stap gaat.
 2. Klik op de pagina Mijn services op Downgraden in het gedeelte Verkopen op Amazon.

  Belangrijk:

  • Het downgraden van een professioneel verkoopplan naar een individueel verkoopplan kan leiden tot een wijziging in je betalingscyclus.
  • Als je je hebt geregistreerd via wereldwijde registratie, kun je in alle stores tegelijk downgraden door downgraden in 'Alle regio's' te selecteren. Je kunt er ook voor kiezen om te downgraden in de 'Huidige regio', waardoor store(s) in de huidige regio worden gedowngraded: Noord-Amerikaanse stores (Verenigde Staten, Canada en Mexico), Europese stores (Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Polen, Zweden en Spanje), Japan of Australië.
  • Als je ervoor kiest om slechts in één regio te downgraden, worden er nog steeds maandelijkse professionele verkoopkosten in rekening gebracht als je nog een professioneel account en actieve productvermeldingen in andere stores hebt.
  • Wanneer je overschakelt naar een individueel verkoopplan, blijven je huidige productvermeldingen beschikbaar voor verkoop, tenzij je ze instelt op Inactief op de pagina Status van productvermelding voor feestdagen en ander verlof. Als je de productvermeldingen alleen deactiveert, verandert je verkoopplan niet. Wissel je verkoopplan als je extra maandelijkse kosten wilt vermijden.
  • Bekijk de pagina Upgraden of downgraden en belastingberekeningsservice voordat je van plan verandert, als je bent ingeschreven voor de belastingberekeningsservice voor de VS.
 3. Controleer de voorwaarden op de volgende pagina en klik vervolgens op Wijziging van verkoopplan bevestigen om de voorwaarden te accepteren en je plan te wisselen.

Nadat je de bovenstaande stappen hebt voltooid, ontvang je een e-mailbevestiging waarin wordt aangegeven dat je verkoopplan is gewijzigd.

Belangrijk: De e-mailbevestiging bevat informatie over het nieuwe kostenoverzicht voor je huidige productvermeldingen, inclusief de verwijzingsvergoedingen en variabele verkoopcommissie (indien van toepassing).

Accounts waarvoor een professioneel verkoopplan is vereist

Als je geen optie ziet om je verkoopplan te wijzigen, ben je met hetzelfde verkopersaccount mogelijk ingeschreven voor andere Amazon-services. Voor deze accounts is een professioneel verkoopplan vereist. Je moet al deze accounts sluiten voordat je overschakelt naar een individueel verkoopplan.

Bekijk voor meer informatie Je Amazon Business-account sluiten.

Als je een Noord-Amerikaans Centraal Marketplace-account hebt en je source (primaire) marketplace amazon.com.mx is, kom je alleen in aanmerking voor een professioneel verkoopplan. Je kunt niet overschakelen naar een individueel verkoopplan.

Over Noord-Amerikaanse Centraal Marketplace-accounts

Als je een Noord-Amerikaans Centraal Marketplace-account hebt en je primaire marketplace amazon.com of amazon.ca is, kun je je account downgraden naar een individueel verkoopplan.

Aan het einde van je huidige factureringsperiode wordt je gekoppelde amazon.com.mx-account 120 dagen in gereedstelling geplaatst. Tijdens deze periode kun je niet meer verkopen en mag je geen actieve productvermeldingen hebben. Gedurende deze tijd kun je lopende transacties afronden waarna het account automatisch wordt beëindigd.

Je Fulfillment by Amazon-account (FBA) voor amazon.com.mx wordt tijdens dit proces ook opgeschort. Zorg ervoor dat je, voordat je account inactief wordt, alle FBA-voorraad verwijdert die is opgeslagen in fulfillment centers in deze marketplace.

Raadpleeg het volgende voor meer informatie over Noord-Amerikaanse Centraal Marketplace-accounts en het selecteren van een primaire marketplace:

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates