Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Amazon Renewed

Wat is Amazon Renewed?

Op Amazon Renewed kun je hoogwaardige, gereviseerde, 'pre-owned' en 'open-box'-producten verkopen aan miljoenen Amazon-klanten wereldwijd. Alle producten op Amazon Renewed moeten worden getest en gecertificeerd om te garanderen dat ze naar behoren werken en er als nieuw uitzien. Alleen verkopers die een hoog kwaliteits- en prestatieniveau behouden, kunnen gereviseerde, 'pre-owned' en 'open-box'-producten aanbieden op Amazon Renewed.

Hoe kan ik een aanvraag indienen voor Amazon Renewed?

Raadpleeg de categorievereisten hieronder om te zien of je in aanmerking komt om Renewed-items te verkopen. Als je aan de vereisten voldoet, klik je hier om een aanvraag in te dienen. We zullen je aanvraag beoordelen en als je aan de vereisten voldoet, ontvang je meestal binnen 10 werkdagen een onboarding-e-mail.

Als je je wilt aanmelden voor Amazon Renewed, moet je aan de volgende criteria voldoen:

 1. Producten moeten worden geïnspecteerd, schoongemaakt, gerepareerd (indien van toepassing) en getest door een fabrikant of een gespecialiseerde externe refurbisher om te garanderen dat ze goed functioneren en er als nieuw uitzien.
 2. Je kunt facturen leveren met een totale waarde van $ 20.000/ £ 20.000 aan in aanmerking komende gereviseerde aankopen van de 90 dagen voor de aanvraagdatum. Voor goedkeuring voor het vermelden van items van het merk Apple in de categorie Smartphone, hebben we facturen nodig van 90 opvolgende dagen van door Apple gereviseerde producten met een totale waarde van $ 1 miljoen.
 3. Je bent verplicht om minimaal 10 afbeeldingen van een voorbeeldeenheid in te dienen voor beoordeling van het product en de verpakking:

  1) Doos waarin het product wordt verzonden, 2) Doos waarin het product is opgeslagen (in de verzenddoos) - witte of bruine doos, 3) Foto van het product in de doos (met verpakking), 4,5) Productfoto's van de boven- en onderkant, 6-9) Productafbeelding van alle vier de zijden, en 10) afbeelding van de garantiekaart die aan klanten wordt verstrekt.

  Als je een item met een scherm hebt, moet je afbeeldingen indienen waarin het scherm is ingeschakeld.

 4. Als je een bestaande verkoper op Amazon bent of zodra je begint met verkopen via Amazon, dien je in 90 opvolgende dagen een percentage defecte bestellingen (ODR) van 0,8% of minder te hebben.
 5. Je kunt voldoen aan onze Amazon Renewed EU-programmavoorwaarden en deze naleven.
 6. Voor specifieke merken moet je mogelijk aanvullende documentatie indienen met betrekking tot de productinspectieprocessen.

We zullen je aanvraag beoordelen en als je aan de vereisten voldoet, ontvang je meestal binnen 14 werkdagen een onboarding-e-mail.

Waar kan ik de programmavoorwaarden van Amazon Renewed EU vinden?

De voorwaarden voor het Amazon Renewed EU-programma zijn hier beschikbaar.

Hoe neem ik contact op met het Ondersteuningsteam voor verkooppartners van Amazon Renewed?

Als je problemen hebt met een Renewed-item, kun je een case maken of contact met ons opnemen. Zorg ervoor dat je taalinstellingen op Engels zijn ingesteld om contact op te nemen met het team.

Wat zijn de prestatievereisten waaraan ik moet voldoen om lid te blijven van het EU Renewed-programma?

Renewed-verkopers moeten voldoen aan de volgende prestatiestatistieken:

 • Percentage defecte bestellingen < 0,8%
 • Percentage negatieve recensies (1- en 2-sterrecensies) < 10% (als percentage van alle recensies)
 • Algemene gemiddelde productbeoordeling > 4,0
 • Renewed-kwaliteitsscore (RQS) > 98% (verkopersniveau)

Zodra je goedkeuring hebt gekregen om te verkopen via Amazon Renewed, heb je hier toegang tot je Seller Central-kwaliteitsrapport.

Waar staan 'Gemiddelde productbeoordeling' en 'Renewed-kwaliteitsscore (RQS)' voor?

De gemiddelde productbeoordeling is een statistiek die het gemiddelde van de 'sterbeoordelingen' van klanten meet die in de afgelopen 30 dagen zijn ingediend door klanten die deze items bij je hebben gekocht.

De Renewed-kwaliteitsscore (RQS) is het percentage bestellingen zonder gerapporteerde defecten gedurende de afgelopen 13 weken. Dit wordt berekend door klachten van klanten bij Amazon via e-mails, productrecensies, feedback van verkopers en telefoonservicegesprekken te beoordelen.

Welke Apple iPhone-modellen worden momenteel ondersteund door de Amazon Renewed Store?

De Amazon Renewed-winkel ondersteunt momenteel de volgende Apple iPhone-modellen: 7/7 Plus, 8/8 Plus, X, XS/XS Max, XR, 11, 11 Pro/11 Pro Max, SE (2e generatie) 12, 12 Mini, 12 Pro en 12 Pro Max.

Wat is de huidige lijst met goedgekeurde, draadloze Apple-accessoires?

Verkopers van Renewed Apple iPhones mogen alleen bliksemkabels en wandadapters opnemen in hun Renewed Apple iPhone-bestellingen die rechtstreeks zijn gekocht bij een verkoper die op de lijst met goedgekeurde merken staat. Verkopers mogen geen bliksemkabels (OEM) of wandadapters van het Apple-merk bijvoegen bij iPhone-bestellingen.

 • Mophie
 • Boxgear
 • Anker
 • Sharkk
 • Amazon Basics
 • Syncwire

Het is vereist dat Renewed iPhone-verkopers dossiers bijhouden van inkooporders voor accessoires die rechtstreeks zijn gedaan bij het goedgekeurde merk, en we controleren de naleving via onze lopende testaankoopactiviteiten en prestatiehandhavingen. Aanvullende merken worden per geval beschouwd. Neem contact op met je accountmanager of met cr-eu-am@amazon.lu voor meer informatie.

Aanvullende Amazon Renewed-hulpbronnen

Handleiding voor Renewed Amazon-productvermeldingen

Programmavoorwaarden van Amazon Renewed EU

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates