Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Standaardinstellingen voorbereiding en etikettering

Voorbereiding door?

Als je zelf geen productvoorbereiding wilt uitvoeren, kan Amazon de voorbereiding voor je uitvoeren tegen een vergoeding per eenheid. Om Amazon je producten te laten voorbereiden, moet je eerst de FBA-voorbereidingsservice inschakelen in je FBA-instellingen. Voor de producten die we voor je voorbereiden, brengen we geschatte kosten in rekening op basis van de activiteiten die worden vermeld in Richtlijnen voorbereiding of de Voorbereidingscategorie die je aan het product toewijst bij het maken van je verzendplan. De werkelijke kosten die in rekening worden gebracht, zijn gebaseerd op de voorbereidingsactiviteit die we aanbieden voor elke eenheid, zoals bepaald door Amazon.

Als je je producten standaard door Amazon wilt laten voorbereiden, selecteer je Amazon in het gedeelte Voorbereiding door op de pagina FBA-instellingen. Als je Merchant (handelaar) als standaard selecteert, ben je zelf verantwoordelijk voor het voorbereiden van je producten. Het is jouw verantwoordelijkheid om de juiste verpakking te kiezen die nodig is om je producten veilig naar Amazon te verzenden.

Voor sommige producten wordt er mogelijk geen voorbereidingscategorie vastgesteld en zijn de richtlijnen voor de voorbereiding mogelijk niet beschikbaar; voor deze producten kan echter nog steeds productvoorbereiding vereist zijn. Deze producten worden weergegeven in het tabblad Mogelijk voorbereiding vereist in de workflow voor het maken van zendingen. Raadpleeg bij het voorbereiden van een product onze Vereisten voor verpakking en voorbereiding om te bepalen of je producten moeten worden voorbereid en volg al de algemene vereisten voor productvoorbereiding.

Het wijzigen van deze instelling heeft geen invloed op eerder gemaakte zendingen.

Etikettering door?

Om je producten door Amazon te laten etiketteren, moet je eerst de Etiketteerservice bij FBA inschakelen in je accountinstellingen. Amazon kan je eenheden alleen etiketteren als ze een scanbare streepjescode hebben (ISBN, UPC, EAN of JAN). Als ze geen scanbare streepjescode hebben, moet je de eenheden zelf etiketteren.

Etiketteringskosten zijn van toepassing op alle eenheden die door Amazon geëtiketteerd worden.

Als je Merchant (handelaar) kiest in het gedeelte Etikettering door, ben je zelf verantwoordelijk voor het etiketteren van alle producten waarvoor een etiket vereist is. Raadpleeg bij het etiketteren van je producten de Hulp-pagina Geëtiketteerde voorraad voor meer informatie over hoe je dit proces correct uitvoert.

Voorkeuren voor voorbereiding en etikettering voor individuele producten

De voorkeuren die je kiest op de pagina FBA-instellingen worden gebruikt als standaardinstellingen voor producten waarvoor je niet eerder een voorkeur voor voorbereiding of etikettering hebt ingesteld tijdens het maken van eerdere zendingen. Je kunt bij het maken van een zending de voorkeuren voor individuele producten op elk gewenst moment wijzigen; we bewaren deze voorkeuren voor toekomstige zendingen.

Notitie: Amazon kan alleen producten voorbereiden en etiketteren die een UPC, EAN, JAN of ISBN hebben op het product zelf.
Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates