Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Je producten toevoegen met voorraadbestanden

Individual sellers: Deze functie is alleen beschikbaar voor verkopers met een Professioneel verkoopplan.

Als je meerdere productvermeldingen tegelijkertijd wilt toevoegen, kun je dit doen met voorraadbestandsjablonen. Deze sjablonen zijn door tabs gescheiden tekstbestanden (.txt) die alle informatie bevatten om je producten op Amazon te vermelden.

Een basiskennis van gegevensbestanden wordt aangeraden voordat je voorraadbestandsjablonen probeert te gebruiken.

Bekijk deze video-tutorial:

Wat moet ik doen voordat ik voorraadbestanden gebruik?

 • Installeer een spreadsheetprogramma als je er nog geen op je computer hebt, bijvoorbeeld Microsoft Excel.
 • Identificeer de productcategorie voor je producten en download de juiste sjabloon via de pagina Producten toevoegen via uploaden.
 • Vraag (indien nodig) goedkeuring aan om in specifieke productcategorieën te verkopen. Ga voor meer informatie naar Categorieën en producten waarvoor goedkeuring is vereist.
 • Pas je producten aan de Amazon-catalogus aan. Amazon maakt productvermeldingen voor je producten op basis van informatie die je in deze bestelling in je bestand opneemt.
  1. ISBN, UPC of EAN aanpassen: Als je bestand een product-ID (ISBN, UPC of EAN) voor een product bevat en er een overeenkomende ID op Amazon bestaat, proberen we een overeenkomst voor je product te vinden.
  2. Productinformatie of biografische informatie aanpassen: Als je bestand geen ISBN-, UPC- of EAN-ID's voor een bepaald product bevat, proberen we dit te aan te passen op basis van de fabrikant- of bibliografische informatie die je in je bestand hebt ingediend. Een exacte overeenkomst is vereist om een productvermelding te maken.
  3. Nieuwe productvermeldingen maken: Als we geen overeenkomsten kunnen vinden met onze bestaande catalogus met behulp van product-ID's of fabrikant- of biografische informatie, en je voldoende gegevens verstrekt in het uploadbestand, maken we nieuwe productpagina's voor die productvermeldingen.

   Je voorraad wordt vervolgens op deze pagina's weergegeven om aanbiedingen voor klanten te maken. Als er onvoldoende informatie is om te matchen met bestaande pagina's of om nieuwe pagina's te maken, ontvang je na het uploaden een foutmelding in het verwerkingsrapport. Gebruik dit overzicht om fouten in het bestand dat je hebt geüpload te vinden en op te lossen. Als je klaar bent om het bewerkte bestand te uploaden, klik je op de link Terug naar uploadpagina en upload je het bestand opnieuw.


Je producten toevoegen met voorraadbestanden


Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates