Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Betalingen voor Accounts voor wereldwijde verkoop

Wanneer je een nieuw Amazon-verkopersaccount opent in een nieuwe marketplace, kun je jouw account op verschillende manieren instellen met betrekking tot betaald krijgen. Je kunt een van de volgende methoden gebruiken:

  • Een bankrekening gebruiken op de marketplace waar je wilt gaan aanbieden.
  • Amazon Currency Converter voor verkopers gebruiken
  • Een valutaconversieservice van derden gebruiken

Een bankrekening gebruiken op de marketplace

Als je liever een hoge mate van controle op je financiële rekeningen wilt behouden, kun je een bankrekening openen in het land waar je wilt verkopen. Dit is meestal een complexer proces, omdat het mogelijk nodig is om een juridische zakelijke entiteit in dat land op te richten. Raadpleeg dus je juridische, fiscale en bankadviseurs.

Amazon Currency Converter

Als je liever geen bankrekening opent in het land van een andere Amazon-marketplace, kun je kiezen voor Amazon Currency Converter. Met de Amazon Currency Converter-service kun je rechtstreeks worden betaald op je lokale bankrekening in lokale valuta, op voorwaarde dat je een bankrekening hebt in een land/regio en een valuta die wordt ondersteund door Amazon Currency Converter.

Hoe werkt de Amazon Currency Converter?

Wanneer je een bankrekening invoert die werkt met een andere valuta dan die van de marketplace waarin je verkoopt, moet je de algemene voorwaarden van de Amazon Currency Converter accepteren om een betaling op die bankrekening te ontvangen. Elke vergoeding wordt automatisch overgemaakt naar je lokale bank, in je lokale valuta. Als je nieuwe bankgegevens invoert, moet je de algemene voorwaarden van Amazon Currency Converter opnieuw accepteren.

Nadat je een verkopersaccount hebt gemaakt, volg je deze stappen om de Amazon Currency Converter te gebruiken:


  1. Klik in het menu Instellingen op Accountgegevens.
  2. Klik op de pagina Gegevens verkopersaccount op de knop Bankrekeninggegevens in het gedeelte Betaalgegevens .
  3. Selecteer op de pagina Stortingsmethoden een bestaande bankrekening in de vervolgkeuzelijst of klik op Toewijzen om een nieuwe bankrekening te registreren.
  4. Selecteer het land van je bankrekening in het vervolgkeuzemenu Land van de locatie van de bank.
  5. Voer je rekeninggegevens in, accepteer de algemene voorwaarden en klik op Indienen. Amazon Currency Converter is nu actief voor je account.

Kosten van de Amazon Currency Converter

Nadat je de Amazon Currency Converter hebt geactiveerd en je een positief saldo hebt in je verkopersaccount, kun je de toepasselijke wisselkoers voor die dag bekijken voor overschrijvingen naar je bankrekening door op de knop Wisselkoers weergeven te klikken op de pagina Betaaloverzicht. De toepasselijke wisselkoers omvat alle kosten die verband houden met je gebruik van de Amazon Currency Converter.

Hyperwallet

Als je liever geen bankrekening opent in het land van een andere Amazon-marketplace, of een land of regio die wordt ondersteund door de Amazon Currency Converter, kun je Hyperwallet gebruiken, een externe betalingsdienstverlener die valutaconversieservices aanbiedt. Hyperwallet maakt vergoedingen mogelijk in lokale valuta beschikbaar in jouw land of regio. Je kunt de opbrengsten van je Amazon-verkopen ontvangen op een stortingsrekening van Hyperwallet en ze vervolgens rechtstreeks overmaken naar je bank in je lokale valuta.

Notitie: Als je bankrekening zich niet bevindt in een van de landen of regio's die worden ondersteund door de Amazon Currency Converter of Hyperwallet, kan Amazon mogelijk geen betalingen naar je bankrekening uitvoeren. Je moet een bankrekening openen in een van de landen of regio's die door Amazon worden ondersteund - een bankrekening in een van de landen of regio's waar Amazon een marketplace heeft, een bankrekening in een land/regio en valuta die wordt ondersteund door Amazon Currency Converter, of een account bij Hyperwallet of een andere externe betalingsdienstverlener die valutaconversieservices aanbiedt. Je gebruik van de diensten van Hyperwallet is onderworpen aan hun voorwaarden .
Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates