Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Belastingen en voorschriften voor Wereldwijd verkopen met Amazon

Belangrijk: Informatie op deze pagina vormt geen fiscaal, juridisch of ander professioneel advies en mag niet als zodanig worden gebruikt. Raadpleeg professionele adviseurs als je vragen hebt.

Nu je er een idee van hebt in welke richting je je bedrijf wilt uitbreiden, is het tijd te onderzoeken welke invloed belastingen en regelgeving op je bedrijf kunnen hebben voor elk van de marketplaces waar je van plan bent je producten te verkopen. In dit gedeelte vind je een overzicht per regio van de belastingen en regelgeving waarmee je rekening dient te houden bij het verkopen van je producten op de verschillende marketplaces van Amazon en het aanbieden van producten van derden. We raden je aan je adviseurs op het gebied van belasting en regelgeving te raadplegen voordat je beslist hoe je op andere marketplaces je producten wilt gaan verkopen.

Elk land heeft wettelijke en branchevereisten met betrekking tot de verkoop van producten aan consumenten. In je home-marketplace zijn er waarschijnlijk wetten die betrekking hebben op intellectuele-eigendomsrechten, productveiligheid, het milieu, en andere van toepassing zijnde vereisten. Hetzelfde geldt voor alle marketplaces. Voer onderzoek uit en begrijp welke verplichtingen je hebt. Enkele zaken om op te letten zijn:

  • Belastingen en douane
  • Intellectuele-eigendomsrechten, in het bijzonder IE-rechtelijke beperkingen op parallelimport
  • Exportcontroles
  • Markeringen en etiketten
  • Milieu, gezondheid en veiligheid
  • Productconformiteit


Belastingen en voorschriften voor Wereldwijd verkopen met Amazon


Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates