Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Vastzittende voorraad verwerken

Vastzittende voorraad is FBA-voorraad in fulfillment centers die geen bijbehorende actieve aanbieding heeft en dus niet beschikbaar is voor verkoop op Amazon. Wanneer de voorraad vastzit, moet de productvermelding opnieuw worden geactiveerd of de voorraad worden verwijderd.

Amazon zal je op drie manieren op de hoogte brengen van vastzittende voorraad:

Redenen voor vastzittende voorraad

Wanneer je een productvermelding verwijdert of sluit, of deze wijzigt van Fulfilled by Amazon naar Door verkoper verzonden, kan de voorraad worden vastgezet. Problemen met productvermeldingen, problemen met inbreuk of systeemfouten kunnen ook leiden tot vastzittende voorraad.

Zie Problemen met vastzittende voorraad oplossen voor een volledige lijst met redenen voor vastzittende voorraad.

Problemen met vastzittende voorraad vermijden

Sluit of verwijder een productvermelding niet onmiddellijk na verkoop via je voorraad

Als er verloren voorraad is in het fulfillment center of als er retourzendingen van klanten van een item zijn, zonder een actieve aanbieding, zal deze voorraad vastzitten.

Sjablonen voor uploaden in bulk

Als de kolom Aantal wordt ingevuld in het sjabloon voor het uploaden in bulk (bijvoorbeeld de Voorraadlader), worden de productvermeldingen automatisch gewijzigd van Fulfilled by Amazon in Door verkoper verzonden, wat overeenkomt met je voorraad.

Bovendien, als je de kolom Is dit product een batterij of zijn er batterijen nodig? niet invult, kan het je voorraad in sommige categorieën vastzetten.

Vermijd het maken van meerdere aanbiedingen voor hetzelfde product

Wanneer je een nieuwe productvermelding maakt of een bestaande productvermelding wijzigt, moet je ervoor zorgen dat het ASIN, de SKU en de staat dezelfde zijn als de voorraad in je lijst met vastzittende voorraad.

Vermeld alle belangrijke informatie voor een productvermelding voordat je een zending verzendt, inclusief het merk, de categorie, de prijs en de staat.

.


Vastzittende voorraad verwerken


Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates