Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Overzicht wijzigingen verwijzingsvergoeding en FBA-kosten in 2021 (Europa)

2020 is een van de meest succesvolle jaren geweest voor verkopers in de stores van Amazon, zelfs met de belemmeringen van de COVID-19-pandemie. Van 15 april 2020 tot en met 15 januari 2021 hebben onafhankelijke externe verkopers - bijna alle kleine en middelgrote bedrijven - hun Amazon-omzet wereldwijd met meer dan 55% verhoogd in vergelijking met diezelfde periode in het jaar daarvoor. We werken er hard aan om je te helpen dit succes voort te zetten en doen hiervoor ook investeringen.

In 2020 hebben we de oppervlakte in ons fulfillment- en logistieke netwerk met 50% uitgebreid en hebben zo tientallen nieuwe bezorgstations en fulfillment centers over de hele wereld geopend. We hebben wereldwijd meer dan 250 tools en services gebouwd om je te helpen je bedrijf te beheren en te laten groeien, en we hebben de cursussen van de Seller University verbeterd om je te begeleiden bij hoe je al deze nieuwe tools en services effectief kunt gebruiken. We erkenden ook de onzekerheid die de COVID-19-pandemie heeft gecreëerd voor kleine bedrijven. Zoals aangekondigd op 22 december 2020, hebben we besloten onze jaarlijkse kostenaanpassingen uit te stellen tot juni 2021 om stabiliteit en ondersteuning te bieden tijdens een periode die naar onze verwachting een uitdagende periode zou blijven.

Hoewel veel andere bedrijven de kosten hebben doorgevoerd via toeslagen en kostenwijzigingen in 2020, hebben we namens jou meer dan $5 miljard aan COVID-gerelateerde kosten overgenomen en nemen we wereldwijd nog eens miljarden voor onze rekening in de eerste helft van 2021. Om onze verkopers verder te helpen, hebben we in 2021 ook kortingen toegepast en promoties uitgebreid. Daarnaast hebben we de voordelen versterkt voor het programma voor nieuwe selectie van FBA en hebben we de voltooiing van zware en omvangrijke selectie op FBA gelanceerd.

Vanaf 8 juni 2021 worden sommige van onze kosten aangepast in onze Amazon Europe-stores. De meeste verwijzingsvergoedingen zullen niet veranderen en we gaan de fulfillment-kosten slechts met kleine bedragen verhogen. Raadpleeg de onderstaande links van Seller Central voor meer informatie over de volledige lijst met kostenwijzigingen voor 2021.

Wijzigingen van de verwijzingsvergoedingen van Amazon voor 2021

Wijzigingen, kortingen en promotie van FBA-fulfillment-kosten in 2021

Wijzigingen in FBA-verwijderings- en -afvoerkosten voor 2021

Wijzigingen van FBA-voorbereidingskosten en kosten voor handmatige verwerking voor 2021

Wijzigingen in FBA-kosten voor lithiumbatterijen en gevaarlijke producten voor 2021

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates