Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Documenten voor gevaarlijke goederen uploaden: Veiligheidsinformatieblad (VIB) of vrijstellingsformulier

Om ervoor te zorgen dat voorraad in Amazon Fulfillment Centers veilig is voor opslag, verwerking en transport, controleren we op producten die als gevaarlijke goederen kunnen worden gereguleerd (ook bekend als gevaarlijke stoffen). Raadpleeg voor meer informatie de gids voor de identificatie van gevaarlijke goederen. Meer informatie over het FBA-controleproces voor gevaarlijke goederen.

Gebruik de onderstaande tool om een veiligheidsinformatieblad (VIB) of een vrijstellingsformulier op te geven. Raadpleeg voor meer informatie over documentvereisten veiligheidsinformatiebladen en vrijstellingsformulieren in Vereiste informatie en documentatie voor gevaarlijke goederen.

  • Veiligheidsinformatiebladen zijn bedoeld voor chemische producten die als gevaarlijke goederen kunnen worden gereguleerd (zie voorbeelden van veelvoorkomende gevaarlijke goederen). Als je geen VIB voor je product kunt kopen en het geen schadelijke chemicaliën bevat (zoals alcohol, zuur en natrium), kun je een vrijstellingsformulier uploaden voor producten zonder schadelijke chemicaliën. Je kunt de juiste sjabloon downloaden aan de rechterkant van deze pagina.
  • Vrijstellingsformulieren voor batterijen zijn bedoeld voor producten die batterijen zijn, bevatten of worden verkocht met batterijen (zie voorbeelden van veelvoorkomende gevaarlijke goederen), of die op een andere manier worden gevoed. Je kunt de juiste sjabloon downloaden uit de lijst aan de rechterkant van deze pagina.
Belangrijk: Documentatie die wordt geüpload via deze tool, zal binnen vier werkdagen (maandag tot en met vrijdag, met uitzondering van feestdagen) door ons team Gevaarlijke goederen worden beoordeeld om te bepalen of een ASIN als gevaarlijke goederen wordt gereguleerd. Je kunt op elk gewenst moment de tool voor het opzoeken van een ASIN gebruiken om de classificatiestatus van je ASIN te controleren.

Zo upload je een VIB of een vrijstellingsformulier


  1. Geef het ASIN, de marketplace en de documenttaal op.
  2. Kies het bestand dat je wilt uploaden. Het bestand moet 20 MB of minder zijn.
  3. Klik op Bestand uploaden. Op een banner boven aan het scherm staat ˈBestand succesvol geüploadˈ. Je kunt dan het venster sluiten of zo nodig meer documenten uploaden.
  4. Herhaal stap 1 tot en met 3 om meer documenten voor hetzelfde ASIN of een ander ASIN te uploaden.
Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates