Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Amazon-transportpartnerprogramma: overzicht en hoe je aan de slag gaat

Belangrijk: Vanaf 12 april 2022 koppelt UPS dozen in dezelfde zending van verzendpartners niet langer aan elkaar op ups.com. Als je verzamelingen wilt plannen voor zendingen van verzendpartners met meerdere dozen op de UPS-website, voer je één tracking-ID van je zending in en geef je vervolgens het aantal dozen op in het gedeelte 'Service- en pakketgegevens'. Nadat je zending is opgehaald, kun je alle dozen in een zending van een verzendpartner volgen via de pagina Zending volgen van Verzenden naar Amazon.

Amazon-verzendpartneropties

Op deze pagina vind je informatie over de opties voor Amazon-verzendpartners die beschikbaar zijn voor FBA-verkopers voor bezorging van kleine pakketten in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Zweden, Polen en Nederland.

Bezorgingen van kleine pakketten bestaan uit eenheden verpakt in dozen, waarbij elke doos afzonderlijk is geëtiketteerd voor bezorging. Normaal gesproken zijn dit kleinere verzendingen die via UPS of Amazon (door DHL beheerd) in Duitsland worden verzonden.

Amazon-verzendpartner voor bezorging van kleine pakketten

Vanaf 19 mei 2022 is het Amazon-transportpartnerprogramma voor bezorging van kleine pakketten beschikbaar voor verkopers die verzenden vanaf een Nederlands adres naar Amazon fulfillment centers in Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië.

Wanneer je je verzending naar een fulfillment center voorbereidt via de workflow voor het maken van verzendingen, zie je in het gedeelte Bezorgservices een optie om Amazon of een verzendpartner van Amazon te gebruiken.

Ga voor meer informatie over het programma voor de bezorging van kleine pakketten naar Transportpartnerprogramma - Veelgestelde vragen over bezorgingen van kleine pakketten.

Notitie: Voor verzendingen over de grens wordt deze optie alleen ingeschakeld voor in aanmerking komende verzendingen. Alleen bezorgingen van kleine pakketten die afkomstig zijn uit Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië, Polen, Zweden en Nederland, en die worden bezorgd in een van onze Europese fulfillment centers (met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk) zijn toegestaan. Verzendingen die afkomstig zijn uit of bestemd zijn voor het VK komen mogelijk tijdelijk niet in aanmerking voor ons transportpartnerprogramma. Verzendingen van verzendpartners die afkomstig zijn uit Nederland of Polen, komen alleen in aanmerking om te worden verzonden naar fulfillment centers in Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje.

Ga als volgt te werk om deel te nemen aan dit programma:


 1. Selecteer Amazon of verzendpartner in de workflow voor het maken van verzendingen.
 2. Voer de gegevens van je bezorging in. Je ontvangt een schatting van de bezorgkosten.
 3. Neem voordat je de bezorgkosten accepteert de algemene voorwaarden van het Amazon-transportpartnerprogramma zorgvuldig door, net als ofwel de UPS SCS (UK) Limited FBA - vervoersvoorwaarden van de verkoper als je gebruikmaakt van de verzendpartner UPS (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Italië, Zweden, Polen en Nederland).
 4. Klik op Kosten accepteren.
 5. Nadat je je levering hebt voorbereid, neem je contact op met de transportdienst om het ophaalmoment in te plannen. Raadpleeg de gids hier voor meer informatie over het boeken via onze verzendpartner UPS (alleen beschikbaar in het Engels). Ga rechtstreeks naar de DHL-website om een ophaalmoment met onze verzendpartner DHL in te plannen. Je kunt het pakket ook naar een lokale afgiftelocatie van de transportdienst brengen.

De verzendkosten zijn gebaseerd op de afmetingen en het gewicht van de pakketten of pallets, het adres vanwaar de verzending afkomstig is en het fulfillment center van bestemming. De geschatte kosten kunnen worden aangepast als Amazon of de transportdienst vaststellen dat het werkelijke gewicht of de afmetingen van het pakket afwijken van het gewicht of de afmetingen die door jou zijn verstrekt. Ga voor meer informatie over het verstrekken van doosgegevens naar Amazon-transportpartnerprogramma: gegevens verstrekken.

Notitie: FBA-eenheden moeten volgens de vereisten van Amazon en je transportdienst worden verpakt. Ga voor meer informatie naar Vereisten voor verpakking en voorbereiding.
Belangrijk: Het Amazon-transportpartnerprogramma staat geen vervoer van gevaarlijke goederen en gevaarlijke stoffen toe. Ga naar Vereisten voor verzending en routering voor meer informatie.

Een verzending van een verzendpartner van Amazon annuleren

Je kunt verzendingen voor bezorging van kleine pakketten via Amazon of een Amazon-verzendpartner annuleren tot 24 uur nadat je de geschatte verzendkosten hebt goedgekeurd.

Ga naar de Wachtrij voor verzending en volg deze stappen:

 1. Zoek de verzending en klik op Bezig met zending.
 2. Klik op het tabblad Gegevens verstrekken.
 3. Klik op Kosten ongeldig maken.

Notitie: De kosten worden niet geannuleerd bij het annuleren van een bezorging. Je moet de bovenstaande instructies volgen om ervoor te zorgen dat er geen ophaalmoment plaatsvindt en er geen kosten van toepassing zijn. Als er 24 uur zijn verstreken sinds je de kosten hebt goedgekeurd, kun je deze kosten niet annuleren en geen terugbetaling ontvangen voor verzending van kleine pakketten.

Postcodebeperkingen voor Amazon-verzendpartners

De volgende postcodes komen niet in aanmerking voor het transportpartnerprogramma:

Tabel 1. Verzendpartner voor bezorging van kleine pakketten
Gebied Postcodes
De berg Athos 51000-51009
Ålandeilanden 22100-22950
Helgoland 27498
Buesingen 78263, 78266

Guadeloupe

Martinique

Frans-Guyana

Réunion

Mayotte
N.v.t.
Livigno, Campione d'Italia 23041, 22061
Vaticaanstad 00120
San Marino 47031, 47890-47899
Canarische Eilanden 38000-38999
Ceuta 52000-52009
Melilla 63086

Amazon Marketplace Web Service (MWS)

Amazon Marketplace Web Service (MWS) bevat ook Amazon-verzendpartneropties.

Ga als volgt te werk in Seller Central om deze service in te schakelen:

 1. Ga naar Instellingen > Fulfillment by Amazon.
 2. Klik op Bewerken naast Amazon-verzendpartner (Bezorging van kleine pakketten) - Instellingen van Amazon Marketplace Web Service (MWS).
 3. Klik voor elke Amazon-store die je van de service gebruik wilt laten maken op het selectievakje om de relevante algemene voorwaarden van zowel Amazon als je transportdienst te accepteren.

Zodra je de Algemene voorwaarden hebt geaccepteerd, kun je het programma via Amazon Marketplace Web Service (MWS) gebruiken. Voor instructies, bekijk het onderdeel Een Amazon-verzendpartner gebruiken voor je binnenkomende verzendingen (alleen beschikbaar in het Engels).

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates