Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Verwerkingskosten voor retourzendingen

De verwerkingskosten voor FBA-retourzendingen zijn van toepassing op producten die door klanten worden geretourneerd en die op Amazon in een modecategorie vallen waarvoor Amazon gratis retourzending aanbiedt, waaronder:

  • Kleding
  • Schoenen en handtassen

De verwerkingskosten voor retourzendingen zijn niet van toepassing op andere modecategorieën waarvoor Amazon gratis retourzending aanbiedt, zoals Sieraden, Horloges en Bagage.

Beleid voor verwerking retourzendingen

Als je klanten in deze categorieën gratis retourzendingen aanbiedt, helpt dit het vertrouwen van klanten te vergroten en moedigt het hen aan om aankopen te doen. Als een klant producten in de categorieën Kleding, Schoenen en Handtassen gratis retour kan zenden, worden er aan jou kosten in rekening gebracht voor iedere geretourneerde eenheid om onze kosten beter te weerspiegelen. Deze kosten zijn gelijk aan 50% van de fulfillment-kosten voor een afzonderlijke eenheid. De kosten zijn van toepassing op alle retourzendingen van klanten in de bovenstaande categorieën, behalve wanneer de reden voor de retourzending een reden is waarvoor Amazon verantwoordelijk is in overeenstemming met het terugbetalingsbeleid voor verloren en beschadigde voorraad bij FBA.

De verwerkingskosten voor retourzendingen berekenen

De verwerkingskosten voor retourzendingen zijn gelijk aan 50% van de totale fulfillment-kosten voor een bepaald product. Deze kosten zijn van toepassing op producten die op Amazon worden verkocht in geselecteerde categorieën waarvoor we gratis retourzendingen aanbieden aan klanten en die fysiek worden geretourneerd naar een fulfillment center. Deze kosten zijn van toepassing op eenheden die worden geleverd vanuit de lokale voorraad en in heel Europa via het EFN-programma (European Fulfillment Network).

Je kunt deze transacties traceren in het FBA-overzicht retourzendingen van klanten.

Voorbeeld verwerkingskosten voor retourzendingen

In het voorbeeld gaat het om een T-shirt met een uitgaand zendingsgewicht van 170 gram. Je lokale FBA-fulfillment-kosten voor deze aankoop bedragen € 2,34. Als de klant besluit dit item te retourneren, bedragen de verwerkingskosten voor retourzendingen € 1,17.

Groot item van standaardformaat

T-shirt

Afmetingen: 30 x 22 x 4,5 cm (0,00297 kubieke meter) = 0,10488 kubieke voet

Gewicht uitgaande zending: 170 g

Niveau productomvang: Grote envelop zonder media: 1000 g

Fulfillment-kosten € 2,34
Verwerkingskosten voor retourzendingen € 1,17
Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates