Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Sjablonen voor Berichten koper-verkoper

Als verkoper heb je misschien een handvol dezelfde berichten die je regelmatig naar kopers verstuurt. In plaats van telkens hetzelfde bericht opnieuw te schrijven, kun je sjablonen maken voor de meest voorkomende berichten die je naar kopers verstuurt.

De sjablonen voor het beantwoorden van berichten maken deel uit van Berichten koper-verkoper. Je opent de sjabloonfunctie door op de link Berichten te klikken in de rechterbovenhoek van de startpagina van je verkopersaccount.

Als je een nieuw bericht naar kopers wilt versturen, maak je gebruik van de opties die beschikbaar zijn op de pagina Contact opnemen met koper.

Een sjabloon maken


 1. Ga naar E-mailsjablonen beheren.
 2. Klik op de knop Sjabloon maken.
 3. Voer een naam in voor de sjabloon in het veld Sjabloonnaam en schrijf de e-mailinhoud voor de sjabloon in het veld Sjabloontekst.
 4. Maak of selecteer tags om aan deze sjabloon te koppelen. Het gebruik van tags is optioneel, maar door het categoriseren zijn je sjablonen later gemakkelijker terug te vinden.
 5. Klik op Opslaan om het instellen te voltooien.

Een sjabloon gebruiken:


 1. Ga naar de pagina Berichten koper-verkoper.
 2. Zoek het bericht waarop je wilt reageren en klik op de vervolgkeuzelijst Sjabloon selecteren boven het vak Antwoorden.
 3. Selecteer een sjabloon in de lijst die verschijnt. De sjabloontekst verschijnt in het vak Antwoorden. Je hebt nog steeds de mogelijkheid om het bericht te personaliseren voordat je het verstuurt.
 4. Klik op Versturen.

Een sjabloon bewerken of verwijderen


 1. Ga naar E-mailsjablonen beheren.
 2. Klik op Bewerken of Verwijderen naast de sjabloon die je wilt wijzigen.
 3. Als je een sjabloon bewerkt, vergeet dan niet om op Opslaan te klikken wanneer je klaar bent.
 4. Wanneer je een sjabloon wilt verwijderen, klik je op Verwijderen en bevestig je de verwijdering bij de vraag 'Weet je zeker dat je deze sjabloon wilt verwijderen?'.


Sjablonen voor Berichten koper-verkoper


Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates