Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

FBA-voorraad

Gebruik de tools in je verkopersaccount om producten aan te bieden, verzendplannen te maken, verzendingen te sturen, je zendingen te volgen en te controleren en voorraad te verwijderen uit Amazon fulfillment centers.

FBA-voorraad beheren

Voorraad naar Amazon verzenden

Notitie: Je voorraad is beschikbaar voor verkoop zodra deze is ontvangen in een fulfillment center of ontvangstcentrum. Je kunt de status van je verzending traceren in de Wachtrij voor verzending. Hier wordt aangegeven of je verzending de status Onderweg, Bezorgd, Ingecheckt, Ontvangen en Gesloten heeft. Ga voor meer informatie naar Hoe Amazon je voorraad ontvangt en opslaat.

De opties voor het maken van een zending zijn:

  • Verzenden naar Amazon: Een gestroomlijnde workflow voor het maken van verzendingen met vereenvoudigde stappen waarmee je tijd kunt besparen op het aanvullen van je voorraad. Je kunt zendingen maken door producten toe te voegen op de pagina Verzenden naar Amazon of door de lijst met producten te uploaden als een Excel-spreadsheet.
  • Voorraad verzenden/aanvullen naar Amazon: Een verouderde workflow voor het maken van verzendingen die moet worden gebruikt als je Amazon Global Logistics wilt gebruiken om voorraad vanuit China te verzenden.
  • Amazon Marketplace Web Service of Verkooppartner API: Voor middelgrote tot grote zendingen. Je kunt je eigen voorraadsystemen integreren met behulp van Amazon-API's.
Notitie: Wanneer je een verzendplan maakt, kan je zending standaard worden onderverdeeld in meerdere zendingen, die elk worden doorgestuurd naar een ander fulfillment center. De fulfillment centers worden geselecteerd op basis van de producten die je verzendt en van jouw verzendlocatie. Door je voorraad te verspreiden over meerdere fulfillment centers in het hele land, kunnen klanten die je product kopen dit sneller ontvangen dan wanneer je voorraad zich verder weg bevindt.

Zendingen traceren en afstemmen

  • Je zending traceren: Traceer je zendingen naar Amazon en controleer de status van elke zending in de Wachtrij voor verzending.
  • Je verzending afstemmen: Identificeer en los eventuele discrepanties op tussen de producten die in je verzendplan staan vermeld en wat er in het fulfillment center wordt ontvangen.
  • Ontvangstproblemen oplossen: Krijg tips voor probleemoplossing voor de meest voorkomende fouten met betrekking tot FBA-verzendingen.

Voorraad verwijderen uit een Amazon fulfillment center

FBA-bestellingen beheren

Pan-Europese FBA: Zo werkt het

Met het Pan-Europees FBA-programma kun je vanuit één voorraadpool aan aanbiedingen op alle Europese marketplaces voldoen zonder dat er voor het European Fulfillment Network grensoverschrijdende fulfillment-kosten per eenheid in rekening worden gebracht. Amazon verdeelt je voorraad zonder extra kosten over het European Fulfillment Network. Je kunt je Pan-Europese FBA-aanbiedingen traceren met behulp van alle standaardoverzichten en tools in Seller Central.

Pan-Europese FBA wordt pas actief voor een product nadat je een actieve FBA-aanbieding hebt gemaakt op alle Europese Amazon-marketplaces die worden vermeld zoals vereist op de pagina Pan-Europese FBA-voorraad in je Verkopen via Amazon-account.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2021, Amazon.com, Inc. or its affiliates