Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Je verzending traceren (Wachtrij voor verzending)

Notitie: We hebben nog niet alle FBA-functies in Nederland gelanceerd. Als je je verzendingen wilt traceren, kun je je wachtrij voor verzending bekijken via de weergave van Seller Central DE. Als je al FBA-verzendingen beheert voor andere marketplaces, kun je je wachtrij voor verzending ook bekijken via de marketplace waar je normaal gesproken je verzendingen beheert.

Verzendingsstatus

Op het tabblad Verzendingen worden al je verzendingen naar de fulfillment centers van Amazon weergegeven, evenals links naar de bijbehorende verzendplannen en de status van elke verzending.

Je kunt een gedetailleerd overzicht van je verzending bekijken door de paklijst te downloaden. Zie Paklijstvoor meer informatie

Als je een e-mailmelding wilt ontvangen wanneer een verzending ingecheckt, ontvangen, of volledig ontvangen is:

  1. Wijs Instellingen aan en klik op Voorkeuren voor meldingen.
  2. Zoek Meldingen over binnenkomende verzendingen en klik op Ingeschakeld. Klik op Uitgeschakeldals je geen meldingen over binnenkomende verzendingen meer wilt ontvangen.
  3. Klik onder aan de pagina op Bijwerken .

Verzendingen en plannen controleren

Verzendingen

Op het tabblad Verzendingen worden al je verzendingen naar de fulfillment centers van Amazon weergegeven, evenals de overeenkomende verzendplannen, bestemming en status van elke verzending.

Als je een verzending wilt bekijken of bewerken, klik je op Verzending traceren, Verzending bekijken of Bezig met verzending. Als er problemen zijn met je verzending, zie je een melding op de pagina Wachtrij voor verzending. Zie Feedback over prestaties binnenkomende verzendingen voor meer informatie.

Verzendplannen

Op het tabblad Verzendplannen worden al je verzendplannen, de plan-ID's en de status van elk verzendplan weergegeven. Je kunt filteren op de velden Status en Laatste update en zowel verzonden als ontvangen items voor het plan bekijken.

Klik op Verzendplan bekijken om eerdere verzendingen weer te geven. Klik op Werken aan verzendplan om verzendingen met de status Bezig met verzending weer te geven.

Paklijst

Klik op Paklijst downloaden in elke verzendingsrij op het tabblad Verzendingen voor een gedetailleerd overzicht van een specifieke voorraadverzending naar een Amazon Fulfillment Center, inclusief details op verzendingsniveau, zoals de naam van de verzending en het verzendadres, evenals de SKU-codes in die verzending.

Velddefinities

Koptekst downloaden Beschrijving Voorbeeld
Verzending-ID Versleutelde verzend-ID van Amazon FBAPMK5M
Naam De naam van je verzending FBA_DSCP_1
Naam/ID van plan Versleutelde plan-ID van Amazon voor je verzendplan PLN1HN2F
Verzenden naar Het bezorgadres van je verzending Amazon.co.uk, Hemel Hempstead Hertfordshire, HP27LF
Totaal SKU-codes Het aantal producten in je verzending 4
Totaal aantal eenheden Het totale aantal eenheden in je verzending 48
shipment-total-cases Het totale aantal dozen in je verzending (alleen weergegeven in per doos verpakte verzendingen) 48
Verkoper-SKU Stock Keeping Units (SKU-codes) van verkopers zijn unieke reeksen letters of cijfers om je producten te identificeren. AB-RED-8675309
Titel De titel van je product Toysmith bakgerei met antiaanbaklaag
ASIN Amazon Standard Identification Numbers (ASIN-codes) zijn unieke reeksen van 10 letters of cijfers om producten te identificeren. ASIN-codes worden toegewezen door Amazon. Je vindt het ASIN op de productpagina. B003ZYF3LO
FNSKU FNSKU-codes (Fulfillment Network Stock Keeping Units) zijn unieke ID‘s die door Amazon zijn toegewezen aan producten die zijn opgeslagen in en worden geleverd vanuit Amazon Fulfillment Centers. X00000E5TX
external-id UPC, EAN of ISBN voor je product EAN: 0711219805304 of ISBN: 1565125645
Staat De staat van je product. Nieuw of Tweedehands - Goed
Eenheden per case Het aantal eenheden van het product per doos (alleen weergegeven indien per doos verpakt) 1
Aantal cases Het aantal dozen met het product in je verzending (alleen weergegeven in geval van per doos verpakte verzendingen) 1
Verzonden Het totale aantal eenheden van je product in je verzending 12

Meer informatie over de workflow voor het maken van verzendingen.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates