Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Overzicht van het verzendproces

Met de workflow voor het maken van zendingen kun je in 6 eenvoudige stappen een zending maken en deze naar ons fulfillment center sturen:

 1. Hoeveelheid instellen
 2. Producten voorbereiden
 3. Producten etiketteren
 4. Verzendingen controleren
 5. Verzending voorbereiden
 6. Overzicht

Op de pagina Overzicht kun je de inhoud van je verzending bekijken.

 • Voor bezorging van kleine pakketten moet je de trackingnummers opgeven als je geen verzendpartner van Amazon gebruikt. Als je wel gebruikmaakt van een verzendpartner van Amazon, worden de trackingnummers voor je verstrekt.
 • Voor LTL- en FTL-verzendingen, moet je het cognossement (BOL) en vrachtnummer verstekken tenzij je gebruikmaakt van LTL-verzending via Amazon-partners. Als je gebruikmaakt van LTL-verzending via Amazon-partners genereert Amazon de BOL voor je. Dit door Amazon gegenereerde cognossement (BOL) moet je aan de transportdienst geven. Het zal de dag dat de verzending wordt opgehaald, beschikbaar zijn in de workflow voor verzending via partners.

Met deze informatie kunnen we je voorzien van accurate verzendingsstatussen en zichtbaarheid in de Wachtrij voor verzending.

Belangrijk: Als je het aantal dozen wilt wijzigen nadat je je etiketten al hebt geprint, moet je de volledige set etiketten voor je verzending opnieuw printen.

De pagina Overzicht bekijken is je primaire bestemming voor het volgen van je verzendingen. Naast het kunnen bekijken van je producten en de productaantallen, kun je je verzendingen traceren (indien van toepassing) en de voortgang van je producten bekijken nadat ze zijn ontvangen in het Amazon fulfillment center. Als er problemen zijn met je verzending, word je hiervan op de hoogte gebracht op de pagina Overzicht bekijken en in de Wachtrij voor verzending.

Als er, nadat de verzending is aangekomen in het fulfillment center, discrepanties worden geconstateerd tussen wat in je verzendingsgegevens staat vermeld en wat er is ontvangen, kun je de Tool voor verzendingsreconciliatie gebruiken om een verzoek tot onderzoek in te dienen om de ontbrekende items te vinden. Zie Reconciliatie voor je verzending uitvoeren voor meer informatie.

Een streepjescodescanner gebruiken om tracking-ID's van de transportdienst op te geven

Je kunt een streepjescodescanner gebruiken om tracking-ID's van de transportdienst op te geven in Seller Central door de streepjescodes op het verzendetiket van de doos te scannen. Je kunt ook streepjescodes op ontvangstbewijzen en facturen scannen. Deze functie is alleen beschikbaar voor verzendingen van kleine pakketten waarvoor je hebt gekozen om je eigen transportdienst te gebruiken.

Notitie: Als je gebruikmaakt van een verzendpartner van Amazon, hoef je de tracking-ID van de transportdienst niet in te voeren, omdat we deze voor je genereren. Ga naar het tabblad Verzending volgen om de gegevens van de tracking-ID weer te geven.

Als je deze functie wilt gebruiken, moet je streepjescodescanner de code 128-streepjescode-indeling ondersteunen.

Ga als volgt te werk om tracking-ID's van de transportdienst op te geven met behulp van een streepjescodescanner:


 1. Klik op het tabblad Verzending volgen op het tekstveld Tracking-ID transportdienst.
 2. Plaats de streepjescodescanner boven de streepjescode van de transportdienst op het etiket van de doos.
 3. Klik op 'scannen' op je streepjescodescanner. De tracking-ID van de transportdienst wordt dan automatisch weergegeven in het tekstveld op het tabblad Verzending volgen.
  Belangrijk: De meeste streepjescodescanners kunnen worden geconfigureerd om de cursor automatisch naar het volgende tekstinvoerveld te verplaatsen, bijvoorbeeld nadat je op Tab of Enter hebt gedrukt. Dit wordt ook ondersteund op het tabblad Verzending volgen. Als je de streepjescodescanner niet kunt configureren, kun je handmatig op het volgende tekstveld klikken op het tabblad Verzending volgen en doorgaan met scannen.
 4. Herhaal stap 1 tot en met 3 totdat je alle etiketten hebt gescand.
 5. Klik op Alles opslaan op het tabblad Verzending volgen.
Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates