Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Producten etiketteren

Amazon-systemen worden door streepjescodes aangestuurd. Voor elk product dat je naar een Amazon Fulfillment Center verzendt, is een streepjescode vereist, zodat het tijdens het volledige fulfillment-proces kan worden gevolgd.

Het etiketteren van je producten is stap 3 van stap 6 in het proces voor het maken van verzendingen:


 1. Hoeveelheid instellen voor verzending naar Amazon
 2. Je producten klaarmaken voor FBA-verzending
 3. Producten etiketteren
 4. Verzendingen naar Amazon controleren/bekijken
 5. Verzending naar Amazon voorbereiden
 6. Overzicht van het verzendproces

Je hebt drie opties voor de etikettering van je producten:

 • Bestaande UPC- of EAN-streepjescodes gebruiken voor in aanmerking komende producten
 • Amazon-streepjescodes rechtstreeks op het product of verpakkingsmateriaal aanbrengen
 • Gebruikmaken van de etiketteerservice bij FBA om streepjescodes aan te brengen op je producten tegen bepaalde kosten per item

Zie voor meer informatie de pagina Producten etiketteren voor FBA.

Producten etiketteren

Producten die niet in aanmerking komen voor Samengevoegde voorraad zonder etiket moeten FBA-etiketten hebben om te kunnen worden ontvangen bij Amazon Fulfillment Centers. Door het filter Etikettering vereist op de pagina Producten etiketteren te selecteren, kun je bekijken welke producten in je verzendplan van etiketten voorzien moeten worden. Wanneer producten van een etiket moeten worden voorzien, dien je op elke producteenheid een etiket aan te brengen. Het etiket moet alle bestaande streepjescodes bedekken. Er mogen echter geen relevante gegevens in verband met voedselinformatie (verordening EU nr. 1169/2011) bedekt worden.

Dit omvat de volgende gegevens:

 1. Juridische (beschrijvende) naam
 2. Lijst van ingrediënten
 3. QUID
 4. Netto hoeveelheid
 5. Houdbaarheidsdatum: THT-datum (ten minste houdbaar tot) of TGT-datum (te gebruiken tot)
 6. Opslagcondities
 7. Bedrijfsnaam en adres in de EU
 8. Land van herkomst
 9. Instructies voor gebruik
 10. Alcoholgehalte (wanneer > 1,2%)
 11. Voedingswaardeverklaring
 12. Allergenen (artikel 21)

Etikettering vereist

Op het tabblad Etikettering vereist wordt een lijst weergegeven met alle producten in je verzendplan waarvoor Amazon-streepjescodes nodig zijn. Klik op Alle producten om een lijst te zien met alle producten in je verzending.

Belangrijk: Producten met in aanmerking komende UPC- of EAN-streepjescodes waarvoor mogelijk ook een Amazon-streepjescode is vereist, worden niet in deze lijst weergegeven. Als het UPC- of EAN-etiket bijvoorbeeld bedekt is door noppenfolie, is er nog steeds een Amazon-streepjescode vereist, maar zal het product niet in deze lijst worden weergegeven.

In de kolom Etikettering door wordt informatie weergegeven over wie Amazon-streepjescodes zal aanbrengen op de producten in je verzendplan.

Als Amazon wordt weergegeven in de kolom Etikettering door, moet je gebruikmaken van de etiketteerservice bij FBA, omdat je je hebt aangemeld voor de etiketteerservice bij FBA of omdat je Amazon hebt geselecteerd in de kolom Voorbereiding door op de pagina Producten voorbereiden. De kosten voor etiketten per item worden weergegeven in de kolom Kosten etiketten.

Tip: Als je je selectie Voorbereiding door wilt wijzigen, ga je terug naar de pagina Producten voorbereiden en selecteer je Verkoper voor de producten die je zelf wilt voorbereiden en etiketteren.

Als Verkoper wordt weergegeven in de kolom Etikettering door moet je je items zelf etiketteren. Als je Amazon jouw producten wilt laten etiketteren, selecteer je Amazon in de vervolgkeuzelijst Voorbereiding door.

Tip: Je kunt je selectie niet wijzigen nadat je je verzendplan hebt goedgekeurd. Als je jouw selectie voor goedgekeurde verzendingen wilt wijzigen, moet je het huidige verzendplan verwijderen en opnieuw beginnen. Als je je verzendplan snel opnieuw wilt maken, ga je naar de Wachtrij voor verzending en selecteer je Verwijderd/geannuleerd. Klik vervolgens op het verzendplan dat je opnieuw wilt maken en klik op Dupliceren links onderaan de pagina Voorraad verzenden/aanvullen.

Etiketten afdrukken

Nadat je de informatie op de pagina Producten etiketteren hebt gecontroleerd en hebt bevestigd dat deze correct is, maak je je streepjescodes door te klikken op Etiketten printen voor deze pagina.

 • De juiste etikettenvoorraad voor je printer gebruikt
 • Een printer met een afdrukresolutie van 300 DPI of hoger gebruikt
 • Periodiek je printkoppen test, reinigt en vervangt
 • Regelmatig de scanbaarheid van je afgedrukte streepjescodes test

Je streepjescodes aanmaken:


 1. Selecteer de etikettenvoorraad die je wilt gebruiken in de vervolgkeuzelijst.
 2. Bevestig het aantal streepjescodes-etiketten dat je voor elk product wilt afdrukken of wijzig het aantal dat wordt weergegeven in de kolom Aantal te printen etiketten.
 3. Klik op Etiketten printen voor deze pagina. Er wordt een PDF-bestand gegenereerd dat je kunt openen om je etiketten direct af te drukken of op te slaan om de etiketten later af te drukken.
Tip: Je kunt ook Amazon-streepjescodes afdrukken vanaf de pagina Voorraad beheren door de producten in de linkerkolom te selecteren en vervolgens Item-etiketten printen te selecteren in het vervolgkeuzemenu Actie op geselecteerde items.

 • Je op elk item de juiste streepjescode aanbrengt
 • Je de streepjescode aan de buitenkant van eventuele voorbereidingsmaterialen aanbrengt
 • Je de streepjescode niet op een kromming of hoek van het pakket aanbrengt
 • Elk item in een casepack een Amazon-streepjescode heeft en alle streepjescodes op de doos zijn verwijderd

Zie voor meer informatie de pagina Producten etiketteren voor FBA.

Bekijk de video

Producten etiketteren voor Fulfillment by Amazon (alleen in het Engels)

Tip: Voordat je producten verzendt naar een Amazon Fulfillment Center, moet je bevestigen dat de streepjescodes van het product overeenkomen met de ASIN-codes die vermeld staan op jouw verzendplan. Amazon Fulfillment Centers kunnen geen producten ontvangen met streepjescodes die niet overeenkomen met de ASIN-codes die op je verzendplan vermeld staan. Als je regelmatig naar meerdere marketplaces verzendt, zorg er dan voor dat de streepjescodes op je producten in aanmerking komen voor de marketplaces waar je ze naartoe verzendt.
Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates