Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Je producten voorbereiden voor FBA-verzending

Met de workflow voor het maken van verzendingen kun je in zes eenvoudige stappen een verzending maken en deze naar onze fulfillment centers sturen:


 1. De hoeveelheid instellen voor verzendingen naar Amazon
 2. Je producten voorbereiden voor FBA-verzending
 3. Je producten voorzien van een etiket
 4. Verzendingen naar Amazon controleren/bekijken
 5. Verzending naar Amazon voorbereiden
 6. Overzicht van het verzendproces

FBA heeft vereisten voor productvoorbereiding die moeten worden gevolgd, zodat eenheden kunnen worden ontvangen bij Amazon Fulfillment Centers. Vanuit Producten voorbereiden kun je de door Amazon verstrekte Richtlijnen voorbereiding bekijken. Als je vragen hebt over de verstrekte richtlijnen, neem dan contact op met Ondersteuning voor verkopers voor de geselecteerde producten in je Verzendplan op basis van de voorbereidingscategorie waartoe ze behoren. Een lijst van deze producten kan worden weergegeven met behulp van de filter Voorbereiding vereist. Richtlijnen voorbereiding bevat instructies voor het verpakken en beschermen van je producten.

Belangrijk: Het is jouw verantwoordelijkheid om te bepalen welk type voorbereiding nodig is om je producten veilig naar Amazon te verzenden. Voor sommige producten wordt er mogelijk geen voorbereidingscategorie vastgesteld en zijn de richtlijnen voor de voorbereiding mogelijk niet beschikbaar; voor deze producten kan echter nog steeds productvoorbereiding nodig zijn. Een lijst van deze producten kan worden weergegeven met behulp van de filter Voorbereiding kan vereist zijn. Raadpleeg bij het voorbereiden van een product Vereisten voor verpakking en voorbereiding om te bepalen of je producten moeten worden voorbereid en volg alle algemene vereisten voor productvoorbereiding.

Als je de voorbereidingscategorie weet voor producten waarvoor geen richtlijnen voor de voorbereiding beschikbaar zijn, kun je een voorbereidingscategorie toewijzen door op de link Voorbereiding kiezen in de kolom Richtlijnen voorbereiding te klikken en uit een lijst de voorbereidingscategorie te selecteren die het beste bij jouw product past. Als je vaststelt dat een product geen extra voorbereiding nodig heeft, kun je de categorie leeg laten of Geen voorbereiding nodig selecteren. Tot de voorbereidingscategorieën behoren:

Voorbereidingscategorie Beschrijving en voorbeelden Video-tutorial over voorbereiding
Breekbaar Het product is van glas of op een andere manier breekbaar.
 • Glas
 • Porselein
 • Fotolijsten
Vloeistoffen Het product is een vloeistof of vereist een afdichting.
 • Vloeibare zeep
 • Spuitflessen
 • Lotions
Textiel Het product is gemaakt van doek of stof en kan worden beschadigd door vuil, stof, vocht of vloeistof.
 • Kleding
 • Dekens
 • Linnengoed
Pluche/Baby Het product is een pluche stuk speelgoed dat stof verzamelt of is bedoeld voor een kind van drie jaar of jonger.
 • Knuffels
 • Fopspenen
 • Babyflessen
Klein De langste zijde van het product is korter dan 54 mm (ongeveer de breedte van een creditcard).
 • Sommige sieraden
 • Sleutelhangers
 • USB-sticks
Voor volwassenen Het product bevat potentieel aanstootgevend materiaal, zoals godslastering of naaktheid.
 • Expliciete tijdschriften
 • Expliciete films
(geen video beschikbaar)
Notitie: Tutorials kunnen het best worden bekeken in een schermresolutie van 1600 x 900.

Als je zelf geen productvoorbereiding wilt uitvoeren, kan Amazon de voorbereiding tegen een vergoeding uitvoeren. Om Amazon je producten te laten voorbereiden, moet je eerst de FBA-voorbereidingsservice inschakelen in je accountinstellingen. Voor de producten die we voor je voorbereiden, brengen we een geschatte vergoeding in rekening op basis van de activiteitenlijst in Richtlijnen voorbereiding of de voorbereidingscategorie die je aan het product toewijst wanneer je je plan voor binnenkomende verzendingen maakt. De werkelijke kosten die in rekening worden gebracht, zijn gebaseerd op de voorbereidingsactiviteit die we aanbieden voor elke eenheid, zoals bepaald door Amazon.

Als je Amazon je producten wilt laten voorbereiden, selecteer je Amazon in de kolom Wie doet de voorbereiding?. Wanneer je Verkoper selecteert onder Wie doet de voorbereiding? voor een product, ben jij verantwoordelijk voor het voorbereiden van het product. FBA bereidt alleen producten voor met een UPC-streepjescode (Universele productcode).

Zie Kosten voor FBA-voorbereidingsservice voor meer informatie.


Je producten voorbereiden voor FBA-verzending


Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates