Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Hoeveelheid instellen voor verzending naar Amazon

Wanneer je een verzendplan maakt, moet je eerst een lijst maken van de producten die je wilt verzenden en hiervoor de hoeveelheid die je in de verzending opneemt specificeren.

Belangrijk: Een ASIN-nummer mag slechts één keer in een levering voorkomen. Als je meerdere aanbiedingen hebt met hetzelfde ASIN-nummer (bijvoorbeeld als gevolg van verschillende voorwaarden), moet je deze aanbiedingen splitsen in verschillende leveringen.

Hoeveelheid instellen is stap 1 van stap 6 in het proces voor het maken van verzendingen.


 1. Hoeveelheid instellen
 2. Producten voorbereiden
 3. Producten etiketteren
 4. Verzendingen controleren
 5. Verzending voorbereiden
 6. Overzicht

Je kunt ook snel producten aan je voorraad toevoegen, producten aan je verzendplan toevoegen of eruit verwijderen, onvolledige aanbiedingen bijwerken en het huidige verzendplan op de pagina Hoeveelheid instellen.dupliceren of verwijderen.

Alle producten

Op het tabblad Alle producten wordt een lijst weergegeven met alle producten die je hebt geselecteerd om in je verzendplan op te nemen.

Extra producten toevoegen aan je verzendplan:


 1. Klik op Producten toevoegen aan de rechterkant van de pagina.
 2. Typ de productnaam, ASIN of SKU in het tekstvak en klik op Mijn voorraad doorzoeken.
  Belangrijk: Je kunt alleen zoeken naar Fulfilled by Amazon-voorraad. Voorraad die je zelf verwerkt, is niet doorzoekbaar.
 3. Klik voor elk product in de lijst dat je wilt toevoegen op Product toevoegen.

Voor het instellen van de hoeveelheid van elk te verzenden product, typ je het totale aantal in de kolom Eenheden.

Informatie vereist

Het tabblad Informatie vereist wordt alleen weergegeven als je producten aan je verzendplan hebt toegevoegd waarvoor aanvullende informatie nodig is. Als het tabblad Informatie vereist wordt weergegeven, klik je erop om alle informatie te bekijken die moet worden aangevuld om je verzendplan te voltooien.

Verwijdering vereist

Op het tabblad Verwijdering vereist worden producten weergegeven die moeten worden verwijderd om je verzendplan te voltooien. Klik op het tabblad om producten te bekijken die moeten worden verwijderd om je verzendplan te voltooien.

Belangrijk: Het niet naleven van de FBA-productvoorbereidingsvereisten, veiligheidseisen en productbeperkingen kan resulteren in weigering, verwijdering of retourzending van de voorraad bij ontvangst in het fulfillment center, het blokkeren van toekomstige verzendingen of het in rekening brengen van extra kosten voor extra voorbereiding of niet-naleving.

Verwijder producten uit je verzendplan door te klikken op X in de kolom Verwijderen.

Waarschuwing Actie aanbevolen

De waarschuwing Actie aanbevolen wordt weergegeven als je producten in de verzending hebt opgenomen die we hebben geïdentificeerd als 'lage verkoop', wat betekent dat ze waarschijnlijk niet snel zullen verkopen. Wij raden je aan deze producten uit de levering te verwijderen. Als je deze producten echter nog steeds wilt opnemen, kun je het selectievakje aanvinken om de waarschuwing te bevestigen en door te gaan met het maken van de levering.

Waarschuwing Overtollige voorraad

De waarschuwing Overtollige voorraad verschijnt als je producten in de verzending hebt opgenomen die we hebben geïdentificeerd als overtollige voorraad, wat betekent dat je momenteel meer dan het aanbevolen aantal eenheden op voorraad hebt. We raden je aan deze producten uit de verzending te verwijderen en actie te ondernemen om de overtollige voorraad te verminderen door naar de pagina Overtollige voorraad beheren te gaan. Als je deze producten echter nog steeds naar Amazon wilt verzenden, kun je het selectievakje inschakelen om de waarschuwing te bevestigen en door te gaan met het maken van de levering.

Een verzendplan dupliceren of verwijderen

Als je regelmatig dezelfde producten verzendt, kun je tijd besparen door een van de vorige verzendplannen te dupliceren en dat aan te passen. Om een verzendplan te dupliceren, klik je op Dupliceren en selecteer je het verzendplan dat je wilt kopiëren.

Je kunt een verzendplan waaraan je werkt verwijderen door op Verwijderente klikken.

Volgende stappen

Als je klaar bent met de aanpassingen, klik je op Doorgaan.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates