Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Tijdige bezorging

Je Score tijdige bezorgingen toont het percentage pakketten dat door de verkoper is verzonden en door kopers op of voor de verwachte bezorgdatum is ontvangen. Het percentage is gebaseerd op bevestigde verzendgegevens. Aangezien we de tijdige bezorging van verzendingen berekenen met tracking, tonen we ook het percentage pakketten dat met tracking wordt verzonden.

Kopers hebben aangegeven wat voor hen als klant belangrijk is. Ten eerste is dat het tijdig ontvangen van hun bestellingen en ten tweede willen ze graag de mogelijkheid om hun pakketten te traceren. Ons onderzoek toont aan dat er onder getraceerde verzendingen 60% minder problemen plaatsvinden en dat de kopers minder vaak vragen stellen over hun bestelling.

Als je het percentagedoel van Amazon niet haalt, leidt dit in het algemeen niet tot de opschorting van je verkoopaccount. Het kan anderzijds wel zorgen voor negatieve feedback of claims, wat van invloed kan zijn op de status van je verkoopaccount.

Notitie: Als een bestelling is vertraagd wegens de verwerking van Amazon, geven we de koper een nieuwe bezorgdatum. Deze is gebaseerd op de datum waarop de status In behandeling wordt opgeheven.

Goed

Een groen vinkje in deze kolom betekent dat je prestaties voor dit onderdeel voldoen aan het beoogde doel van Amazon.

Redelijk

Een geel uitroepteken in deze kolom betekent dat je prestaties voor dit onderdeel momenteel niet voldoen aan het beoogde doel van Amazon. Je moet stappen ondernemen om je bezorgtijd te verbeteren. Zo voorkom je negatieve feedback en claims.

Slecht

Een rode X in deze kolom betekent dat je prestaties voor dit onderdeel momenteel aanzienlijk laag zijn en dus niet voldoen aan het doel van Amazon. Je moet onmiddellijk stappen ondernemen om je bezorgtijd te verbeteren. Zo voorkom je negatieve feedback en claims.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates