Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Voorraad automatisch verwijderen

Je kunt automatische verwijderingen instellen voor je voorraad die is opgeslagen in Amazon Fulfillment Centers. Zie voor meer informatie over het proces van verwijderingsopdrachten Voorraad verwijderen (overzicht).

Je kunt verwijderingen alleen inschakelen voor onverkoopbare voorraad, voorraad waarvoor alleen kosten voor langdurige opslag gelden, of voor beide.

Onverkoopbare voorraad automatisch verwijderen

Wanneer voorraad in een Amazon fulfillment center zich in een onverkoopbare staat verkeert, verandert de status in Niet-leverbaar en wordt deze apart gezet. Als je binnen 30 dagen nadat Amazon je op de hoogte heeft gesteld van de vereiste verwijdering geen verwijderingsopdracht maakt voor je onverkoopbare voorraad, wordt deze waarschijnlijk automatisch verwijderd. Ga voor meer informatie naar Vereiste verwijderingen.

Je kunt onverkoopbare voorraad op elk gewenst moment verwijderen door een verwijderingsopdracht in te dienen. Ga naar Voorraad verwijderen uit een fulfillment center voor meer informatie.

Je kunt er ook voor kiezen om onverkoopbare voorraad automatisch te laten reviseren, liquideren of naar je terug te laten sturen door deze service in je verkopersaccount in te schakelen.

Notitie: Verloren, verlopen, door de transportdienst beschadigde eenheden of in het magazijn beschadigde eenheden komen niet in aanmerking voor verwijdering.

 1. Selecteer Fulfillment by Amazon in het menu Instellingen of zoek op de pagina Fulfillment by Amazon-instellingen naar Geautomatiseerde instellingen voor niet-leverbare bestellingen.
  Notitie: Als je niet genoeg toestemmingen hebt om deze navigatiestappen uit te voeren, kun je het volgende proberen: Klik in het tabblad Voorraad op FBA-voorraad beheren. Klik op Niet-leverbare voorraad verwijderen en klik vervolgens op Instellingen voor automatische verwijdering.
 2. Zoek op de pagina Instellingen voor Fulfillment by Amazon naar Instellingen voor geautomatiseerde verwijdering van niet-leverbare bestellingen.
 3. Klik op Bewerken.
 4. Klik op de pagina Geautomatiseerde instellingen voor niet-leverbare bestellingen op Inschakelen en selecteer een van de volgende opties voor onverkoopbare voorraad:

  Verwijderingsopties

  Retourzending om onverkoopbare voorraad naar je terug te laten sturen.

  Verwijderen om onverkoopbare voorraad te laten verwijderen.

  Opties voor waardeherstel (optioneel)

  Reviseren om in aanmerking komende onverkoopbare voorraad te laten reviseren voor verkoop. (Meer informatie over de reviseringsservice)

  Liquidaties om onverkoopbare voorraad te laten liquideren (meer informatie over de liquidatieservice)

  Ga voor meer informatie naar waardeherstelservices van Fulfillment by Amazon.

 5. Selecteer onder het gedeelte Verwijderingen: kies retourneren of verwijderen het gewenste schema voor verwijderingsopties in de vervolgkeuzelijst Planning.
  • Wekelijks (op de 8e, 15e, 22e en 28e dag)
  • Twee keer per maand (op de 5e en 20e dag)
  • Eenmaal per maand (op de 1e dag)
 6. Voer in het tekstvak E-mailadres je gewenste e-mailadres in.
 7. Als je Retourzending hebt geselecteerd in de optie Retourzending of verwijderen, geef je het adres en telefoonnummer op voor de bezorgbestemming.
 8. Klik op Bijwerken.

Automatisch voorraad verwijderen waarvoor kosten voor langdurige opslag gelden

Op de 15e van elke maand worden voor voorraad die langer dan 365 dagen in onze fulfillment centers is opgeslagen, kosten voor langdurige opslag in rekening gebracht. Ga naar Langdurige opslag bij FBA voor meer informatie.

Door Automatische verwijderingen van langdurige opslag in te schakelen op de pagina Fulfillment by Amazon-instellingen, vraag je aan om eenheden die te maken hebben met 'voorraad opschonen', automatisch te laten verwijderen, hetzij naar jou te retourneren of te laten verwijderen in het fulfillment center.

Kosten voor langdurige opslag worden niet in rekening gebracht zolang er een verzoek wordt gedaan om dergelijke voorraad te laten verwijderen of te verwijderen vóór de datum voor het opschonen van de voorraad. Je kunt kosten voor langdurige opslag en verwijderings- en afvoeringskosten bekijken op het tabblad prijzen van onze marketingwebsite.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates