Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Inkt- of tonercartridges verkopen

Categorievereisten

Amazon beperkt de soorten inkt- of tonercartridges die verkopers kunnen aanbieden om ervoor te zorgen dat klanten met vertrouwen kunnen kopen bij verkopers op Amazon . Let op de volgende vereisten:

 • Amazon verbiedt verkopers om inkt- of tonercartridges aan te bieden in de staat 'Gereviseerd' of 'Tweedehands'. Alle productvermeldingen, inclusief opnieuw gereviseerde, bijgevulde en compatibele inkt of toner, moeten in 'Nieuw' staat zijn.
 • Opnieuw gereviseerde, bijgevulde en compatibele inkt- of tonerproducten moeten als afzonderlijke ASIN-codes worden vermeld. Je kunt niet dezelfde ASIN-codes gebruiken als de originele/OEM-inkt- of tonerproducten. Kijk hieronder voor meer informatie.
 • Alle inkt- of tonercartridges moeten in ongeopende detailhandelverpakking worden verpakt en de productafbeeldingen moeten nauwkeurig de detailhandelverpakking weergeven die de klant ontvangt. Verkopers mogen geen inkt- of tonercartridges in een geopende doos of in een interne fabrieksfolieverpakking aanbieden.
 • Alle inkt- of tonerproducten moeten volledig functioneel zijn en vrij zijn van defecten waardoor ze onbruikbaar of schadelijk kunnen zijn voor printers (bijvoorbeeld beschadigde, opgedroogde of lekkende cartridges).
 • Alle grote merken vereisen UPC-codes. Zie UPC-codes en GTIN-codes van producten voor meer informatie.
 • Best gebruiken voor, Gebruik voor, Gebruik tegen en Garanties die verlopen worden allemaal beschouwd als houdbaarheidsdatums. Houdbaarheidsdatums zijn de datums die door de fabrikant worden voorgesteld en worden afgedrukt op de productverpakking, het product of beide.
 • De door de fabrikant afgedrukte houdbaarheidsdatum moet duidelijk zichtbaar zijn wanneer het product wordt verzonden. Inkt of toner mag, als deze een door de fabrikant voorgestelde houdbaarheidsdatum heeft, alleen naar klanten worden verzonden wanneer dit ten minste 180 dagen vóór de houdbaarheidsdatum gebeurt. FBA-verkopers moeten hun producten redelijkerwijs vóór 180 dagen voor de houdbaarheidsdatum naar FBA verzenden.

Inkt- of tonercartridges categoriseren

Categoriseer inkt- of tonercartridges volgens onderstaande definities.

 1. Inkt- of tonercartridge van hetzelfde merk in detailhandelverpakking
  • Een inkt- of tonercartridge van hetzelfde merk wordt vervaardigd onder dezelfde merknaam als de printer waarin de cartridge wordt gebruikt (zoals HP, Canon, Epson, Lexmark, Brother enz.).
 2. Compatibele inkt- of tonercartridge
  • Een inkt- of tonercartridge die is ontworpen om met een bepaalde printer te werken, maar niet vervaardigd is onder dezelfde merknaam als de printer waarin de cartridge bedoeld is om te worden gebruikt. Deze cartridges worden geproduceerd met voornamelijk nieuwe of alleen maar nieuwe onderdelen en componenten.
 3. Opnieuw gereviseerde inkt- of tonercartridge
  • Een cartridge die is gebruikt, gereviseerd en opnieuw gevuld met inkt of toner. De cartridge werd mogelijk wisselend uit elkaar gehaald, schoongemaakt en er werden onderdelen vervangen.
 4. Opnieuw gevulde inkt- of tonercartridge
  • Een cartridge die is gebruikt en opnieuw is gevuld met inkt of toner. Alle huidige componenten van de cartridge zijn vervaardigd door hetzelfde bedrijf dat de printer heeft vervaardigd waarin de cartridge bedoeld is om te worden gebruikt. Het navulproces omvatte geen demontage, reiniging of vervanging van onderdelen.

Raadpleeg de Stijlgids voor inkt en toner voor meer informatie over hoe je productvermeldingen kunt maken.


Inkt- of tonercartridges verkopen


Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates