Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Etiketteerservice bij FBA

Voor in aanmerking komende producten waarvoor een etiket met streepjescode is vereist, kun je Amazon deze streepjescode-etiketten voor je laten aanbrengen, tegen kosten per item.

Geschiktheid

Producten die in aanmerking komen voor de Etiketteerservice bij FBA moeten:

 • Uitsluitend in nieuwstaat verkeren
 • Als niet-media zijn geclassificeerd
 • Niet verboden, beperkt of van hoge waarde zijn
 • Eén enkele scanbare streepjescode hebben (GCID, UPC, EAN, JAN of ISBN)
Belangrijk: Als er geen in aanmerking komende streepjescode van de fabrikant op het item staat, moet je zelf een Amazon-streepjescode op het item aanbrengen.

Amazon bepaalt naar eigen goeddunken welke producten voldoen aan de geschiktheidsvereisten voor de Etiketteerservice bij FBA. Wij behouden ons het recht voor om producten van deze service te diskwalificeren die voor het overige wel aan de bovenstaande vereisten voldoen.

Algemene voorwaarden

Door de Etiketteerservice bij FBA in te schakelen, ga je ermee akkoord dat Amazon etiketten met streepjescode mag aanbrengen op je in aanmerking komende voorraad in overeenstemming met de volgende voorwaarden:

 • We passen Amazon-streepjescodes toe op je in aanmerking komende items bij aankomst in het fulfillment center aan de hand van de productinformatie die jij verstrekt.
 • Er worden € 0,15, € 0,25 (€ 0,26 voor Frankrijk) en € 0,35 (€ 0,36 voor Frankrijk) aan kosten per item in rekening gebracht voor respectievelijk enveloppen, pakketten en extra grote producten die zijn ingeschreven bij standaard FBA. De Etiketteerservice bij FBA is gratis voor producten die zijn ingeschreven bij FBA Klein en Licht.
 • Je kunt ervoor kiezen om zelf etiketten met streepjescode aan te brengen op afzonderlijke producten door bij het maken van de verzending Handelaar te selecteren onder Etikettering door.
 • We kunnen je opdracht geven verzendingen op te delen zodat items die bestemd zijn voor de Etiketteerservice bij FBA samen worden verpakt.
 • Verzendingen die worden doorgestuurd naar de Etiketteerservice bij FBA kunnen verder worden opgedeeld in meerdere verzendingen.

Voor producten die niet in aanmerking komen voor de Etiketteerservice bij FBA ben je zelf verantwoordelijk voor het aanbrengen van de vereiste Amazon-streepjescode. Ga naar Een Amazon-streepjescode gebruiken om voorraad te traceren voor meer informatie.

Voor in aanmerking komende producten kun je de streepjescode van de fabrikant gebruiken om je voorraad bij te houden. Ga voor meer informatie naar Voorraad vermengd zonder etiket met de streepjescode van de fabrikant .

Je Etiketteerservice bij FBA wijzigen

Je kunt je Etiketteerservice bij FBA-optie wijzigen in je instellingen voor Fulfillment by Amazon.

 1. Selecteer Fulfillment by Amazon in het vervolgkeuzemenu Instellingen .
 2. Klik in het gedeelte Optionele services op Bewerken.
 3. Selecteer onder Etikettering door de optie Amazon om je in te schrijven voor de Etiketteerservice bij FBA, of Handelaar om je inschrijving te annuleren.
 4. Klik op Opslaan.
Belangrijk: De nieuwe instelling wordt toegepast op verzendingen die je maakt nadat je de voorkeur hebt gewijzigd. Als je wilt dat de nieuwe instelling van toepassing is op een verzending waarmee je momenteel bezig bent, moet je de verzending verwijderen en een nieuwe maken.

Verzendingen met Etiketteerservice bij FBA identificeren

Verzendingen bestemd voor de Etiketteerservice bij FBA kunnen worden geïdentificeerd aan de hand van het volgende:

 • FBA-pallet- of doosetiketten met FBA-PREP in de linkerbovenhoek
 • Het bericht Item-etiketten: vereist (Etiketteerservice bij FBA) in de verzendgegevens in uw Wachtrij voor verzending
 • Verwijzingen naar de Etiketteerservice bij FBA en geschatte gerelateerde kosten op het tabblad Producten etiketteren van de workflow voor het maken van verzendingen

Kosten Etiketteerservice bij FBA

De Etiketteerservice bij FBA kost respectievelijk € 0,15, € 0,25 (€ 0,26 voor Frankrijk) en € 0,35 (€ 0,36 voor Frankrijk) per envelop (maximale hoogte is 5 cm), pakket en extra groot item, voor producten die zijn ingeschreven bij standaard FBA. De Etiketteerservice bij FBA kost € 0,00 per item voor producten die zijn ingeschreven bij FBA Klein en licht.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates