Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Etiketteerservice bij FBA

Voor in aanmerking komende producten waarvoor een etiket met streepjescode is vereist, kan Fulfillment by Amazon die streepjescodes voor je aanbrengen tegen kosten per item.

Geschiktheid

Producten die in aanmerking komen voor de Etiketteerservice bij FBA moeten:

 • Uitsluitend in nieuwstaat verkeren
 • Als niet-media zijn geclassificeerd
 • Niet verboden, beperkt of van hoge waarde zijn
 • Eén enkele scanbare streepjescode hebben (GCID, UPC, EAN, JAN of ISBN)
Belangrijk: Als er geen in aanmerking komende streepjescode van de fabrikant op het item staat, moet je zelf een etiket met streepjescode op het item aanbrengen.

Amazon bepaalt naar eigen goeddunken welke producten voldoen aan de geschiktheidsvereisten voor de Etiketteerservice bij FBA. Wij behouden ons het recht voor om producten van deze service te diskwalificeren die voor het overige wel aan de bovenstaande vereisten voldoen.

Algemene voorwaarden

Door de Etiketteerservice bij FBA in te schakelen, ga je ermee akkoord dat Amazon etiketten met streepjescode aanbrengt op je in aanmerking komende voorraad in overeenstemming met de volgende Algemene voorwaarden:

 • We passen Amazon-streepjescodes toe op je in aanmerking komende items bij aankomst in het fulfillment center aan de hand van de productinformatie die je verstrekt.
 • Er worden € 0,15, € 0,25 en € 0,35 aan kosten per item in rekening gebracht voor respectievelijk enveloppen, pakketten en extra grote producten die zijn ingeschreven bij standaard FBA. De Etiketterservice bij FBA is gratis voor producten die zijn ingeschreven bij FBA Klein en Licht.
 • Je kunt ervoor kiezen om zelf etiketten met streepjescode op afzonderlijke producten aan te brengen door bij het aanmaken van de verzending Verkoper te selecteren onder Etikettering door.
 • We kunnen je opdracht geven verzendingen te splitsen zodat items die bestemd zijn voor de Etiketteerservice bij FBA samen worden verpakt.
 • Verzendingen gericht aan de Etiketteerservice bij FBA kunnen verder worden opgesplitst in meerdere zendingen.

Voor producten die niet in aanmerking komen voor de Etiketteerservice bij FBA ben je zelf verantwoordelijk voor het aanbrengen van de vereiste Amazon-streepjescodes. Zie Een Amazon-streepjescode gebruiken om voorraad te volgen voor meer informatie.

Voor in aanmerking komende producten kun je de streepjescode van de fabrikant gebruiken om je voorraad bij te houden. Voor meer informatie, zie Vermengde voorraad met de streepjescode van de fabrikant .

Je Etiketteerservice bij FBA-optie wijzigen

Je kunt je Etiketteerservice bij FBA-optie wijzigen in je instellingen voor Fulfillment by Amazon.

 1. Klik in je verkopersaccount onder Instellingen op Fulfillment by Amazon.
 2. Zoek Optionele services en klik op Bewerken.
 3. Selecteer onder Etikettering door de optie Amazon om je in te schrijven voor de Etiketteerservice bij FBA, of Verkoper om je inschrijving te annuleren.
 4. Klik op Opslaan.
Belangrijk: De nieuwe instelling wordt toegepast op verzendingen die je maakt nadat je de selectie hebt gewijzigd. Als je wilt dat de nieuwe instelling van toepassing is op verzendingen waaraan je momenteel werkt, moet je deze verwijderen en een nieuwe verzending maken.

Verzendingen met Etiketteerservice bij FBA identificeren

Verzendingen bestemd voor de Etiketteerservice bij FBA kunnen worden geïdentificeerd aan de hand van:

 • FBA-pallet- of doosetiketten met FBA-PREP in de linkerbovenhoek
 • Het bericht Itemetiketten: vereist (Etiketteerservice) in de verzendgegevens op de pagina Wachtrij voor ververzending
 • Verwijzingen naar de Etiketteerservice bij FBA en geschatte gerelateerde kosten op het tabblad Producten etiketteren van het maken van verzendingen

Kosten Etiketteerservice bij FBA

De Etiketteerservice bij FBA kost respectievelijk € 0,15, € 0,25 en € 0,35 per envelop, pakket en extra groot item voor producten die zijn ingeschreven bij standaard FBA. De Etiketteerservice bij FBA kost € 0,00 per item voor producten die zijn ingeschreven bij FBA Klein en licht.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates