Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Wat is het Individueel verkoopplan?

Het Individueel verkoopplan is een pay-as-you-go-plan dat toegang biedt tot een basisset tools voor het beheer van productvermeldingen en bestellingen. Individuele verkopers kunnen één voor één hun productvermeldingen maken door hun producten te koppelen aan bestaande pagina's, of nieuwe pagina's in de Amazon-catalogus te maken.

Amazon stelt de verzendkosten vast voor bestellingen en bepaalt welke leveringsserviceniveaus verkopers aan kopers kunnen aanbieden. Individuele verkopers betalen geen kosten aan Amazon tenzij een item wordt verkocht.

Voordelen van het Individueel verkoopplan

Als je geen toegang nodig hebt tot verkooptools voor volumes of API's voor de Amazon Marketplace Web Service, kan het zijn dat een Individueel verkoopplan voordeliger is dan het betalen van maandelijkse abonnementskosten als Professionele verkoper. In plaats van maandelijkse kosten betalen Individuele verkopers kosten per item wanneer het item wordt verkocht, naast de van toepassing zijnde verwijzingsvergoedingen. Meer weten over verkoopplannen en kosten? Zie het Kostenoverzicht voor verkopen via Amazon voor meer specifieke informatie over kosten voor Individuele en Professionele verkopers.

Welk verkoopplan is geschikt voor jou?

Hier is een eenvoudige kosten-batenanalyse die kan helpen bij het bepalen of je van verkoopplan wilt wisselen. Tegen een pay-as-you-go tarief van EUR 0,99 per bestelling heb je meer dan 40 verkochte items per maand nodig om abonnementskosten van EUR 39,00 eruit te halen: 40 x EUR 0,99 = EUR 39,60 (alle kosten worden excl. btw weergegeven). Als je minder dan 40 items per maand verkoopt of als je seizoensgebonden schommelingen hebt in de verkoop, is het Individueel verkoopplan waarschijnlijk meer geschikt voor je.

Meer informatie over de verschillen tussen het Professioneel en Individueel verkoopplan. Op die pagina vind je ook instructies voor het wisselen van verkoopplan. Je kunt eenvoudig wisselen tussen een Individueel en Professioneel verkoopplan wanneer je toegang nodig hebt tot extra functies of wanneer het voordeliger voor je wordt om het Professioneel verkoopplan te gaan gebruiken.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates