Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Vereisten voor de verkoop van Speelgoed en spellen tijdens de feestdagen

De vereisten voor de verkoop van Speelgoed en spellen worden tijdens de feestdagen geïmplementeerd om een positieve klantervaring te behouden op Amazon. Verkopers moeten voldoen aan de volgende prestatiecriteria om in aanmerking te komen voor de verkoop van Speelgoed en spellen via seller-fulfillment van 2 november 2020 tot en met 6 januari 2021. Als je de criteria niet naleeft, kun je bestellingen niet rechtstreeks uitvoeren tijdens de feestdagen.

Alle seller-fulfilled bestellingen worden in aanmerking genomen bij het bepalen van je prestatiecriteria. Bestellingen die gebruikmaken van Fulfillment by Amazon (FBA) zijn niet onderworpen aan de vereisten voor verkoop tijdens de feestdagen.

Prestatiecriteria op basis van seller-fulfilled bestellingen (niet Fulfilled by Amazon)

 • Je eerste verkoop op Amazon moet vóór 1 september 2020 zijn en hoeft niet specifiek voor Speelgoed en spellen te zijn.
 • Je moet ten minste 5 seller-fulfilled bestellingen hebben verwerkt en verzonden vanaf 15 augustus 2020 tot en met 14 oktober 2020.
 • Je percentage annulering vóór fulfillment mag niet hoger zijn dan 1,75% vanaf 15 september 2020 tot en met 14 oktober 2020.
 • Je percentage vertraagde verzendingen mag niet hoger zijn dan 4% vanaf 15 september 2020 tot en met 14 oktober 2020.
 • Het percentage defecte bestellingen mag niet hoger zijn dan 1% vanaf 14 oktober 2020.

Als je prestaties niet aan de criteria voldoen, raden we je aan om nu corrigerende maatregelen te nemen om tijdens de feestdagen Speelgoed en spellen via seller-fulfillment te kunnen verkopen. We hebben de volgende suggesties toegevoegd om in aanmerking te blijven komen of je prestaties te verbeteren.

 • Houd je klantstatistieken bij en neem indien nodig corrigerende maatregelen.
 • Controleer regelmatig je bestellingen in het gedeelte Bestellingen beheren van je account.
 • Verminder annuleringen van bestellingen; toon alleen voorraad die te koop staat en die beschikbaar is voor verzending.
 • Werk je accountstatus bij wanneer je niet beschikbaar bent om bestellingen uit te voeren (bijvoorbeeld als je op vakantie gaat).
 • Verzend bestellingen en bevestig de verzending tijdig.
 • Zorg ervoor dat je verkopersbeleid up-to-date is.
 • Als je met externe drop-shippers werkt, bekrachtig dan hun SLA-verplichtingen voor het verstrekken van een snelle verzendbevestiging.
 • Andere manieren om je prestaties te verbeteren.

Veelgestelde vragen:

Als ik in één land aan de criteria voldoet, word ik dan goedgekeurd voor alle landen waar ik verkoop?

De geschiktheid om tijdens de feestdagen Speelgoed en spellen te verkopen wordt voor elk land afzonderlijk bepaald. Als je in meerdere landen verkoopt, worden je prestatiestatistieken voor elk land geëvalueerd.

Waar vind ik mijn prestatiestatistieken in Seller Central?

Je kunt je recente klantstatistieken vinden in het gedeelte Prestaties van je verkopersaccount en je kunt je prestatierapport gebruiken om je klantstatistieken voor de opgegeven tijdsperioden te bekijken (met behulp van de filters Bestellingen tonen tussen: en Fulfilled By).

Raadpleeg Je accountstatus controleren voor meer informatie.

Heeft dit invloed op mijn Fulfilled by Amazon-bestellingen?

Nee, bestellingen die gebruikmaken van Fulfillment by Amazon (FBA) zijn niet onderworpen aan de vereisten voor verkoop tijdens de feestdagen. Ga naar Fulfillment by Amazon als je meer informatie wilt over hoe je je kunt aanmelden.

Waarom tellen mijn FBA-bestellingen niet mee voor mijn prestatiecriteria?

Het doel van de vereisten voor verkoop tijdens de feestdagen is om ervoor te zorgen dat klanten een positieve winkelervaring hebben op Amazon tijdens een periode waarin veel vraag is, zelfs als Amazon de bestelling niet uitvoert. De criteria worden gebruikt om te bevestigen dat verkopers actief zijn en beschikken over de prestatiegegevens om de belofte van Amazon aan de klant na te komen via seller-fulfillment.

Wanneer ontvang ik bericht of ik in aanmerking kom om Speelgoed en spellen te verkopen via seller-fulfillment tijdens de feestdagen van 2020?

We sturen in de week voorafgaand aan 2 november een bericht naar alle actieve verkopers in Speelgoed en spellen over hun geschiktheid om te verkopen tijdens de feestdagen in de categorieën Speelgoed en spellen.

Tellen mijn seller-fulfilled bestellingen in de categorieën die geen betrekking hebben op Speelgoed en spellen mee voor mijn prestatiecriteria?

Ja, elke seller-fulfilled bestelling op Amazon gedurende de opgegeven datums telt mee voor je prestatiecriteria.

Als ik in 2019 ben goedgekeurd om Speelgoed en spellen te verkopen via seller-fulfillment, moet ik dan nog steeds voldoen aan de prestatiecriteria om Speelgoed en spellen te verkopen via seller-fulfillment tijdens de feestdagen van 2020?

Ja, de geschiktheid van een verkoper wordt elk jaar opnieuw geëvalueerd.

Als ik niet in aanmerking kom, wat gebeurt er dan met mijn bestaande productvermeldingen in Speelgoed en spellen?

Bestaande productvermeldingen in Speelgoed en spellen worden gedeactiveerd voor verkopers die niet in aanmerking komen om te verkopen tijdens de feestdagen. Zodra de vereiste is verwijderd, moet je inactieve ASIN-codes opnieuw vermelden.

Als ik niet in aanmerking kom, hoelang mag ik dan geen Speelgoed en spellen verkopen via seller-fulfillment?

De vereisten voor verkoop tijdens de feestdagen zijn van kracht van 2 november 2020 tot en met 6 januari 2021. Als je niet in aanmerking komt, moet je inactieve ASIN-codes vanaf 6 januari 2021 opnieuw vermelden.

Hoe kan ik na 6 januari 2021 mijn seller-fulfilled productvermeldingen in Speelgoed en spellen opnieuw vermelden?

Als je je productvermeldingen een voor een opnieuw wilt vermelden, kun je je inactieve productvermeldingen bekijken in het gedeelte Voorraad beheren van je account. Je moet de verkoopprijs en de beschikbare hoeveelheid bijwerken en je wijzigingen opslaan.

Professionele verkopers kunnen seller-fulfilled productvermeldingen in bulk bijwerken met behulp van een voorraadsjabloon. Werk de verkoopprijs en de hoeveelheid voorraad bij en upload deze via het gedeelte Voorraad beheren van je verkopersaccount.

Je moet de gegevens voor je productvermeldingen in Speelgoed en spellen bijwerken zoals hierboven beschreven en tot 24 uur wachten voordat je productvermeldingen worden weergegeven.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates