Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Beleid en richtlijnen voor producten voor volwassenen

Als je producten voor volwassenen op een van de EU-stores (VK, DE, FR, ES, IT, NL en SE) wilt vermelden, moet je de onderstaande richtlijnen volgen.

Belangrijk: We veranderen het beleid voor hoe wandvibrators en kegel-/ben wa-ballen worden geclassificeerd. Vandaag worden deze producten als producten alleen voor volwassenen geclassificeerd als aan bepaalde criteria is voldaan, zoals op de productpagina's die dit product identificeren voor seksueel gebruik. Vanaf 17 januari 2022 worden deze twee categorieën echter automatisch geclassificeerd als producten voor volwassenen, ongeacht de gegevens op de productpagina's.

Producten die onder het beleid vallen: Elk product dat vanwege zijn aard, afbeelding, titel of beschrijving lijkt te zijn ontworpen voor gebruik bij seksuele of volwassen activiteiten. Producten in deze categorie zijn onder meer, maar niet beperkt tot:

Productcategorie Voorbeelden van producten
Veiligere seks Condooms, glijmiddelen, zaaddodende pasta's en klysma's
Speeltjes en spellen voor volwassenen Sekspoppen of mannequins, dildo's, vibrators, seksuele stimulators, spellen van seksuele aard, penispompen, masturbators voor mannen, buttplugs, anale kralen en kegelballen
Bondage-uitrusting en -accessoires Tepelklemmen, kuisheidsgordels, mondknevels, muilkorven, peddels, zwepen, kietelaars, tepeljuwelen, genitale sieraden, penisringen, bondagekleding en sieraden zoals halsbanden, handboeien
Fetisj-kleding Kleding of accessoires die bedoeld zijn om seksueel uit te dagen, kruisloos ondergoed, doorzichtige kleding die borsten of genitaliën laat zien, latex bodysuits en soortgelijke kleding
Sensuele lekkernijen Eetbaar ondergoed, erotische massageoliën, erotische badolie en massagekaarsen
Seksmeubels Schommels, ondersteuningen en kussens
Seksuele versterkers Genitale sensibilisatoren, genitale zuigapparaten, penispompen, seksuele prestatieverhogende pillen, tepel- en anale stimulatoren
Curiositeiten Nieuwe items voor volwassenen in de vorm van genitaliën, waaronder speeltjes, verzamelobjecten, zepen, sleutelhangers, feestartikelen of etenswaren

Notitie: Wanneer je de onderstaande richtlijnen niet naleeft, kunnen je verkoopprivileges worden beëindigd.
Notitie: Het is verboden om realistische/levensechte sekspoppen en lichaamsdelen te vermelden en te verkopen (zoals masturbators met een mond die ook andere gelaatstrekken zoals een neus bevatten, hoofden voor sekspoppen en sekspoppen in de vorm van het onderlichaam met benen/voeten, romp of enig ander levensecht lichaamsdeel inclusief billen of heupen). Opblaasbare poppen die niet worden geadverteerd met afbeeldingen van realistisch uitziende sekspoppen zijn toegestaan.

Ga voor meer informatie over welke producten wel en niet mogen worden vermeld en verkocht op Amazon naar de Stijlgids

Alle productvermeldingen voor volwassenen moeten voldoen aan de volgende vereisten:

 1. Algemeen:
  • Alleen in nieuwstaat: Alle producten voor Seks en sensualiteit mogen uitsluitend in NIEUWSTAAT verkeren.
  • Houdbaarheid: Houdbaarheidsdatums moeten duidelijk zichtbaar zijn aangebracht op de betreffende producten.
 2. Aanstootgevende inhoud is verboden:
  • Taal:
   • Geen grove, beledigende, obscene of aanstootgevende taal.
   • Geen termen die worden geassocieerd met minderjarigen; bijvoorbeeld jong, kind, meisje, jongen, school, tiener, kinderen of baby.
  • Afbeeldingen (je kunt voorbeelden van afbeeldingen vinden in de Stijlgids voor Seks en sensualiteit.)
   • Uitbuiting van kinderen: Producten die minderjarigen of kinderen jonger dan 18 jaar (of ouder, afhankelijk van lokale bepalingen) op een seksueel suggestieve manier weergeven.
   • Geen producten op modellen: Producten mogen niet op een model worden getoond, en personen of delen van het menselijk lichaam (inclusief handen) mogen niet op de afbeelding worden getoond. Als het product zelf een opblaasbare pop is, mag deze op foto's worden getoond. Dit geldt ook voor afbeeldingen op productfoto's. Ondergoed mag op een model worden weergegeven, maar niet op de hoofdafbeelding. Menselijke naaktheid (bijvoorbeeld tepels) is niet toegestaan.
   • Geen interactie met het product, ook met of door mensen, met andere producten of met symboolafbeeldingen, op een van de afbeeldingen; dit geldt ook voor de afbeeldingen op de productverpakking. Het is ook niet toegestaan om het product door te prikken, eraan te trekken of erin te knijpen.
   • Geen tekst, logo, afbeelding of watermerk is toegestaan op de hoofdafbeelding tenzij het deel uitmaakt van het productontwerp en op het daadwerkelijke product wordt afgedrukt.
   • Geen meerdere weergaven van hetzelfde product op de hoofdafbeelding. Geen detail- of inzetshots zijn toegestaan.
   • De achtergrond van de hoofdafbeelding moet wit zijn.
   • Het product moet ten minste 65% van het frame op de hoofdafbeelding beslaan (horizontale of verticale producten moeten zich uitstrekken tot 65% op de begrenzingsdimensie).
   • Geen wazige afbeeldingen, afbeeldingen met uitvergrote pixels of met gekartelde randen. De afbeelding mag niet vanaf de rand worden bijgesneden.
   • Producten moeten op alle productafbeeldingen in een neutrale positie worden weergegeven. Dit geldt ook voor afbeeldingen op de verpakking van het product — geen seksueel suggestieve pose of expressie van producten, inclusief de verpakking van het product. Het is ook niet toegestaan om suggestieve achtergronden (een bed, bank enz.) en kleding die geschikt lijkt voor kinderen of tieners te gebruiken. Bovendien is frontale naaktheid niet toegestaan; het product moet onder een lichte hoek worden afgebeeld.
  • Zoektermen:
   • Geen termen die niet gerelateerd zijn aan het product of zelfs de productgroep. Bijvoorbeeld: buitengrill.
   • Geen termen die geassocieerd worden met minderjarigen. Bijvoorbeeld, jong, kind, meisje, jongen, school, tiener, kinderen en baby.
   • Geen grove, beledigende, obscene of aanstootgevende taal.
  • Productvideo's:
   • De richtlijnen voor afbeeldingen gelden ook voor productvideo's.
   • Grafische of andere abstracte illustraties die in overeenstemming zijn met deze richtlijnen voor afbeeldingen, zijn toegestaan om het product en het gebruik ervan uit te leggen.
   • Alle visuele of mondelinge verklaringen moeten productgerelateerd zijn.
   • Acteurs mogen het product mondeling uitleggen in niet-obscene en niet-aanstootgevende taal. Acteurs mogen het gebruik van het product niet naspelen of uitvoeren.
 3. Categorisatie:
  • Producten moeten worden vermeld in Gezondheid en persoonlijke verzorging.
  • Kenmerk feed_product_type moet worden ingesteld op Seks en sensualiteit voor producten voor volwassenen, behalve bij condooms en glijmiddelen. Voor condooms en glijmiddelen moet het feed_product_type worden ingesteld op Gezondheid, diversen.
 4. Verzending van producten:
  • Je dient alle toepasselijke wetten of verzendbeperkingen voor materiaal voor volwassenen te volgen.
  • Producten moeten veilig bij de klant aankomen.
  • Condooms moeten worden verzonden in een kartonnen doos en mogen niet worden verzonden in papieren enveloppen of soortgelijke losse verpakkingen.

Ga voor de volledige richtlijnen, inclusief voorbeeldafbeeldingen, naar Sjablonen voor het voorraadbestand.

Lees de richtlijnen zorgvuldig door en pas je producten zo nodig aan.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates