Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Percentage te late verzendingen

Het percentage vertraagde verzendingen vertegenwoordigt bestellingen waarvan de verzending is bevestigd na de verwachte verzenddatum als percentage van het totaal aantal bestellingen over een periode van zowel 10 als 30 dagen. Percentage te late verzendingen is alleen van toepassing op seller-fulfilled bestellingen.

Het is belangrijk om de verzending van bestellingen op de verwachte verzenddatum te bevestigen, zodat klanten de status van hun verzonden bestellingen online kunnen zien. Bestellingen waarvan de verzending te laat wordt bevestigd kunnen een negatieve impact hebben op de klantervaring en leiden tot meer claims, negatieve feedback en/of klantcontacten.

Notitie: Bij de verwachte verzenddatum wordt rekening gehouden met nationale feestdagen.

Ons beleid is dat verkopers een percentage vertraagde verzendingen van minder dan 4% moeten handhaven om op Amazon te kunnen verkopen. Een percentage vertraagde verzendingen van meer dan 4% kan leiden tot de deactivering van het account.

Je kunt als volgt je percentage vertraagde verzendingen bekijken en je Overzicht Percentage vertraagde verzendingen downloaden:

  1. Ga naar de pagina Accountstatus.
  2. Klik in het gedeelte Verzendprestaties op Gegevens bekijken.
  3. Selecteer het tabblad Percentage vertraagde verzendingen. Scrol naar beneden en klik op de knop Overzicht downloaden.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates