Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Percentage vertraagde verzendingen

Het percentage vertraagde verzendingen (Late Shipment Rate, ofwel LSR) vertegenwoordigt bestellingen waarvan de is bevestigd na de verwachte verzenddatum als percentage van het totaal aantal bestellingen over een periode van zowel 10 als 30 dagen. LSR is alleen van toepassing op door de verkoper verzonden bestellingen.

Het is belangrijk om de verzending van bestellingen op de verwachte verzenddatum te bevestigen, zodat klanten de status van hun verzonden bestellingen online kunnen zien. Bestellingen waarvan de te laat wordt bevestigd, kunnen een negatieve invloed hebben op de klantervaring en leiden tot meer -claims en negatieve feedback klantcontacten.

Notitie: Bij de verwachte verzenddatum wordt rekening gehouden met nationale feestdagen.

Ons beleid is dat verkopers een percentage vertraagde verzendingen van minder dan 4% moeten handhaven om op Amazon te mogen verkopen. Als het percentage vertraagde verzendingen boven 4% is, kan dit resulteren in deactivering van de mogelijkheid om te verkopen.

Ga als volgt te werk om je LSR te bekijken en je LSR-overzicht te downloaden:

  1. Ga naar de pagina Accountstatus.
  2. Selecteer het tabblad Percentage vertraagde verzendingen. Scrol naar beneden en klik op de knop Overzicht downloaden.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates