Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Bezorging van kleine pakketten bij Amazon

Belangrijk: Het niet naleven van de FBA-vereisten voor productvoorbereiding, veiligheidseisen en productbeperkingen kan resulteren in de weigering van voorraad bij het Amazon fulfillment center, afvoering of retourzending van voorraad, blokkering van toekomstige verzendingen naar het fulfillment center, of kosten die in rekening worden gebracht voor de voorbereiding of niet-naleving in het fulfillment center. Deel deze vereisten met je transportdienst of leverancier om ervoor te zorgen dat ze deze vereisten volledig begrijpen en naleven.

De volgende vereisten zijn van toepassing op alle bezorgingen van kleine pakketten die naar Amazon fulfillment centers worden verzonden.

Voorbereiding van dozen

 • Alle dozen voor bezorging van kleine pakketten moeten van een verzendingsetiket zijn voorzien.
 • Vermeld geen berichten op verzendingsetiketten of andere etiketten die op dozen zijn geplakt.
 • De doos mag aan geen enkele zijde groter zijn dan 63,5 cm, tenzij de afmetingen van een enkele verzendbare eenheid groter zijn dan 63,5 cm.
 • Elke doos mag niet meer dan 23 kg wegen, tenzij het één extra groot item bevat dat meer dan 23 kg weegt. Dozen met een gewicht van meer dan 15 kg moeten worden gemarkeerd met 'Heavy Package' (zichtbaar vanaf de bovenkant en zijkanten van elke zware verzending). De inhoud van dozen met een gewicht van meer dan 23 kg moet worden verdeeld in kleinere transporthoeveelheden.
 • Verzendingsetiketten moeten zo zijn aangebracht dat ze goed zichtbaar zijn, dus boven op de doos of aan de zijkant. De voorkeurslocatie is aan de zijkant.
 • Print de volledige set etiketten. Omdat elk etiket uniek is, mag je geen etiketten kopiëren, hergebruiken of wijzigen voor gebruik op extra dozen.
 • Verzendingsetiketten mogen niet op de naad van de doos worden aangebracht, omdat ze dan kunnen beschadigd worden bij het openen van de doos en de streepjescode daardoor niet meer kan worden gescand.
 • Breng verzendingsetiketten indien mogelijk op minstens 3 cm/1,25 inch van de rand van de doos aan en doe dit zodanig dat de tape die wordt gebruikt om de doos te verzegelen de streepjescode of andere belangrijke informatie niet bedekt.

Richtlijnen voor transportdiensten

 • Alleen professionele transportdiensten mogen bezorgafspraken maken met Amazon fulfillment centers. Amazon staat geen bezorgingen door particulieren toe.
 • Transportdiensten moeten zich aan onze bezorgingsvereisten en veiligheidsnormen houden.
 • Alle transportdiensten moeten bewijs leveren dat goederen zijn overgedragen aan het aangewezen Amazon fulfillment center. Het bewijs is een tijdstempel voor het afleveren van de goederen bij Amazon en de handtekening of naam van een Amazon-medewerker.
Belangrijk: Houd er rekening mee dat je verzendingen voor de Duitse marketplace die zijn toegewezen aan het fulfillment center in Polen of Tsjechië en die geen gebruikmaken van het verzendpartnerprogramma met DHL, worden doorgestuurd naar logistieke dienstverleners. De adressen worden automatisch gegenereerd tijdens het maken van de verzending via Seller Central op je verzendingsetiket.

Het adres is voor fulfillment center WRO5 Finsterwalder-hub in Halle / Saale:

Finsterwalder Transport und Logistik GmbH
Schieferstraße 16 
06126 Halle/Saale 

Om een afspraak in te plannen voor een verzending van kleine pakketten met Finsterwalder, moet je transportdienst een afspraak boeken bij Finsterwalder Booking om wachttijden te voorkomen.

Het adres voor het fulfillment center in Polen en Tsjechië is Amm-hub in Nürnberg:

Amm GmbH & Co KG Spedition
Hamburger Str. 99
90451 Nürnberg 

Als je een afspraak wilt plannen voor een verzending van kleine pakketten met Amm-hub in Nürnberg, moet je transportdienst een e-mail sturen naar amazon-fba@amm-spedition.de en een tijdslot reserveren om wachttijd te voorkomen.

Voorkeurstransportdiensten voor kleine pakketten

Alleen professionele koeriers kunnen een bezorgafspraak bij een Amazon-distributiecentrum boeken. We raden je ten zeerste aan een van de onderstaande voorkeurstransportdiensten te gebruiken. Deze transportdiensten bezorgen op regelmatige, vooraf afgesproken tijden.

Hieronder vind je een lijst met transportdiensten die je kunt gebruiken voor de bezorging van kleine pakketten bij Amazon fulfillment centers in jouw land.

Transportdienst Milton Keynes Dunfermline Gourock Peterborough Swansea Doncaster Rugeley Hemel Hempstead LTN2 Peterborough UNO-EUKA Coalville BHX2 Dunstable LTN4 Manchester MAN1 Daventry XUKD
LTN1 EDI4 GLA1 EUK5 CWL1 LBA1 BHX1
Parceline/DPD Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
DHL Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Business Post/UK Mail Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
TNT Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
ParcelForce Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
FedEx Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
UPS Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
City Link Ja

'JA' betekent dat er al vaste afspraken zijn op de corresponderende locatie.

Amazon-partnerverzendingen

We hebben ook het Amazon-programma voor partnerverzendingen voor bezorging van kleine pakketten tegen gereduceerde tarieven.

Transportdiensten die deze service verlenen:

UPS in Frankrijk, Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

DHL in Duitsland.

Als je een van de verzendpartners van Amazon gebruikt, moet je de afmetingen van je dozen voor bezorging van kleine pakketten invoeren. Deze afmetingen worden gebruikt om het dimensionale gewicht te berekenen. Dit gewicht kan vervolgens weer worden gebruikt om de kosten te bepalen indien het dimensionale gewicht hoger is dan het werkelijke gewicht.

Gerelateerde hulp:

Controleer de Vereisten voor verzending en routering voor de gewichts-, afmetings- en verzendvereisten die van toepassing zijn op alle verzendmethoden.

Zie voor grotere verzendingen Verzending van minder dan een vrachtwagenlading of verzending van volledige vrachtwagenlading naar Amazon regelen.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates