Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Bezorging van kleine pakketten bij Amazon

Belangrijk: Het niet naleven van de FBA-vereisten voor productvoorbereiding, veiligheidseisen en productbeperkingen kan resulteren in de weigering van voorraad bij Amazon fulfillment centers, verwijdering of retournering van voorraad, blokkering van toekomstige zendingen naar fulfillment centers, of kosten die in rekening worden gebracht voor de voorbereiding of vanwege niet-naleving. Deel deze vereisten met je transportdienst of leverancier om ervoor te zorgen dat ze deze vereisten volledig begrijpen en naleven.

De volgende vereisten zijn van toepassing op alle bezorgingen van kleine pakketten die naar Amazon fulfillment centers worden verzonden.

Voorbereiding van dozen

 • Alle dozen voor bezorging van kleine pakketten moeten van een verzendingsetiket zijn voorzien.
 • Geef het aantal etiketten aan dat je nodig hebt (één per doos) en print ze met een laserprinter. Gebruik geen inkjetprinter, aangezien streepjescodes onscanbaar kunnen worden wanneer er inktvlekken ontstaan of de inkt uitloopt.
 • Vermeld geen berichten op verzendingsetiketten of andere etiketten die op dozen zijn geplakt.
 • De doos mag aan geen enkele zijde groter zijn dan 63,5 cm, tenzij de afmetingen van een enkele verzendbare eenheid groter zijn dan 63,5 cm.
 • Elke doos mag niet meer dan 23 kg wegen, tenzij deze één extra groot item bevat dat meer dan 23 kg weegt. Dozen met een gewicht van meer dan 15 kg moeten worden gemarkeerd met 'Heavy package' (dit moet zichtbaar zijn vanaf de bovenkant en zijkanten van elke zware verzending). De inhoud van dozen met een gewicht van meer dan 23 kg moet worden verdeeld in kleinere transporthoeveelheden.
 • Plaats op de buitenkant van iedere doos een etiket en zorg ervoor dat de inhoud van de doos overeenkomt met het doosnummer in het verzendplan.
 • Plaats de etiketten zo dat ze goed zichtbaar zijn bij ontvangst in het fulfillment center en plak ze niet over de naad van de doos.
 • Print de volledige set etiketten. Omdat elk etiket uniek is, mag je geen etiketten kopiëren, hergebruiken of wijzigen voor gebruik op extra dozen.
 • Verzendingsetiketten mogen niet op de naad van de doos worden aangebracht, omdat ze dan kunnen beschadigd raken bij het openen van de doos en de streepjescode daardoor niet meer kan worden gescand.
 • Breng verzendingsetiketten indien mogelijk op minstens 3 cm of 1,25 inch van de rand van de doos aan en doe dit zodanig dat de tape die wordt gebruikt om de doos te verzegelen de streepjescode of andere belangrijke informatie niet bedekt.

Richtlijnen voor transportdiensten

 • Alleen professionele transportdiensten mogen bezorgafspraken maken met Amazon fulfillment centers. Amazon staat geen bezorgingen door particulieren toe.
 • Transportdiensten moeten zich aan onze bezorgingsvereisten en veiligheidsnormen houden.
 • Alle transportdiensten moeten bewijs leveren dat goederen zijn overgedragen aan het aangewezen Amazon fulfillment center. Het bewijs is een tijdstempel voor het afleveren van de goederen bij Amazon en de handtekening of naam van een Amazon-medewerker.
Belangrijk: Houd er rekening mee dat je verzendingen naar Duitsland die zijn toegewezen aan fulfillment centers in Polen of Tsjechië en die geen gebruik maken van het verzendpartnerprogramma met DHL, worden doorgestuurd naar logistieke dienstverleners. De adressen worden automatisch gegenereerd tijdens het maken van de verzending in Seller Central op je verzendingsetiket.

Het adres van het WRO5 fulfillment center is de Finsterwalder-hub in Halle/Saale:

Finsterwalder Transport und Logistik GmbH
Schieferstraße 16 
06126 Halle/Saale 

Om een afspraak in te plannen voor een verzending van kleine pakketten met de Finsterwalder-hub, moet je transportdienst een afspraak boeken bij Finsterwalder Booking om wachttijden te voorkomen.

Het adres van het fulfillment center in Polen en Tsjechië is de Amm-hub in Neurenberg:

Amm GmbH & Co KG Spedition
Hamburger Str. 99
90451 Nürnberg 

Als je een afspraak wilt plannen voor een verzending van kleine pakketten met de Amm-hub in Neurenberg, moet je transportdienst een e-mail sturen naar amazon-fba@amm-spedition.de en een tijdslot reserveren om wachttijden te voorkomen.

Amazon-programma voor partnerverzendingen

Met het Amazon-programma voor partnerzendingen biedt Amazon bezorging van kleine pakketten tegen gereduceerde tarieven.

De volgende transportdiensten verlenen deze service:

UPS in Frankrijk, Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Zweden, Polen en Duitsland

DHL in Duitsland

Meer informatie over het Amazon-transportpartnerprogramma.

Als je een verzendpartner van Amazon gebruikt, moet je de afmetingen van je dozen voor bezorging van kleine pakketten invoeren. Deze afmetingen worden gebruikt om het dimensionale gewicht te berekenen. Dit gewicht kan vervolgens weer worden gebruikt om de kosten te bepalen indien het dimensionale gewicht hoger is dan het werkelijke gewicht.

Ga voor meer informatie over gewichten en afmetingen naar Verpakkingsberichten.

Aanvullende informatie:

Ga voor de gewichts-, afmetings- en verzendvereisten die van toepassing zijn op alle verzendmethoden naar de Vereisten voor verzending en routering.

Ga voor grotere verzendingen naar Verzending van minder dan een vrachtwagenlading of verzending van vrachtwagenlading naar Amazon regelen.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates