Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Voorraad uploaden met behulp van de Listing Loader

De Productvermeldingenlader is een sjabloon voor het uploaden van je voorraad op Amazon voor producten die al in de Amazon-catalogus voorkomen. De Listing Loader is vergelijkbaar met de Voorraadlader.

Voor producten die niet in de Amazon-catalogus voorkomen, voeg je de producten eerst toe via Een product toevoegen.

Download de sjabloon Listing Loader

Functies van de Listing Loader

Met de Listing Loader kun je vermeldingskenmerken zonder productkenmerken opgeven, die verplicht zijn bij het uploaden van voorraadbestanden. De Voorraadlader wordt aanbevolen als standaard voor het koppelen en bijwerken, maar je kunt in plaats daarvan de functies van de nieuwe Listing Loader gebruiken.

De Listing Loader biedt de volgende functionaliteit:

 • Met één sjabloon producten koppelen in alle categorieën waarvoor je in aanmerking komt om te verkopen.
 • Een streepjescodescanner gebruiken om handmatige invoer te verminderen.
 • Koppelen op basis van alleen de standaard product-id, waardoor er minder gegevens hoeven te worden opgegeven voor de vermelding op Amazon.
 • Rechtstreeks vanuit Excel naar Amazon uploaden, waardoor je tijd bespaart.

In aanmerking komende categorieën

Je kunt de Listing Loader gebruiken om productvermeldingen in de ondersteunde categorieën te maken of bij te werken. Hieronder vind je een lijst met ondersteunde categorieën. Mogelijk kom je niet in aanmerking om in bepaalde categorieën te verkopen.*


 • Kleding*
 • Baby
 • Elektronica
 • Gezondheid en persoonlijke verzorging*
 • Huis, tuin en keuken*
 • Outdoor living*
 • Software
 • Sportartikelen*
 • Gereedschap
 • Speelgoed
 • Videogames
 • Horloges
Belangrijk: We hebben deze categorieën ingeschakeld voor variaties. Gebruik geen ASIN's als product-id voor categorieën waarvoor variaties zijn ingeschakeld.

Voor algemene productovereenkomsten in alle productcategorieën kun je de Listing Loader of de Voorraadlader gebruiken. Met de Listing Loader kunnen verkopers informatie invoeren voor niet-BMVD-producten, met optionele velden zoals sale-start-date en is-gift-wrap-available. De Listing Loader heeft geen velden voor verkopers om de instellingen voor het verzenden van BMVD-producten in te voeren.

We raden de Voorraadlader aan als je voorraad BMVD-producten omvat. In gevallen waarin meerdere overeenkomsten worden gevonden voor een product, kan de Listing Loader je helpen dit probleem gemakkelijker op te lossen.

Systeemvereisten

Als je gebruik wilt maken van geavanceerde functionaliteit in de Listing Loader , moet je een Microsoft Windows-pc-platform gebruiken met Microsoft Excel 2002 of een nieuwere Excel-versie. We ondersteunen momenteel geen Mac-computers.

Voor de macro's voor bulk opzoeken, product opzoeken en uploaden in de sjabloon Listing Loader is autorisatie vereist via Amazon Marketplace Web Service (Amazon MWS).

Je kunt vanuit de sjabloon Listing Loader zelf je aanmeldgegevens voor autorisatie ophalen en importeren. Als je op een van de macro's waarvoor autorisatie is vereist klikt, word je door het proces geleid. Je wordt ook gevraagd om een beveiligingswachtwoord te maken voor het gebruik van de macro's van de Listing Loader.

Als je je referenties al eerder hebt opgehaald, maar ze opnieuw wilt importeren, klik je op de macro voor referenties boven aan de sjabloon en klik je vervolgens op 'Ik ben mijn MWS-referenties vergeten of wil deze verkrijgen'.

Je kunt je inloggegevens ook ophalen als de sjabloon van de Listing Loader niet geopend is. Vul hiertoe het Amazon MWS-registratieformulier in.


 1. Selecteer op de eerste pagina 'Ik wil toegang tot mijn eigen Amazon-verkopersaccount met MWS' en klik vervolgens op Volgende.
 2. Lees op de volgende pagina de Amazon MWS-licentieovereenkomst, vink het vakje aan om te bevestigen dat je de overeenkomst hebt gelezen en met de voorwaarden akkoord gaat, en klik op Volgende.
 3. Kopieer je referenties van de pagina die wordt weergegeven en sla ze op voor later gebruik.

Producten niet gevonden

Er zijn drie scenario's waarin producten worden toegevoegd aan het blad Producten niet gevonden:

De Listing Loader biedt voor sommige categorieën, zoals Media, geen ondersteuning. De lijst met ondersteunde categorieën staat hierboven vermeld. Als je een product vermeldt in een categorie die niet door de Listing Loader wordt ondersteund, wordt het item in combinatie met een EAN of UPC op het blad Producten niet gevonden geplaatst. Je moet andere hulpmiddelen gebruiken, zoals de sjablonen voor voorraadbestanden of Een product toevoegen, om productvermeldingen te kunnen toevoegen of bijwerken.

Het is ook mogelijk dat voor een product dat al in de catalogus van Amazon staat, geen UPC of EAN is gekoppeld. In dergelijke gevallen wordt met Product zoeken je productvermelding op het blad Producten niet gevonden geplaatst. Als je een productvermelding voor een dergelijk product wilt maken, moet je de bijbehorende ASIN gebruiken als product-id en het product-id-type instellen op 'ASIN'.

Als het product echter niet in de catalogus van Amazon staat, moet je het product eerst maken met Een product toevoegen.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates