Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

De verkoop van een product stoppen

Als je een product niet meer verkoopt, kun je het inactief maken door de productvermelding te sluiten of permanent te verwijderen uit je Seller Central-account.

Productvermelding sluiten

Zoek op de pagina Voorraad beheren je productvermelding, klik op het vervolgkeuzemenu Bewerken aan de rechterkant en selecteer Productvermelding sluiten. Hiermee wordt de status van de productvermelding gewijzigd in Inactief.

Je kunt meerdere productvermeldingen tegelijkertijd sluiten door het vakje links van elke productvermelding aan te vinken. Selecteer vervolgens Productvermelding sluiten in het vervolgkeuzemenu Actie boven aan de pagina.

Wanneer je een productvermelding sluit, is je product niet langer beschikbaar voor verkoop op Amazon, maar behoud je je verkoopgeschiedenis. Je kunt het product op elk gewenst moment opnieuw aanbieden.

Product en productvermelding verwijderen

Zoek op de pagina Voorraad beheren je productvermelding, klik op het vervolgkeuzemenu Bewerken aan de rechterkant en selecteer Product en productvermelding verwijderen.

Je kunt meerdere productvermeldingen tegelijkertijd verwijderen door het vakje links van elke productvermelding aan te vinken. Selecteer daarna Product en productvermelding verwijderen in het vervolgkeuzemenu Actie boven aan de pagina.

Belangrijk: Het verwijderen van een productvermelding is permanent. Als je de productvermelding opnieuw wilt aanbieden, moet je 24 uur wachten voordat je deze kunt toevoegen.
Notes:
  • Zie Voorraad beheren - Een productvermelding sluiten om een inactief product opnieuw aan te bieden.
  • Wanneer je een nieuwe productvermelding maakt met meerdere condities, kopieer je alle productinformatie die al is vermeld en gebruik je deze opnieuw. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe productvermelding de meest recente informatie heeft.
  • Als je de productinformatie voor een bestaande productvermelding bewerkt, wordt de bewerkte informatie niet naar een andere productvermelding gekopieerd.
  • Er is geen garantie dat de productinformatie die je voor elke SKU hebt bewerkt altijd op de Amazon-website wordt weergegeven, omdat een productpagina op ASIN-niveau is geclassificeerd. Elke SKU blijft echter afzonderlijk als individuele productvermelding.
  • Voordat je een productvermelding met belangrijke productinformatie verwijdert, moet je ervoor zorgen dat deze informatie op je resterende productvermeldingen staat. Productpagina's die belangrijke productinformatie missen, worden mogelijk niet op de website weergegeven.
  • Je moet feeds gebruiken als je meerdere productvermeldingen wilt maken voor producten die deel uitmaken van een variatie, een collectie of een weergaveset.
Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates