Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Verzendservices kopen via Seller Central

Je kunt verzendservices en gerelateerde services kopen en verzendetiketten kopen en printen met behulp van Verzending kopen in Seller Central. Als je informatie nodig hebt over retouretiketten in plaats van verzendetiketten, raadpleeg je Retourzendingen beheren.

De volgende browsers worden ondersteund en zijn vereist om verzendetiketten succesvol af te drukken via Verzending kopen:

 • Chrome (nieuwste versie)
 • Firefox (ESR 38 en later)
 • Internet Explorer 11, laatste versie
 • Safari (nieuwste versie 5.1, 6 en 7 vanaf mei 2014)

Verzending kopen

Op de pagina Bestellingen beheren kun je verzending kopen via de lijstweergave of via de bestelgegevens.

Ga vanuit je verkopersaccount naar Bestellingen > Bestellingen beheren en klik vervolgens op de knop Verzending kopen voor de bestelling die je wilt verzenden. Je kunt ook de knop Verzending kopen openen op de pagina Bestelgegevens door op het bestelnummer te klikken.


 1. In de eerste kolom worden de verzendoptie van de klant, het verzendadres en de gekochte items in dit pakketgeverifieerd. Deze informatie wordt automatisch ingevuld wanneer de koper een item koopt. Als je internationaal verzendt, moet je gewichten en beschrijvingen van elk item in deze kolom invoeren door op de link onder elk item te klikken.
 2. In de tweede kolom worden de Verzendlocatie, Verzenddatum, Verpakkingsafmetingen en Gewichtbeschreven. Gebruik de pakketafmetingen van de buitenste verzendcontainer en weeg het pakket met alle meegeleverde verpakkingsmaterialen. Wanneer je een item voor de eerste keer verzendt, slaan we de pakketgrootte en -gewicht op. De volgende keer dat je het item verzendt, worden de grootte en het gewicht automatisch ingevuld.
  Notitie: Soms koppelen onze systemen een hoger gewicht aan een product dan het gewicht dat je voor dat product opgeeft. Als dit gebeurt, zie je een waarschuwing over het gewicht dat je voor een pakket hebt ingevoerd. Controleer of het gewicht dat je hebt ingevoerd correct is voordat je verdergaat. Meer informatie over het indienen van correcties voor productinformatie, zie Er is een fout op de productpagina. Hoe kan ik dit corrigeren?
 3. Selecteer in de derde kolom een verzendservice, eventuele optionele services en de afdrukstand van het etiket (indien aangeboden). Als je je voorkeuren voor Verzending kopen vooraf hebt geconfigureerd, worden je verzendservices en optionele services automatisch geselecteerd op basis van de beschikbare services, je voorkeuren en de laagste beschikbare kosten. Als de verzendservice die je hebt gekozen de optie biedt om de afdrukstand van het etiket te wijzigen, kun je deze onder aan de derde kolom wijzigen. Deze instelling wordt automatisch opgeslagen en vooraf ingevuld voor verzendservices die deze optie aanbieden. Je kunt je voorkeuren voor verzending kopen invoeren of bijwerken door op de link onder aan de pagina Verzending kopen te klikken.
  Notitie: Als je alle beschikbare verzendservices wilt bekijken, klik je op de pagina Verzending kopen op de link Alle opties bekijken. De opties verschillen afhankelijk van de transportdienst.
 4. In de vierde kolom worden de bezorgdatum, de totale bezorgkostenen eventuele verzendservicevereisten geverifieerd. Klik op de link Gegevens bekijken om gedetailleerde kosten te bekijken. Wanneer je klaar bent om het verzendetiket te kopen, klik dan op Verzending kopen.

Pakketten met meerdere onderdelen

Verzending kopen biedt geen ondersteuning voor het gebruik van verschillende pakketten voor afzonderlijke onderdelen van één product. Het is niet mogelijk om voor afzonderlijke onderdelen of exemplaren van één productvermelding afzonderlijke verzending met verschillende etiketten en trackingnummers te kopen.

Om verzending te kopen voor afzonderlijke producten in één bestelling (afzonderlijke regelitems, niet meerdere onderdelen van één product), koop je bezorging voor het eerste item door het aantal van elk item in het pakket op te nemen en keer je vervolgens terug naar de pagina Bestelgegevens om verzending voor het volgende item te kopen. Je kunt dit proces voor andere items herhalen als dat nodig is.

Zie Verzending kopen voor meer informatie over Verzending kopen.

Zie Retourzendingen beherenvoor meer informatie over retouretiketten in plaats van verzendetiketten.

Etiketten printen

Wanneer je op Verzending kopenklikt, ga je naar de pagina Aangeschafte en bevestigde verzending . Klik op Etiket printen om je gekochte verzendetiket af te drukken. Als je een fout maakt of hetzelfde etiket opnieuw wilt printen, raadpleeg je Verzendetiket opnieuw printen.

Nadat je een verzendetiket hebt gekocht, stuurt de transportdienst je een e-mail met een factuur voor de aankoop. Onderbetaling van etiketten moet tussen jou en de transportdienst worden afgewikkeld.

Notitie: Alle bezorgadressen worden bevestigd door de transportdienst. Als er geen bezorgadres bestaat in de database van je geselecteerde transportdienst, verschijnt er een bericht waarin wordt uitgelegd dat de transportdienst deze bestelling niet kan uitvoeren. Als het adres niet door de transportdienst kan worden bevestigd, kun je geen verzendservices kopen voor de bestelling via je verkopersaccount.
Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates