Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Weergave betalingstransacties

Op de pagina Transacties bekijken wordt een overzichtsweergave weergegeven van de transacties die sinds de laatste afwikkelingsdatum in het account hebben plaatsgevonden tot het einde van de voorgaande dag. Een transactie kan een in rekening gebracht bedrag of ontvangen tegoed zijn dat door Amazon is geïnitieerd, een bestelling, een terugbetaling of een aanpassing. Bekijk het overzicht Weergave betalingstransacties.

Deze pagina toont een overzichtsweergave van de transacties die in het account hebben plaatsgevonden sinds de laatste afwikkelingsdatum tot het einde van de voorgaande dag. Een transactie kan een in rekening gebracht bedrag of ontvangen tegoed zijn dat door Amazon is geïnitieerd, een bestelling, een terugbetaling of een aanpassing.

Je kunt de transactieweergave verder aanpassen door de resultaten te filteren of door te zoeken naar transacties die aan je criteria voldoen.

Weergave filteren op: Gebruik dit vervolgkeuzemenu om de lijst met transacties aan te passen door een type transactie en een specifieke periode op te geven.

Je kunt filteren op het volgende:

 • Alle transactiesoorten: Dit toont alle transacties, ongeacht het type.
 • Betaling van de bestelling: Dit toont alleen transacties die verband houden met de betaling van bestellingen.
 • Terugbetaling: Dit toont alleen transacties die verband houden met terugbetalingen.
 • Terugbetaling terugvordering: Dit toont alleen transacties die verband houden met terugvorderingen. Terugvorderingen zijn in rekening gebrachte kosten of kredietpunten die specifiek verband houden met creditcardclaims. Als een koper bijvoorbeeld zijn creditcardmaatschappij belt en meldt dat de in rekening gebrachte kosten voor de aankoop bij de verkoper onterecht zijn, wordt de corresponderende transactie hier vermeld als een terugvordering.
 • Terugbetaling A-tot-Z-garantie: Dit toont alle transactiekosten of kredietpunten die verband houden met A-tot-Z-garantieclaims die door de koper zijn geïnitieerd.
 • Servicekosten: Andere kosten, zoals opslagkosten voor FBA-voorraad of kosten voor binnenkomend transport.
 • Verzendservice: Verzendkosten die zijn aangeschaft via je verkopersaccount.
 • Andere: Dit toont overige kosten waaronder abonnementen, andere kosten gerelateerd aan service en ontvangen tegoeden of in rekening gebrachte kosten die door Amazon zijn geïnitieerd.
 • Selecteer een periode: Gebruik deze functie om een datumbereik voor de lijst met transacties op te geven.
 • Afschriftperiode: Selecteer alle transacties in een schikkingsperiode.
 • Afgelopen aantal dagen: Selecteer een vastgesteld aantal dagen transacties
 • Aangepast datumbereik: Selecteer je eigen periode.

Nadat je een optie hebt geselecteerd, klik je op Bijwerken om de resultaten te bekijken.

Zoeken naar transactie: Hiermee kun je naar een bestelling zoeken aan de hand van het bestelnummer.

Gebruik de knop Downloaden om bestel- en betaalgegevens van de pagina Transacties te downloaden, waaronder productvermeldingen en regelitems die niet rechtstreeks op de pagina worden weergegeven. Meer informatie over Betaaloverzichten downloaden

Inhoudsopgave

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates