Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Producten verzenden naar Amazon

Je kunt je FBA-producten online beheren met behulp van tools waarmee je je voorraad bijna in realtime kunt beheren.

Identificeer de productvermeldingen (SKU-codes) waarvan je wilt dat Amazon de fulfillment op zich neemt. Op de pagina Voorraad beheren vind je vermeldingen die je zelf uitgeeft in de weergave Volledige voorraad. Je vindt productvermeldingen die Amazon verzendt in zowel de weergave Volledige voorraad als de weergave Amazon Fulfills-voorraad.

Je kunt vanuit beide secties een zending maken met behulp van de onderstaande instructies.

Je kunt je voorraad naar Amazon fulfillment centers versturen door een verzendplan te maken, je producten te verpakken en je voorraad te verzenden naar de door Amazon aangewezen fulfillment centers met behulp van de transportdienst van jouw keuze.

Ga naar Vereisten voor verzending en routering om te ontdekken hoe je een veilige en tijdige bezorging bij onze fulfillment centers kunt garanderen.

Notitie: We hebben nog niet alle FBA-functies gelanceerd in Nederland. Schakel voor het maken van Zendingen over naar de DE-weergave van Seller Central via de vervolgkeuzelijst met landen. Als je al FBA-zendingen beheert voor andere marketplaces, kun je ook Zendingen voor Nederland maken via de marketplace die je normaal gebruikt.

De opties voor het maken van een zending zijn:

Verzenden naar Amazon (bèta) Een gestroomlijnde workflow voor dozen met één SKU die worden verzonden als vrachtwagenladingen (pallets) via een niet-verzendpartner of als kleine pakketten via een niet-verzendpartner. Met Verzenden naar Amazon kun je herbruikbare verpakkingssjablonen maken om informatie over de inhoud van de doos, het gewicht en de afmetingen van de doos en de voorbereidings- en etiketteringsgegevens voor je SKU-codes op te slaan. Dit bespaart je tijd bij elke aanvulling.
Voorraad verzenden/aanvullen Deze workflow voor het maken van zendingen is voor zendingen met één SKU-vrachtwagenlading (pallet) die worden verzonden met een verzendpartner van Amazon en voor zendingen van dozen met meer dan één SKU. Om deze workflow te gebruiken, schakel je over naar de weergave Duitsland in Seller Central via de vervolgkeuzelijst met landen. Gebruik voor alle andere soorten zendingen Verzenden naar Amazon, een gestroomlijnde workflow met minder stappen om voorraad aan te vullen.
Tool voor het uploaden van bestand verzendplan Voor middelgrote tot grote zendingen kun je een CSV-bestand van je voorraad uploaden dat is gemaakt op basis van een door ons verstrekte sjabloon. De zending wordt automatisch voor je aangemaakt.
Amazon Marketplace Web Service (MWS) Voor middelgrote tot grote zendingen. Je kunt je eigen voorraadsystemen integreren met behulp van Amazon-API's. Amazon MWS is alleen beschikbaar via de weergave Seller Central Netherlands.
Notitie:

Er worden kosten voor ongeplande voorbereidingsservices in rekening gebracht voor eenheden waarvoor labels nodig zijn, omdat ze zijn ontvangen zonder streepjescodelabel. Zie Ongeplande services voor meer informatie. Geplande voorbereiding of etikettering, als onderdeel van de FBA-voorbereidingsservice of Etiketteerservice bij FBA, kan de volledige ontvangst van je zending vertragen. Ongeplande voorbereiding of voorbereiding die geen deel uitmaakt van de FBA-voorbereidings- of etiketteerservice kan de volledige ontvangst van je zendingen echter tot 48 uur verder vertragen.

Problemen met zendingen naar Amazon

Problemen met zendingen naar Amazon fulfillment centers kunnen resulteren in een kwaliteitsbeoordeling en daaropvolgende schorsing van privileges met betrekking tot het maken en wijzigen van zendingen. In de meeste gevallen kunnen privileges worden hersteld nadat je de door ons verstrekte voorbeelden hebt gecontroleerd en onze vereisten hebt erkend. Bovendien kan herhaalde niet-naleving van onze vereisten resulteren in het opheffen van privileges. Bovendien kan herhaalde niet-naleving van onze vereisten resulteren in het opheffen van privileges.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2021, Amazon.com, Inc. or its affiliates