Verkopen via Amazon Aanmelden
Dit artikel is van toepassing op verkopen in: Nederland

Producten aanbieden voor Fulfillment by Amazon

Waarschuwing:

Nadat je een nieuwe vermelding voor een product hebt gemaakt, geef je deze op als FBA-voorraad door de waarde Fulfilled by te wijzigen van Handelaar in Amazon.

Wanneer je een FBA-vermelding sluit of verwijdert, wordt de voorraad die je hebt in Amazon Fulfillment Centers pas geretourneerd of verwijderd nadat je een verwijderingsopdracht hebt ingediend. Zie 'Een vermelding sluiten' en 'Een vermelding verwijderen' verderop in dit onderwerp voor meer informatie over het sluiten of verwijderen van vermeldingen. Zie Voorraad verwijderen (overzicht) voor meer informatie over verwijderingsopdrachten .

Tip: Je kunt je FBA-voorraadlijsten bekijken op de pagina Voorraad beheren door te klikken op Amazon in het gedeelte Fulfilled by op de balk Filters.

Je kunt producten afzonderlijk toevoegen aan je voorraad of een lijst met producten uploaden om meerdere vermeldingen tegelijk te maken. Zie voor meer informatie:

Een vermelding wijzigen in Fulfilled by Amazon

Hoe je een vermelding wijzigt in Fulfilled by Amazon:


  1. Selecteer de items die je wilt wijzigen in FBA op de pagina Voorraad beheren.
  2. Klik in de vervolgkeuzelijst Actie op geselecteerd op Wijzigen in Fulfilled by Amazon.
    Tip: Als je een FBA-vermelding wilt wijzigen in een zelfuitgeleverde vermelding, selecteer je Wijzigen in Fulfilled door handelaar.
  3. Klik op de pagina Converteren naar Fulfilled by Amazonop Converteren en ga naar de pagina Amazon-fulfilled voorraad. Instructies over het verzenden van voorraad vind je in Fulfillment by Amazon (FBA)
Belangrijk: Als je zelf bestellingen voor deze items wilt afhandelen, en deze items ook wilt aanbieden als Fulfilled by Amazon, moet je twee vermeldingen maken, één voor elk type uitlevering.

Een vermelding sluiten

Wanneer je een vermelding sluit, verandert de status van Actief in Inactief, en is je product niet beschikbaar voor verkoop op Amazon. Je voorraad van dat product blijft in Amazon Fulfillment Centers. Je kunt je producten opnieuw vermelden of verwijderingsopdrachten ervoor indienen.

  1. Selecteer op de pagina Voorraad beheren de vermeldingen die je wilt sluiten.
  2. Klik in de vervolgkeuzelijst Actie op geselecteerd op Vermelding sluiten.

Een vermelding verwijderen

Wanneer je een vermelding verwijdert, blijven alle vermeldingen die worden uitgevoerd door Amazon in je voorraadlijst staan, maar zijn ze niet beschikbaar voor aankoop op Amazon. Voorraad in Amazon Fulfillment Centers blijft daar totdat je een verwijderingsopdracht indient. Meer informatie in Voorraad verwijderen (overzicht).


  1. Selecteer op de pagina Voorraad beheren de vermeldingen die je wilt sluiten.
  2. Klik in de vervolgkeuzelijst Actie op geselecteerd Producten en productvermeldingen verwijderen.

Amazon kan de opslag en verzending van nieuwe of gebruikte items verzorgen. Op de Amazon-site kun je verkopen via FBA-services (Fulfillment by Amazon) voor sommige items en voor andere de bestellingen zelf afhandelen. Je kunt op elk moment beslissen of jij zelf of Amazon een bepaald product uitlevert.

Amazon kan elk product dat kleiner is dan een pallet afhandelen en verzenden, maar we adviseren FBA te gebruiken voor het combineren van meerdere producten in één pakket. Dit geldt voor allerlei artikelen, van de grootte van een muziek-cd tot die van een kleine stereo.

Meld je aan om de tool te gebruiken en persoonlijke hulp te krijgen (desktopbrowser vereist). Aanmelden


Honderden miljoenen klanten bereiken

Begin met verkopen via Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates